Manuela Pihlap: Ossinovski juhitud linnavalitsus on erakoolide osas läinud ebavõrdse kohtlemise teed

Manuela Pihlap

Tallinna linnavalitsus võttis tänasel istungil vastu otsuse, et ostab kolme miljoni euro eest Auna tänaval asuva erakooli hoone ja lubab avada seal juba aasta pärast samanimelise munitsipaalkooli. Linnavolikogu revisjonikomisjoni esimees Manuela Pihlap leiab, et linnavalitsuse otsus Avatud Kooli jaoks hoone osta kujutab endast Tallinna koolide ebavõrdset kohtlemist. Lisaks juhib Pihlap tähelepanu, et lubatud munitsipaalkooli seal siiski niipea ei teki, sest koolitusloa saamine võib eeldada kapitaalremonti, mis nõuaks väga suuri summasid. 

Tallinna linnavolikogu liige ja endine Põhja-Tallinna linnaosavanem Manuela Pihlap leiab, et linnavalitsusel ei ole kohane pöörata ühele erakoolile, millega on seotud mitme linnavalitsuse liikme lapsed, võrreldes teiste koolidega nii ebaproportsionaalselt suurt tähelepanu. „Kui eesmärk on erakoole toetada, siis seda tuleks teha kõigile ühesuguste reeglite alusel, mitte valides välja linnavalitsuse liikmetele isiklikult olulist kooli,“ ütles Pihlap.

Lisaks osutab Pihlap, et selleks, et üks kool üldse saaks tegutseda munitsipaalkoolina on vaja koolitusluba, kuid antud hoones toimivale koolile on seda luba ilma eelneva kapitaalremondita üsna keeruline saada. „Auna 6 hoone kapitaalremont oleks mitu korda suurem summa kui maja ostuhind. On selge, et sellist remonti ei suudeta aasta jooksul teha,“ ütles Pihlap ning lisas, et kõige selle juures tekib ka küsimus, miks ei liigutud Haridusameti esialgse plaani järgi, mille kohaselt Avatud Kool saaks jätkata uues majas Karjamaa 18 kooli koosseisus.

Pihlapi sõnul võib olukord kujuneda selliseks, et Auna 6 hoone ostetakse, kuid selles olev kool jääb veel kauaks erakooliks. „Kahjuks jääb mulje, et linnapea Ossinovski tekitas teadlikult vaakumi, see tähendab, et hoone küll ostetakse linnale, kuid see jääb siis munitsipaliseerimise ootele,“ jätkas Pihlap.

Tallinna Linnavolikogu revisjonikomisjoni esimees juhib tähelepanu veel ka asjaolule, et Tallinnas võimul olevad erakonnad takistasid septembris antud teema arutelu linnavolikogu revisjonikomisjonis. Revisjonikomisjoni koosolekule oli kutsutud haridusameti esindajad, kes pidid andma volinikele ülevaate erakoolide toetamisest, Kalamaja Põhikooli ning erakooli Avatud Kool (Auna 6) hoone ostmisest, kuid vaatamata teema olulisusele otsustasid Tallinnas võimul olevate erakondade esindajad hääletada selle punkti päevakorrast välja.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.