Balti kett 35

Foto MARGUS ANSU EESTI MEEDIA/SCANPIX

Balti ketti korraldas Rahvarinne, mis koondas eri ühiskonnagruppe ja mõjutas oluliselt Eesti poliitikat.

Balti kett oli 1989. aastal toimunud massiline rahumeelne demonstratsioon, kus üle kahe miljoni inimese moodustasid käsikäes inimketi, ulatudes läbi Eesti, Läti ja Leedu. See sündmus sümboliseeris Balti riikide rahvaste soovi iseseisvuse taastamiseks.

1991. aastal loodi Rahvarinde baasil Eesti Keskerakond, mille juhtideks said mitmed endised Rahvarinde liikmed. Keskerakond on alates loomisest mänginud Eesti poliitikas tähtsat rolli, olles võimul nii riigi kui ka kohaliku tasandil. Seega elab Rahvarinde pärand edasi Keskerakonna tegevuses, kandes edasi väärtusi ja põhimõtteid, mis olid olulised Eesti taasiseseisvumise ajal.

5 kommentaari
  1. Nojah 1 nädal ago
    Reply

    Ei tohi unustada et keskne koht Rahvarinde ja Keskerakonna moodustamisel oli Edgar Savisaarel-parimal poliitikul läbi aegade. Savisaar oli tark, hooliv. õiglane poliitik ja üldse suurepärane inimene, parimast parim. See ülekohus mis talle tehti ja mis rikkus ta tervist meenutas stalinistlikke kuritegusid. Ta sai alatu väga palju hääkĺi ja paistab et taheti temast lahtu saada. Ainuke Reformierakonna poliitik keda ma austan on Siim Kallas kes peale väga rasket meie rahva jaoks Laari valitsemisaega kutsus valitsusse Savisaare kes kohe tõstis pensione 30 protsenti ja elu läks ka teistel aladel ülesmäge sest kaks earka meest suudavad palju. Siis omade laimu tõttu pidi Siim Kallas lahkuma peaministri kohalt. kahju ainult et ta oma tütart kasvatada ei osanud. Tütar ajas paljud meie inimesed vaesusesse ja majanduse langusesse. Kas tõesti arvatakse et teisel ametikohal midagi head teeb meie riigile.

    • Millest vabaks? 1 nädal ago

      Kas praegusest Roopa diktaadist?

  2. Jaak 1 nädal ago
    Reply

    Me rõõmustasime kui saime vabaks, nägime sini-must-valget lippu lehvimas, kuulsime oma hümni ja saime oma raha mis küll meilt ära võeti. Lootused olid suured mis aga kahjuks pole täitunud ja tekib küsimus kas me üldse oleme vabad.kui õige oleks olnud seada sisse astmeline tulumaks mida soovitas kõigi aegade parim poliitik Edgar Savisaar,Praegu aga inimesed vaesuvad maksukoormuse all. Need kes nupule vajutavad olles nõus igasuguste seadustega mis teevad halba meie riigile ja rahvale mõtlevad vaid oma rahakoti paksuse peale ja mitte neule kes puudust kannatavad. Kurb.

  3. Rahu 1 nädal ago
    Reply

    Jaagu ütelusega 100% nõus.Tõesti oli E.savisaar meie ajaloo suurkuju kelle initsiatiivil ja targal juhtimisel saavutasime oma Taasiseseisvuse(Tuleb tõdeda ka seda,et tänu A.Rüütli ja V.Väljase koostööle ja tollasele heatahtlikule ja ausale M.G.saime Taasiseseisvuse väljakuulutada millele pildusid kahjuks kaikaid kodaratesse tollased “tõelised”:)ja siis nüüdsed nn.liberaalid.Paraku oli meie iseseisvuse aeg üürike mille kinkisid ära tollased”õiged”,enne seda keeldudes taastamast meie riiki Tart Rahujärgsetes piirides.

  4. Sergei. 5 päeva ago
    Reply

    lootsin IME pooldajana, et Eestist saab vaba demokraatlik inimõigusi järgiv riik. Paraku sai Eestist fašistlik varga riik .
    On asju mida toetatakse oma kambajõmmide tasandil !!!

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.