Lauri Laats: riigiasutuste lahkumine maalt näitab sotside nõrkust valitsuses

Lauri Laats

Riigikogu Keskerakonna fraktsiooni esimees Lauri Laats leiab, et riigiasutuste lahkumine maapiirkondadest suurendab piirkondlikku ebavõrdsust ning valitsuses vastutavad selle eest sotsiaaldemokraadid.

„Maksu- ja Tolliameti ning Sotsiaalkindlustusameti lahkumine Põlvast püütakse rääkida vähetähtsaks asjaoluks, justkui tegemist oleks nagunii inimtühja paigaga. Tegelikult on aga see Reformierakonna valitsemise peegeldus, kus riiki polegi vaja mujale kui vaid Tallinnasse ning võib olla näpuotsaga ka Tartusse,“ nentis Laats, „sealjuures on võimalik muidugi ka raporteerida, kui kenasti edeneb riigisektori kärpimine. Kahjuks ei toimu see aga ministeeriumite-poolsest otsast, vaid maapiirkondade arvelt ehk sealt, kust on vähem jaksu sellise tegevuse vastu protestida.“

Laatsi sõnul pannakse kohalikud omavalitsused sellise poliitikaga veelgi suurema surve alla. „Kuhu inimene pöördub, kui riigiasutuste uksed on tema ees jäädavalt suletud?  Ikka valla- või linnavalitsuse poole, mis tähendab, et taas paneb riik kohalikele omavalitsustele kohustusi juurde, kuid rahalist ressurssi nende täitmiseks loomulikult asjaga ei kaasne,“ ütles Keskerakonna saadik.

„Kahjuks ei suuda sotsiaaldemokraadid valitsuses taas oma põhimõtete eest seista ning nii ei maksa midagi nende enne parlamendivalimisi antud lubadus „toetame riigiasutuste paiknemist väljaspool suurlinnu“. Olukord, kus isegi maakonnakeskustes ei peeta vajalikuks riigipoolseid teenuseid pakkuda, on murettekitav. Jutt internetipõhisest lähenemisest ei ole samuti vettpidav, sest kiire interneti viimine üle kõikjale üle Eesti muudkui venib ning siiski on arvestatav hulk inimesi, kes internetti küll kasutavad, kuid mitte sellisel tasemel, et ametlikke toiminguid teha,“ rõhutas Lauri Laats.

“Hiljuti esines sotsiaaldemokraadist regionaalminister parlamendi ees ülevaatega regionaalpoliitikast, kuid riigiasutuste sulgemise plaanist maapiirkondades ta küll ei rääkinud. Kindlasti asume tema käest nüüd uurima, kas lihtsalt unustas või oli tegu ebamugava teemaga,” ütles Keskerakonna fraktsiooni esimees.

3 kommentaari
  1. Ma tahaks teada kas siis sotsid ei oska midagi kasulikku teha vaid teevad hoopis palju halba. Nad on alati olnud vaid kohatäiteks valitsuses aga näe nüüd on antud Tallinn nende valdusesse ja juba on märgata kui vale see on.meil on vilets valitsus kuna ei taheta mitte midagi head teha meie rahvale vaid tehakse vastupidi palju halba.

    • Nalidt napaani! 8 tundi ago

      Märjamaa vald hoiab palgal 5! Finantsisti! Raha otsused tulevad aga hoopis Viljandi ühisraamatupidamisest! Vot TAK!

  2. Jura Koffimassin 50 minutit ago
    Reply

    Mida see Laats ronis siis Tallinasse , koligu siis Põlvasse või Abhaasiasse tagasi.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.