Vladimir Arhipov valiti Euroopa Liidu asjade komisjoni aseesimeheks

Vladimir Arhipov (vasakul) komisjoni istungil. Foto Erik Peinar, Riigikogu.

Riigikogu Euroopa Liidu asjade komisjon valis täna erakorraliselt esimehe ja aseesimehe. Esimehena jätkab Peeter Tali, aseesimeheks valiti Vladimir Arhipov.

Komisjoni esimehe ja aseesimehe erakorraline valimine toimus seoses sellega, et 7. augustil aseesimeheks saanud Anastassia Kovalenko-Kõlvart asus juhtima Riigikogu korruptsioonivastast erikomisjoni. Komisjonide tööaja kattumise tõttu lahkus Kovalenko-Kõlvart Euroopa Liidu asjade komisjonist ning tema asemel asus komisjoni liikmeks Arhipov.

Komisjoni liikmed on veel Arvo Aller, Enn Eesmaa, Rain Epler, Maria Jufereva-Skuratovski, Katrin Kuusemäe, Hanah Lahe, Tiit Maran, Anti Poolamets, Maido Ruusmann, Luisa Rõivas, Riina Solman, Aivar Sõerd, Kadri Tali, Tarmo Tamm ja Kristo Enn Vaga. Kokku kuulub komisjoni 17 liiget.

Euroopa Liidu asjade komisjon (ELAK) on alatine komisjon, millel on Euroopa Liidu küsimustes otsustav ja koordineeriv roll. Komisjon annab mandaadi valitsuse seisukohtadele Euroopa Liidu õigusaktide eelnõude kohta ning Eesti seisukohtadele Euroopa Liidu ministrite nõukogu ja Euroopa Ülemkogu kohtumisteks. ELAKi seisukohad on valitsusele kohustuslikud ja valitsus lähtub nendest Euroopas peetavates aruteludes.

2 kommentaari
  1. kristenebella 2 päeva ago
    Reply

    Pozdravljeni, moje ime je Kristene Bella, stara sem 60 let in trenutno sem bolna. Glede na svojo starost in trenutno zdravstveno stanje bi rada donirala 320.000 € za svojo nepremičnino.
    Imam veliko vsoto denarja, ki bi vam jo rad dal na razpolago z donacijo, da bi lahko izvajali dela dobre volje.
    Če vas zanima, pišite na moj e-poštni naslov:  kristenebella@gmail.com

  2. Ohoo 1 tund ago
    Reply

    Ma ikka ei saa aru miks seda asjade komisjoni vaja on ja veel nii palju inimesi selles on. meie saime vabaks aga seda vabadust me kasutada ei taha. oleme jälle liidus. igaIgas rigis on oma baitsus mis on selleks valitd et ise otsustada mis oma riigile hea on. Kahjuks meie valitsus pole aru saanud milleks ta on valitud ja meil kasvab aina vaesus ja viletsus. Valitsuskoalitsioon ei tee midagi mis on nende kohus.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.