Mihhail Kõlvart: Jään Eestisse, et hoida oma meeskonnakaaslaste ja meie toetajate usku ja energiat

Mihhail Kõlvart

Head sõbrad!

Mina jään. Jään tänutundega oma valijate ja erakonnakaaslaste ees. Kuid samas ka raske südamega teatan oma loobumisest Euroopa Parlamendi mandaadist. Te andsite mulle julgust ja jõudu, näitasite, et Keskerakonna pakutav suund on see, mida te toetate ka siis, kui erakond on elanud üle raskeid aegu. Hea on näha, et meie valijate meelekindlus on palju suurem kui mõnede meie kunagiste erakonnakaaslaste oma.

Jään Eestisse, sest siin Eestis on minu kui Keskerakonna esimehe jaoks hetkel tähtsaim võitlus ja kuumim punkt meie toetajate jaoks. Ja selles võitluses on Keskerakonnal lootus, jõud ja missioon. Ma ei taha minna, kui kriisis on Eesti majandus, kui veel sügavamas kriisis on Eesti eelarve ja eriti sügavas kriisis on Eesti juhtimine. Ja samal ajal on julgeolekuolukord halvenenud nii Euroopas kui just meie piirkonnas. Kahtlemata on vaja Euroopa tasemel parimaid otsuseid. Kuid soovin olla vastakuti nende kriisidega just siin, oma rahvale võimalikult lähedal, neid kuulates, nendega rääkides. Ja seista selle eest, et meid ei maksustataks surnuks, ei suretataks välja meie ettevõtlust, ei tapetaks meie majanduse konkurentsivõimet, ei tapetaks meie elu maapiirkondades.

Jään Eestisse, et hoida oma meeskonnakaaslaste ja meie toetajate usku ja energiat. Jah, me oleme opositsioonis. Kuid meie konkurentide eduseis näiteks Tallinnas on õhkõrn ja nende read püsivad vaevaga koos. See ebaausalt, reegleid rikkudes ja ülesostmisi kasutanud jõud on habras. Riigi tasandil võib valitsuskoalitsioon olla numbrites võimas, kuid sisult on nemadki lõhenemas. Kuid meie usk on kindel ja read tugevad.

Me seisame Eesti inimeste eest ja selleks pean ma erakonna esimehena olema siin. Hääl mulle oli hääl meeskonnale, Keskerakonna meeskonnale. Meie hääletustulemus oli hea. Vaatamata erakonna jaoks rasketele aegadele toetas meid peaaegu sama palju inimesi kui viis aastat tagasi. Seda usaldust tuleb õigustada. Tuleb õigustada, seistes Euroopa Parlamendis Euroopa ja ka Eesti majandusarengu eest. Tuleb õigustada, et seista taristuinvesteeringute eest. Tuleb seista Eesti põllumajanduse eest. Ja paljude muude meie jaoks oluliste teemade eest.

Võitlus jätkub Brüsselis, minu võitlus jätkub siin Eestis, siin Tallinnas. Aitäh Teile!

Lugupidamisega

Mihhail Kõlvart

6 kommentaari
  1. Ainuõige 1 nädal ago
    Reply

    otsus. Sest kes oleks Miša olnud Brüsselis oma 0,14%-se osakaaluga? Mitte keegi ehk ümmargune null. Siin on tal aga erakond, mille osatähtsus on üle kümnendiku. Edasine sõltub juba oskusest seda osa suurendada. Kui ei taheta just poliitiliseks litsiks hakata.
    Samuti säilib nii Miša perekond ja lähikond. Eemal olles see side just ei kao aga lõdveneb tugevasti ning ta jääb võõraks ka siin.
    See mõnituhat enam eurot ei kaalu üles kahju, mis siit pagemine kaasa toob.
    Ning tunnistagem, lennud Tallinn-Brüssel-Tallinn on vägagi väsitavad. Sest arvesse ei lähe ainult lennuaeg, vaid ka ettevalmistus ja lennujaamasõit ning sealsed toimungud, seega iga lend võib aega röövida 6-7 tundi ja oma elust.
    Seega otsus on ainuõige. Las see Jaana lendab ja laimab nagu oskab ja vaimu jagub.

  2. Eve 1 nädal ago
    Reply

    Väga õige otsus. Kõlvart on väga tubli poliitik-tark õiglane ja hooliv. Oleks selliseid rohkem. Hea et Lauri Laats sinna ei lähe. teda on siin vaja. Ta on parim.. Valitsuses selliseid pole. Soovin kõike head keskerakondlastele. Häbi reeturitele. Keskerakond on parim erakond ja seal on Eestimaa parimad poliitikud.

  3. Nojah. 1 nädal ago
    Reply

    Kõlvart tegi õigesti et loobus sest seal ei saa midagi Eesti heaks teha. vähemalt seni pole tehtud.minu arvate on seal samuti nagu meie vaöitsuses. Võetakse otsus vastu ja kõik vajutavad nupule nõusoleku märgiks ja raha tuleb endale.Kui alatu oli Ratas lahkudes oma erakonnast et saada tänu isamaa erakonnale enda jaoks taas tulusat kohta. ja mäe imet leidus inimesi kes tema poolt hääletasid. Reeturitele ei kõlvanud Kõlvart kes on palju parem poliitik kui nemad. tore er tore et Euroopa parlamenti läheb Jana Toom. tema oli seal ainukesena ,eie omadest nähtaval, teised kadusid nagu vits vette.

  4. Ohoo 1 nädal ago
    Reply

    Ega ainult Keskerakonnal pole reetureid neid on ka EKRE-l Tahavad arvatavasti võimule saada ja pugeda reformierakonna rüppe.Reeturid hoolivad vaid oma rahakoti paksusest ja neil on ükskõik kuidas elab meie rahvas.Nagu on ükskõik meie valitsusel.Need kes ei lahku Keskerakonnast ja EKRE-st on tublid. Seal on palju tarku poliitikuid.

  5. robert 7 päeva ago
    Reply

    Keskerakond võitis eurovalimised kindlalt Mihhail on kõvast puust ja erakonna tõus on kindel sest eestlase iseloom on ikka keskmiselt tasakaalukas ja pika mõttega Küll karma saab kord ka Jüri kätte Brüsselis tehakse tast varsti rattavorst Las need sotslitsid ja kekrekad võitlevad oma kividega Keskmisel eestlasel pole vaja endale vaenlasi otsida vaid riiki edendada

  6. Eluvaatleja 6 päeva ago
    Reply

    Õige ja vastutustundlik otsus.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.