Keskerakond valmistub umbusaldusavalduseks Jevgeni Ossinovskile erakooli erikohtlemise tõttu

Jevgeni Ossinovsi Foto: Sander Ilvest / Scanpix

Tallinna linnavolikogu Keskerakonna fraktsioon valmistub umbusaldusavalduseks Tallinna linnapea Jevgeni Ossinovskile, kuna Auna 6 hoone ostmine erakoolile, kus õpivad ja on varem õppinud mitme sotsiaaldemokraadist linnavalitsuse liikme lapsed, tähendab ühe kooli erikohtlemist. Keskerakond rõhutab, et linna ülesanne on esmajoones toetada linnakoole, aga kui on eesmärk toetada erakoole, tuleks seda teha ühesuguste reeglite alusel. Umbusaldusega oodatakse liituma ka EKRE saadikuid, kuid seekord loodetakse toetust leida ka Isamaast. 

Tallinna linnavolikogu Keskerakonna fraktsiooni liige Manuela Pihlap, kes on ühtlasi ka revisjonikomisjoni esimees sõnas, et lisaks opositsiooni saadikutele loodab Keskerakond ka Isamaa toetusele, kes on seni korruptsiooni küsimuses olnud väga põhimõttelised. „Tallinna linnavolikogu liikmetel on nüüd hea võimalus ka tegudes näidata, et korruptsioonil ei ole pealinnas kohta,“ ütles Pihlap.

Linnapea Jevgeni Ossinovski on asunud üsna oma ametiaja algul ostma linna vahenditega koolihoonet erakoolile, kus õpivad nii tema kui ka abilinnapea Madle Lippuse lapsed. Samal ajal jättes linnale kuuluva Kalamaja Põhikooli haldajalt välja ostmata, ehkki neid plaane Kalamaja Põhikooli hoone küsimuse lahendamiseks oli tehtud,” rääkis Pihlap.

“Tallinna linnas on mitmeid linnale kuuluvaid koole, mis vajavad investeeringuid, kuid nagu näib, ootama nad jäävadki. Küll aga on võimule asunud sotsiaaldemokraatidest juhid seisnud selle eest, et rahalistes raskustes erakool – Tallinna Avatud Kool, saaks jätkata linna rahaliste vahendite abil,” jätkas Pihlap ning lisas, et kui eesmärk on erakoole toetada, siis seda tuleks teha kõigile ühesuguste reeglite alusel, mitte valides välja linnavalitsuse liikmetele isiklikult olulist kooli.  

“Kuna tehtud otsused annavad märku ühe kooli erikohtlemisest ning annavad põhjendamatuid eeliseid ühele, võttes võimalusi teistelt, siis võib järeldada, et Tallinna linnapea Jevgeni Ossinovski kasutab avalikke vahendeid isiklikes huvides,” ütles Manuela Pihlap.

“Kutsun kõiki volinikke aga eelkõige Isamaa poliitikuid üles kindlalt ja julgelt seisma oma väärtuste eest ning ütlema ühemõtteliselt ja selgelt, et korruptsioonil ei ole linnajuhtimises kohta. Linna huvisid ei tohi seada tahaplaanile ning võimu ei tohi kasutada selleks, et isiklikke projekte ellu viia. Head Isamaa saadikud, just nüüd on õige aeg neid väärtusi kaitsta,” kutsus Pihlap saadikuid leidma endas üles see julgus ja moraalne kompass, et avaldada umbusaldust Tallinna linnapeale.

6 kommentaari
  1. Vasja 5 päeva ago
    Reply

    Omasid ei rjuntama! Vaja on sebralik oolivus!

  2. Jaan Kundla 5 päeva ago
    Reply

    Kui kõiki lugejate kommentaare ei avaldata, siis see on selgelt sõnavabaduse piiramine…

  3. Ester 5 päeva ago
    Reply

    Loodan, et erakond kogub tuure ja erakonnaga liitub
    Inimesi, kes usuvad erakonda.
    Edu Teile!

  4. Eve 5 päeva ago
    Reply

    Meil pole sõnavabadust ja selles on süüdi valitsus aga antud juhul on siin hoiatatud et kõike ei avaldata. Reformierakondlased valetavad ja vassivad, peavoolumeedia teeb sama. poliitikud ei tohi oma arvanust avakdada nii mõnegi sündmuse kohta. Aga kui keegi tahab midagi kirjutada Keslerakonna kohta halbõvasti siis on muid võimalusi kuid mitte siin.Keskerakond on alati olnud parim erakond ja nüüd on veel parem kui reeturid lahkusid oma rahakotti täitma.TALLINNAS ON OLNUD PIKEMAT AEGA PARIM KESKERAKONDLIK VALITSUS.Nüüd mina midagi head ei loodagima ei tea midagi head mida sotsid oleks teinud aga nende jube ettepanek ühesoolistest abieludest läks läbi ja nendest lastest on küll kahju kellel on 2 ema või 2 isa.kahju on nendest kui koolis hakatakse narrima. Aga eks sotsid saavad hääli juurde ja lihtsalt paremat mõtet pähe ei tulnud. Neid ei huvita meue rahva vaesumine.

  5. Seltsimees 4 päeva ago
    Reply

    Assinovski juba hoiatas, et tema mansast keegi hääletamiseajal ei sünnitaks ega sõidaks palmi alla. IGA HÄÄL ON TÄHTIS!

  6. Tõeseerum 3 päeva ago
    Reply

    Ei ole Päälinlane ja selle ei oska ka midagi tarka kommenteerida.Lugedes eelneva inimese kommentaare siis teevad selle lehe toimetajad õieti,et ei luba siia ebatsensuursete väljenditega lahmijaid ja selleks on neil suures meedias võimalusi lõpmatult.Ma ei räägi seda niisama suusoojaks vaid iseendal on see kadalipp läbielatud kuni öeldi Ei et ei sobivat”heade tavadega kokku” ja liiga palju jälgijaid olevat?!

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.