Ratas loodab EL-i tippametnike valimise osas kokkulepet teisipäeval

Jüri Ratas Euroopa Parlamendis kõnet pidamas. Foto: Jürgen Randma (Riigikantselei)

Peaminister Jüri Ratas avaldas lootust, et ülemkogu erakorralisel kohtumisel on võimalik teisipäeval leida EL-i tippametikohtadele kandidaadid, kellel on liikmesriikide toetus.

“Tegemist on kindlasti liikmesriikide jaoks keerulise proovikiviga, kuid usun, et meil on üheskoos võimalik leida õiged inimesed. Eesti jaoks on tähtis võtta arvesse geograafilist tasakaalu – esindatud peavad olema nii suuremad kui ka väiksemad liikmesriigid – ning oluline on pidada silmas soolist esindatust,” lausus Ratas valitsuse pressiesindaja vahendusel. Ta avaldas lootust, et teisipäevasel kohtumisel on võimalik EL-i tippametikohtadele leida inimesed, kellel on liikmesriikide toetus.

Ratas pidas oluliseks, et uued juhid oleksid pädevad ja valmis tegelema EL-i ees seisvate sõlmküsimuste ning väljakutsetega, mis mõjutavad kõiki liikmesriike. “Pean ka oluliseks, et vähemalt üks tippametikohtade täitjaist tunneks väga hästi meie regiooni,” sõnas Ratas.

Ülemkogul on Euroopa Liidu kõrgete ametikohtade täitmisel oluline roll. ELi riigipead ja valitsusjuhid valivad Euroopa Ülemkogu eesistuja ning nimetavad Euroopa Komisjoni presidendi kandidaadi. Samuti nimetavad nad ametisse liidu välisasjade ja julgeolekupoliitika kõrge esindaja ning teevad otsuse Euroopa Keskpanga presidendi kohta. Kõik need inimesed astuvad ametisse enne aasta lõppu.

Euroopa Liidu juhid lükkasid teisipäevani edasi maratonkõnelused bloki tippjuhtide valimisel kujunenud patiseisu lahendamiseks. Tippkohtumine katkestati 16 tundi pärast selle ametlikku algust suurte erimeelsuste tõttu kandidaatide üle bloki juhtide kohtadele järgmiseks viieks aastaks.

BNS

2 kommentaari
  1. Almar 5 aastat ago
    Reply

    Ainus kokkulepe saab olla vaid sellest hullust ja röövellikust EL-ist kohe väljuda ja mitte anda võimalust teha nägu, et EKRE ja muud rahvuslased saavad nüüd luua EL parlamendis oma koalitsiooni ja patriootidel lasta pingetest vähe õhku välja ning sellega ei oleks justkui jätkuvat rahvusriikidest oma iibe, kultuuri ja isemajandamise väljapumpamist sinivereliste klannide heaks.

    Tee silmad lahti, Jüri.

    Laar istub EP troonil peale seda, kui on sundüürnikud tänavale jätnud ja ajalugu süüdimatult teiseks kirjutanud. Parts ja K-M Vaher said Kadriorgia käpiku koha EL Kontrollikojas, peale seda, kui E Air oli 140 miljonist tühjaks pumbat ja põhja lastud, Eleringist on 1/4 elektriarvetest läinud IRL-i ja Helenius oli Eesti 16 000 lehma poliitiliselt korraldet katku ajal avanud 3000 lehmaga farmi Eesti eurotoetuste abil jne ,

    Kallas ja Ansip on Eesti paljaks varastanud (koos Ligiga viimati 14 250 000 000 eurot ESM-i) ja aastaid europalka
    nautinud.

    Aga KESK-i auesimehelt, Edgarilt, röövis IME rahvusriigi reetur, mossadi käpik, kodust 200 000 eurot raha ja end KESK-i peaministriks nimetav, kes väidab end Edgari valijate häälte pärijaks, käib ikka eurojuudi (Bilderb)orgial taldu lakkumas.

    Mingi austus võiks ju vähemalt enda vastu olla ja rahvuslastel on vaja ka Valitsuses kellegi abi, et Tšingis Khaan ei kujutaks ette, et ta lihtsalt lepib TallTachis eesti keelele sülitajaga kokku, et kuulutab välja, et Kadrioru rannahiie asemele (mis on esimene Tallinna laulupeo koht), tuleb nüüd ehitada ei-tea-mitmerealine TalSinki maantee, et kogu eesti talumaa jääks eurojuutidele ja kogu maarahvas aetaks selle maantee kõrvale kerkivatesse magalatesse, millest tuhiseb Põhjaväila kaudu tulev Hiina kaup mööda niisuurtes kogustes, palju ületarbivad lääne ajudeta inimesed vaid soovivad.

  2. Rein 5 aastat ago
    Reply

    Olen olnud alati Keskerakonna poolt kuid praegu ma nende EL-u vaimustust ei jaga.Brüsselis on koos suur hulk kõrgepalgalisi inimesi kelleta oleksid riigid iseseisvad . Meil pole seal olles elu paremaks läinud, väga paljud inimesed elavad alla vaesuse piiri. Mulle ei meeldi ka sõjaks ettevalmistus mis on absurdne. EL-us olemises pole enamusele mingit kasu. Ekrelased ütlevad tõesti välja mõningaid asju emotsioonide mõjul ja venelaste ja mustanahaliste laimamine on alatu aga paljus muus on neil ka õigus. Ekrelased pole kunagi E.Savisaart laimanud, See mis Savisaarega tehti on stalinistlik kuritegu ja peaminister oma kaaskonnaga ei kaitsnud teda. Eks need kuritegelikud süüdistused tulid Reformierakonna tagatoast kus terve seltskond tegeles seal valesüüdistuste koostamisega töö asemel. Neile ei meeldinud Savisaare suur häältesaak ja Tallinn taheti üle võtta. EL-tegelased ei võtnud ka midagi ette. Kapo külastas Savisaare kodu ja peremees vaatas pealt istudes ratastoolis kuidas ta kodu rüüstatakse. Rahvas ju kogus Savisaarele raha bioonilise jala jaoks ja kuna Savisaar elas tagasihoidlikult ja sai head palka pidi tal raha olema. Siis mõeldi välja igasuguseid süüdistusi. Ega pole kerge ausa inimese kohta süüdistusi leida ja see kestis aastaid. Üks poliitik keda ma tean keeldus Savisaare vastu valesüüdistusi esitamisest ja ta söödi poliitikast välja. Reformierakond on muidugi tänulik Savisaare eksnaisele kes aitas laimata. Ei tea millega tegeleb Savisaare kõige suurem vihkaja E.N.Kross kes tänutäheks abi eest sokutas Vilja enda asemel Riigikokku eelmisel korral.Varem räigete ütlemistega Keskerakonna aadressil on nüüd vaikselt tegutsema hakanud.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.