Piritale tuleb lisada bussiliin nr 8A (täiendatud)

Kairet Remmak-Grassmann

Tallinna linnavolikogu Keskerakonna fraktsioon esitas volikogule eelnõu, millega antakse linnavalitsusele ülesanne lisada Piritale bussiliin nr 8A. Lisaliin nr 8A pakuks võimalust sõita Piritalt otse kesklinna ning tagasi.

Tallinna linnavolikogu liige ja Pirita elanik Kairet Remmak-Grassmann ütles, eelnõu eesmärk on parandada Pirita elanike ühistranspordiga liikumise võimalusi. „Tallinna linnavalitsus kavandab bussiliinivõrgu muudatusi, kuid kavandatavad muudatused Pirital ei arvesta paraku siinsete elanike tegelikke vajadusi,“ ütles Remmak-Grassmann.

„Buss nr 8 sõidab Pirital uut marsruuti, mis sai rohkelt positiivset tagasisidet, ning seetõttu andisid endine linnapea Mihhail Kõlvart ja Pirita endine linnaosavanem Kaido Saarniit transpordiametile ülesande luua Piritale täiendavalt juurde alternatiivne bussiliin nr 8A. Kahjuks aga võim linnas vahetus ja selle liini käivitamiseni ei jõutud. Liin nr 8A oli planeeritud leevendama just seda tühimikku, mis jäi eelmiste muutuste tõttu õhku. Pärast liini nr 8 uuele marsruudile suunamist on see leidnud rohkelt kasutust ja seetõttu ei ole seda vajalik ning mõistlik enam muuta,“ selgitas linnavolikogu liige. 

Kairet Remmak-Grassmanni sõnul läbiks uus kavandatav bussiliin nr 8A just seda osa marsruudist, mida läbis varasemalt liin nr 8 ning sellega väldiksid hommikusel tipptunnil Piritalt kesklinna suunal tulevad lapsed ja vanemad ümberistumist. „Selleks, et muuta Pirita elanike ühistranspordiga liikumise võimalusi mitmekülgsemaks piisab transpordiametilt info hankimisest ja selle elluviimisest, sest lahendus Pirita jaoks on juba välja töötatud. Eriti oluline on seejuures tihedam sõidugraafik hommikul, lõunal ja õhtul, kui inimesed liiguvad tööle, kooli ning tagasi koju,“ rääkis Remmak-Grassmann ning lisas, et see kõik soodustab ühistranspordi kasutamist, kui elanikud seda kasutada soovivad.  

Keskfraktsiooni poolt antud ülesanne näeb ette algatada ja rakendada bussiliini nr 8A käivitamine hiljemalt 1. jaanuariks 2025. Kavandatav marsruut uuel liinil on: Viru keskus, Narva mnt, Pirita tee, Merivälja tee, Randvere tee, Pärnamäe tee, Äigrumäe tee ja vastupidises suunas tagasi Viru keskusesse.

 

Pirita ühistranspordi liinivõrgu muudatusi käsitlev rahvarohke koosolek kujunes pingeliseks

Ühistranspordi eest vastutav Tallinna abilinnapea Kristjan Järvan tutvustas eile Pirita linnaosavalitsuses elanikele ja linnaosakogule kavandatavaid ühistranspordi muudatusi. Linna poolt kõlasid lahendused, kuidas Pirita lapsed jõuaksid kooli Lasnamäele, kuid ei soovitud leida lahendusi, kuidas lapsed jõuaksid turvaliselt ja ilma ümberistumiseta kesklinnas asuvatesse koolidesse.

Tallinna linnavolikogu liikme ja Pirita elaniku Kairet Remmak-Grassmanni sõnul kujunes rahvakohtumine üsnagi emotsionaalseks, kuna linna poolt kõlas korduvalt, kuidas nüüd hakatakse lahendama olukorda, kuidas Pirita lapsed saavad Lasnamäele kooli aga mingil juhul ei tahetud leida lahendust, kuidas Pirita lapsed jõuaksid turvaliselt ja ilma ümberistumiseta kesklinnas asuvatesse koolidesse. „Tallinna linnavolikogu Keskerakonna fraktsioon on esitanud volikogule eelnõu, millega antakse linnavalitsusele ülesanne lisada Piritale bussiliin nr 8A, mis pakuks võimalust sõita Piritalt otse kesklinna ning tagasi,“ ütles Remmak-Grassmann, kes koosolekul antud eelnõu kohta ka abilinnapealt küsis. „Järvani vastus, et esitatud eelnõu lendab prügikasti, tekitas hämmingut ja pani kergelt öeldes imestama,“ jätkas linnavolikogu liige ning lisas, et juba koosoleku alguses ütlesid linna esindajad, et bussiliinist nr 8 koosviibimisel ei räägita, eirates sellega sinna kokku tulnud rahva tahet.

Kairet Remmak-Grassmanni sõnul on esitatud eelnõu eesmärk parandada Pirita elanike ühistranspordiga liikumise võimalusi. „Tallinna linnavalitsus kavandab bussiliinivõrgu muudatusi, kuid kavandatavad muudatused Pirital ei arvesta paraku siinsete elanike tegelikke vajadusi,“ ütles Remmak-Grassmann.

„Buss nr 8 sõidab Pirital uut marsruuti, mis sai rohkelt nii positiivset kui ka negatiivset tagasisidet ning sellest lähtuvalt alustatigi juba eelmise linnavalitsuse poolt lahenduse leidmist Pirita bussiliiklusele läbi kesklinna. Eelmine linnavalitsus ning linnapea andsid transpordiametile ülesande luua Piritale täiendavalt juurde alternatiivne bussiliin nr 8A. Kahjuks aga võim linnas vahetus ja selle liini käivitamiseni ei jõutud. Liin nr 8A oli planeeritud leevendama just seda tühimikku, mis jäi eelmiste muutuste tõttu õhku. Pärast liini nr 8 uuele marsruudile suunamist on see leidnud rohkelt kasutust ja seetõttu ei ole seda vajalik ning mõistlik enam muuta,“ selgitas linnavolikogu liige.

Uus kavandatav bussiliin nr 8A läbiks just seda osa marsruudist, mida läbis varasemalt liin nr 8 ning sellega väldiksid hommikusel tipptunnil Piritalt kesklinna suunal tulevad lapsed ja vanemad ümberistumist. „Selleks, et muuta Pirita elanike ühistranspordiga liikumise võimalusi mitmekülgsemaks piisab transpordiametilt info hankimisest ja selle elluviimisest, sest lahendus Pirita jaoks on juba välja töötatud. Eriti oluline on seejuures tihedam sõidugraafik hommikul, lõunal ja õhtul, kui inimesed liiguvad tööle, kooli ning tagasi koju,“ rääkis Remmak-Grassmann ning lisas, et see kõik soodustab ühistranspordi kasutamist, kui elanikud seda kasutada soovivad.

Keskfraktsiooni poolt antud ülesanne näeb ette algatada ja rakendada bussiliini nr 8A käivitamine hiljemalt 1. jaanuariks 2025. Kavandatav marsruut uuel liinil on: Viru keskus, Narva mnt, Pirita tee, Merivälja tee, Randvere tee, Pärnamäe tee, Äigrumäe tee ja vastupidises suunas tagasi Viru keskusesse.

Tallinna Strateegiakeskuse fotogalerii kohtumisest on leitav https://www.flickr.com/photos/linnameedia/albums/72177720320203845/.

1 Kommentaar
  1. Eve 1 nädal ago
    Reply

    Puka keskerakondliku valitsemise ajal teti Tallinnas kõik mis vaja aga nüüd muutus kõik ja mitte paremuse poole. linn on sotside valduses aga sotsid jälle on reformierakondlaste käsutäitjad. läheb kõik nagu meie riigis allamäge.Sotsid on olnud vaid kohatäiteks ja ma ei teagi mida positiivset nad teinud on.Meenub praeguse linnapea kunagine soov viina hinda tõsta ja praegu sotside ettepanek ühesooliste abielu suhtes ja see totter seadus võetigi vastu kui ma ei eksi.Ja nüüd sotsid vajutavad nupule olles nõus nende seadustega mis teevad meie rahva vaesemaks.Valitsus meie rahva heaolust ei hooli.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.