Keskerakond: rahandusminister Ligi käitumine viib umbusalduseni

Lauri Laats

Riigikogu Keskerakonna fraktsiooni juht Lauri Laats peab kahetsusväärseks ja nördima panevaks rahandusminister Jürgen Ligi väljaütlemisi riigieelarve esimesel lugemisel ning lubab alustada konsultatsioone teiste opositsioonierakondadega Reformierakonna poliitiku umbusaldamiseks.

“Rahandusminister kõnnib õhukesel jääl, kui võtab endale õiguse valimatult kritiseerida ja sildistada, ise sealjuures kriitikat üldse mitte taludes,” nentis Laats. “Oleme kuulnud tema suust juba, kuidas valitsuse kritiseerimine tähendab Kremlile meeldimist, nüüd on Riigikogu tema sõnul üks tühine institutsioon, mis takistab oravatel segamatult oma asju ajada. Niiviisi edasi ei saa!”

Laatsi sõnul on eelarve kriitikuid olemas ka Reformierakonnas endas ning asjad pole sugugi hästi. “Ma ei näe ühtki põhjust, miks rahandusminister sedavõrd üleolevalt eelarve debatti suhtub, sest see eelnõu ei ole pehmelt öeldes meistriteos, vaid pigem arusaamatu ning täis ohtralt küsitavusi,” kritiseeris Keskerakonna poliitik. “Valitsuse liikme kohuseks on muuhulgas pidada parlamentaarset debatti ja käituda saadikute suhtes lugupidavalt. Ligi kipub unustama võimude lahususe printsiipi ja seda, et just Riigikogu on ministrite tööandja. Parlamendisaadikud on erinevalt valitsuse liikmetest valitud rahva poolt ja neil on õigus teada, milleks maksumaksja raha kulutatakse.”

Laatsi sõnul ilmestab Ligi käitumine seda, miks rahva usaldus valitsuse ja Riigikogu vastu on viimasel ajal vabalanguses olnud. “Reformierakonda on taas tabanud “universumi direktorite” sündroom, mistõttu sildistatakse ja mõnitatakse avalikult kõiki, kes julgevad midagi teisiti arvata. See suhtumine aga kahjustab kogu ühiskonda tõsiselt,” lausus Laats.

“Jürgen Ligi ei saa rahandusministri ametis jätkata, Reformierakonnal oleks tark ta ise tagasi kutsuda, enne kui ta veel midagi piinlikku korraldab,” lisas keskfraktsiooni juht.

5 kommentaari
  1. Tähelepanelik Tööline 7 päeva ago
    Reply

    “Universumi direktorite” sündroom ei ole RE-d mitte “taas tabanud” vaid on neile igiomane alates sellest kui seadustati manipuleeritav e-valimiste kord.. Enne seda oldi suht viksid ja viisakad. See sündroom hakkas” liberaalsel internatsionaalil” reljeefsemalt väljenduma peale võimu absoluutset usurpeerimist e.oma tütarpartei-200 kirbu parlamenti lähetamist e.parlamendis absoluutse enamuse võtmist , KE lagundamist(Ratta Jürka äraostmist-jälgede segamiseks oma end teenindava “majaneegri” IRL-i kaudu ning tTallinna LV kaaperdamist oma teise majaneegri “SDP” abil. Re teeb edaspidigi mida tahab sest valijate “karistust” ei järgne. Nad saavad süüdimatult laamendada , lollusi teha ja prassida isekeskis (rahva seljas liugu lastes) niipalju kui süda lustib.
    Keskerakond peaks kõigest sellest tegema omad järeldused: tihendama kõikjal Vabariigis ainsate opositsioonierakondade EKRE ning KE koostööd , tooma rahva tänavatele, streikima ning meelt avaldama … põhiliselt mitte riigieelarve ja riigi majanduse põhjalaskmise pärast -mis on võimu usurpeerijatel võimalik üksnes seetõttu, et nende kontrolli all on nii e-valimiskast kui ka “sõltumatu” õukonnameedia.
    p.s. KE on teinud lähiminevikus kaks strateegilist viga mida heastada on ülikeeruline: Ratas oma EKREIKE valitsusega ei võtnud ette e-valimiste tühistamist- arusaadav sest valitsuses oli RE majaneeger IRL puust peaga Seederi juhtimisel … oleks pidanud esitama ettepaneku millest neil oleks olnud võimatu keelduda e. taktikaliselt pakkuma peaministri kohta … teine viga oli Tallinna TV likvideerimine -mis oli KE-le saatuslik viga. ..seda mingite podcastidega ei asenda.
    Mida peaks KE koos EKRE-ge tegema: põhimõtteliseltlooma EKRE-ga salakoalitsiooni ja välistama igasuguse koostöö nii RE-i kui sotsidega-seda küll mitte avalikult deklareerides vaid omavahel kokku leppides printsiibina järgimiseks mitte tuututamiseks ja üritada IRL saada oma paati-ostes neid ära kõikvõimalikel viisidel: Reinsalu on fleksibiilse mõtlemisega edev ja auahne mees -äraostmatu” erinevalt jäigast põmmpea Seederist keda oli keeruline mudida-modida.

  2. Jura Koffimassin 7 päeva ago
    Reply

    Kesik-kusikute korruptsioon ja vargus on igatahes parem kui Ligi higi.

  3. Nojah 6 päeva ago
    Reply

    Ligi on olnud alati ebameeldiv poliitik. Tal on mitmeid ameteid olnud ja ta pole kunagi hakkama saanud.Aga mis sa teed hädaga kui valitsuses pole paremaid kuskilt võtta. Vaid Keskerakonnas ja EKRE-s on parimad poliitikud kes suudaksid meie rahva elu paremaks muuta. Meie valitsus ei mõista et nad on valitud selleks et teha kõik mis võimalik oma rahva heaks. pole ju võimalik abistada teisikui oma riigis toimub tohutu allakäik. Muidugi on kahu sõjas langenutest aga meie abi on nagu tilk merre ja midagi ei muuda aga kahju peaks olema ka meie viletsuses elavatest lastest. Las rikkamad riigid abistavad. Me elame vabas riigis ja peame ise otsustama mis meile hea on. Pole vaja toppida oma nina sinna kus meist midagi ei olene pealegi sõja korral ei päästa meid moski.Loodame et sõda ei tule ja ka seda et kunagi saame omale normaalse ja meie rahva elujärge parandava valitsuse.

  4. Eve 6 päeva ago
    Reply

    Laats on erakordselt tark, hooliv ja selline poliitik kes valitsuses olles teeks palju head meie riigile ja rahvale. Ligi on täielik vastand talle.Ligi ei sobi üldse ministriks.

  5. Jane 5 päeva ago
    Reply

    Jürgen ligi on ebameeldiv, ebaõiglane ja labane poliitik. Imetlen ta abikaasat ey on sellise mehega elanud nii kaua. mehel on halb iseloom, välimus on hale aga raha koju toob ja see onka hea näitaja. Mart helme on Ligist palju targrm, õiglasem ja hoolivam. ja ligi tuleb veel helme perekonda laimama. aga Mart Helmel on tore perekond ja tema abikaasa on ka väga tark ja tema jutt on õige.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.