Jürgenson kahtleb Tallinna volikogu demokraatlikus otsustusprotsessis

Marek Jürgenson

Tallinna linnavolikogu aseesimehe Marek Jürgensoni sõnul tekkis viimasel Tallinna linnavolikogu istungil linnamajanduskomisjoni esimehe ja aseesimehe vaimisel olukord, mis tõstatas küsimuse volikogu demokraatliku otsustusprotsessi kohta.

„Istungil oli päevakorras linnamajanduskomisjoni esimehe ja aseesimehe valimine, mille tulemusel osutus komisjoni esimeheks volikogu enamuse häältega, 40 poolthäält, valituks Urmas Mardi ja aseesimeheks 39 häälega Erik Vest. Paraku ei sobinud koalitsioonile see hääletustulemus, mille peale esitati protest, et hääletuse toimumise ajal oli saalis väga suur lärm ja sellise lärmiga ei saa otsuseid teha ning see tulemus läks ümberhääletamisele,“ ütles Jürgenson.

Volikogu liige Jüri Ratas palus volikogu istungil hääletamistulemuse tühistada, kuna saalis oli tema sõnul hääletuse ajal suur lärm. Istungi salvestuselt selgub, et lärmiks läks pärast hääletamist. Volikogu esimees võttis vaheaja ja konsulteeris juristiga, kuidas edasi toimida. Pärast vaheaega teatas ta, et Ratase protesti üle tuleb hääletada. Ratase protesti toetas 40 volikogu liiget ja vastu oli 33 volikogu liiget.

Volikogu liige Betina Beškina palus üle vaadata hääletuse lindistus, et kindlaks teha, kas hääletuse ajal oli lärm, mis segas hääletamist. Protesti poolt oli 39 ja vastu 40 volikogu liiget, mis tähendab, et protesti ei rahuldatud.

Volikogu liige Anastassia Kovalenko-Kõlvarti sõnul ei esitanud Jüri Ratas protesti õigel ajal koheselt pärast hääletust, vaid tegi seda pärast hääletustulemuste välja kuulutamist. Stenogrammist selgus, et volikogu esimees ei kuulutanud selleks ajaks hääletamistulemusi välja. Kovalenko-Kõlvarti protesti poolt hääletas 39 ja vastu 40 volikogu liiget. Ka see protest ei rahuldatud. Volikogu esimees viis linnamajanduskomisjoni esimehe ja aseesimehe valimiseks läbi kordushääletuse.

„Kuna Sotsiaaldemokraadid, Isamaa, Eesti 200 ja Reformierakond valisid ka Tallinna linnapead Jevgeni Ossinovskit seni kuni õnnestus ta linnapeaks nimetada ning sarnane olukord kordus taas, siis tõstatus tõepoolest küsimus, kas Tallinna uue linnavõimu euroopalik lähenemine ongi see, et enne volikogu saalist välja ei saa, kui koalitsioonile sobilikud hääletamise tulemused on kinnitatud,“ ütles Jürgenson ning lisas, et pigem on sellised käitumismustrid tavaks ikka riikides, kus valitseb diktatuur.

BNS

2 kommentaari
  1. Nojah 2 kuud ago
    Reply

    Keskerakonnas on parimad poliitikud. Reetur Jüri ratas näitab oma tõelist palet mis on võlts ja ebaõiglane.Tallinna ülevõtmisele ihuti hammast juba palju aastaid Aga ma loodan et kui tulevad valmised valme me jälle keskerakondliku valitsuse. Ega seda pole kerge teha küllap mõeldakse välja jälle mingisuguseid kavalaid võtteid et võim endale haarata.Ja siis ongi Tallinnas sama vilets valitsus kui riigis.

  2. Soo 2 kuud ago
    Reply

    Isamaa kasutab pugejalikku taktikat. Aga eks igaüks on oma kasude peal väljas. Meie valitsuses pole ka kedagi kes töötaks meie rahva huvides.pole meil demokraatiat ega õiglust. Reinsalu küll kritiseerib valitsust kuid käitub kahepalgeliselt. Praeguses Keskerakonnas on Eestimaa parimad poliitikud kes teavad kuidas meie elu paremaks muuta aga neil ei lasta seda teha.Reformierakonnas on vaid üks tark poliitik kes peale Laari väga rasket meie jaoks valitsemisaega tuli võimule ja kutsus valitsusse Edgar Savisaare kes tõstis pensione 30 protsenti ja elu läks paremaks ka muudes valdkondades. Kaka tarka meest suutsid palju . See mees on Siim Kallas aga kahjuks tema tütar on näide sellest milline ei pea olema peaminister. Reformierakonnas pole häid poliitikuid Pole ka nende nupuvajutajate seas kes on nõus nende seadustega mis rahva elatustaseme alla viivad.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.