Anastassia Kovalenko-Kõlvart: Riigikogu toodab seadusandlikku praaki, parimaks näiteks automaks

Anastassia Kovalenko-Kõlvart Foto: Erik Peinar

Riigikogu õiguskomisjoni aseesimees Anastassia Kovalenko-Kõlvart: “Kurb on tõdeda, et viimase pooleteise aasta jooksul oleme liikumas olukorda, kus eelnõud, mis me vastu võtame, vähe sellest, et nad sisu poolest võivad olla vastuolus põhiseadusega, on vastuolus ka formaalselt ehk menetluslikult. Ja parimaks näiteks siinkohal on muidugi automaksuseadus.”

4 kommentaari
  1. Jaak 7 päeva ago
    Reply

    Automaks võiks olla aga ainult linnades ja nendel kes saavad riigilt suurt palka. Aga ega sellest sõitjaid vähemaks ei jää sest rikkuritel raha ätkub. Päev otsa vuravad sõiduautod massiliselt mööda tänavaid. Pljud riigikogulased puuduvad istungitelt ju siison võimalus ka mujal nuppu vajutada seaduste vastuvõtmise nõusoleku märgiks mis teevad meie paljude inimeste elu viletsaks. On ka teisi sõitjaid kuid imestama paneb et neid nii palju on päeva ajal. Muidugi on neid ka kes teevad nii oma tööd ja see on hoopis teine asi.

  2. Mois 7 päeva ago
    Reply

    Automaks automaksuks aga nüüd on kõik kuidagi kraavi poole kaldu just seadusandjate poolt.Ega need riigikogulased ise seadusi tee vaid ametnikkond aga nad saavad seda suunata küll.Samas mis tarka suunda annab minister,kes oma valdkonda üldse ei valda.Eks siin muidugi ametnikkond aita siis neid seadusi nii valmis teha,et kuidagigi hakkama saaks.Ega siis me ise suurt teegi sest kõik suunised tulevad suurvõimu poolt ja katsu sa midagi teist moodi teha siis on nii et valla vaene ole vakka muidu abirahast ilma jääda võid:).Nagu aru saada võib siis suurvõimu eesmärk on rahvuslik tootmine hävitada ja sõltuvusse viia suurkorporatsioonidest ja nii seda põhieesmärki ellu viiaksegi.Siit ka arusaam miks kk sinna suure katla juurde lasti sest ta oma rahva heaks ei teinud mitte midagi.

  3. Oleg 6 päeva ago
    Reply

    Ma ei saa aru, milleks pedalleerida antud teemat, kuid mitte hääletada selle vastu, kui suures saalis on hääletus. Ta ei hääletanud automaksu vastu! Pokasuhha.

    • Eluvaatleja 6 päeva ago

      Eks üks asi ole olla kogu seaduse, kui sellise, vastu, teine aga mitte olla lihtsalt rahul selle teatud punktidega. Kuigi samas jällegi tähendab poolthääletamine tõesti, et rahul ollakse järelikult tervikuga. Nagu ei osteta ka põrandale kukkunud saiast vastu põrandat mitte puutunud poolt vaid jäetakse sellisel juhul ostmata kogu sai!

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.