Tallinna linnavolikogu revisjonikomisjonis tõkestati erakoolile hoone ostmise arutelu

Manuela Pihlap

Eilsel Tallinna linnavolikogu revisjonikomisjoni istungil tõkestas võimuliit linna rahaga erakoolile hoone ostmise arutelu, teatab revisjonikomisjoni esimees Manuela Pihlap. Linnavalitsuse plaan osta erakoolile hoone, samas kui Kalamaja kool elab ruumipuuduses, on pälvinud opositsiooni kriitilisi küsimusi, kuna mitmed sotsiaaldemokraatidest Tallinna linnavalitsuse liikmed on antud erakooliga isiklikult seotud ja erakooli eelistamine tuli päevakorda ootamatult.

Revisjonikomisjoni koosolekul oli kavas päevakorrapunkt, kus haridusameti esindajad pidid andma volinikele ülevaate erakoolide toetamisest, Kalamaja Põhikooli ning erakooli Avatud Kool (Auna 6) hoone ostmisest. Vaatamata teema olulisusele otsustasid Tallinnas võimul olevate erakondade esindajad hääletada selle punkti päevakorrast välja, takistades sellega sisulist arutelu. Kohaliku omavalitsuse korralduse seaduse kohaselt on revisjonikomisjonil õigus kontrollida ja hinnata linnavalitsuse ja linna asutuste tegevuse seaduslikkust, otstarbekust ja tulemuslikkust ning valla või linna vara kasutamise sihipärasust.

Revisjonikomisjoni esimees Manuela Pihlap (Keskerakond) küsis, kuidas tagada järelevalve ja kõrvalpilk linna tegevuse üle kui pole võimalust küsida linnavalitsuselt aru päevakajaliste teemade osas. „On oluline, et plaaniväliselt erakooli hoone ostmise osas oleks piisav selgus ja seda selgust oligi vaja haridusameti töötajatega suheldes luua. Soovisime teada saada Auna 6 hoone ootamatu ostu tagamaadest. Paraku hääletasid Isamaa, Reformierakonna, Eesti200 ja Sotsiaaldemokraatide saadikud koolide teemalise arutelu päevakorrast maha. Tekib küsimus, mida on neil sellest infost karta,“ ütles Pihlap.

Pihlap osutas, et kui koalitsioonierakondade hinnangul tuleb päevakajalised arutelud päevakorrast maha hääletada, tähendab see revisjonikomisjoni töö takistamist. „Meenutan, et eelmise koalitsiooni ajal anti revisjonikomisjonis otsustusõigus opositsioonile. Jevgeni Ossinovski isiklikult tagas selle, et selles komisjonis saaks opositsiooni ettepanekud teoks,” selgitas Manuela Pihlap. „Nüüd soovivad linnapea erakonnakaaslased ja partnerid linnavalitsuses teema aga vaigistada.”

Pihlap juhtis tähelepanu, et on ilmnenud kaalukaid tõendeid, et võimule asunud sotsiaaldemokraatidest juhid on seisnud selle eest, et rahalistes raskustes erakool – Tallinna Avatud Kool, saaks jätkata linna rahaliste vahendite abil. Revisjonikomisjoni esimees sõnas, et kui eesmärk on erakoole toetada, siis seda tuleks teha kõigile ühesuguste reeglite alusel, mitte valides välja linnavalitsuse liikmetele isiklikult olulist kooli.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.