Haabersti linnaosavalitsus üllatas koeraomanikke kontrollkäiguga

Koerad. FOTO: TIINA OJA / SCANPIX

TALLINN, 12. september, BNS – Haabersti linnaosavalitsus üllatas koeraomanikke varahommikuse kontrollkäiguga.

Neljapäeva varahommikul kontrollisid Haabersti linnaosavalitsuse töötajad ühisel ringkäigul koos Tallinna munitsipaalpolitseiga (mupo) Tallinna koerte ja kasside pidamise eeskirja täitmist linnaosas. Haabersti linnaosa vanem Andre Hanimägi sõnas, et reidi eesmärgiks oli eelkõige koeraomanikele meelde tuletada, et oma lemmiku järgi tuleb avalikus ruumis koristada. „Oma lemmiku järgi koristamine ja puhtuse hoidmine peab olema elementaarne, kuid tuleb tõdeda, et alati see paraku nii ei ole. Seetõttu otsustasime koostöös munitsipaalpolitseiga täna hommikul juhtida koeraomanike tähelepanu oma lemmikute järgi koristamisele,“ ütles linnaosavanem, kelle sõnul on elanikud andnud märku, et see on jätkuvalt murekoht.

Loomaomanikele selgitati kontrollkäigu põhjust ning nendele, kel polnud koer kinni, tuletati meelde, et koer peab nii enda kui ka teiste turvalisuse huvides olema siiski rihma otsas. „Valdavalt kohtasime neid koeraomanikke, kes olid varustatud kotikestega ning kinnitasid, et oma lemmikute järgi koristamine on vajalik. Soovime koostöös mupo ja kohalike elanikega viia selle sõnumi võimalikult paljudeni,“ jätkas Hanimägi.

Linnaosavanem lisas, et kindlasti ei ole tegemist esimese ja viimase reidiga linnaosas vaid koostöös munitsipaalpolitseiga võetakse antud teema linnaosas suurema tähelepanu alla.

4 kommentaari
  1. ??? 5 aastat ago
    Reply

    MUUD TEHA EI OLE ???

  2. saage loomadest ka aru vahelduseks 5 aastat ago
    Reply

    Kus need koeras siis joosta ja mängida tohivad?
    Kassid kõndida?
    Paneks teid endid eluajaks rihma otsa või tuppa elama !
    Loomad vajavad samuti ja veel rohkemgi emotsioone, positiivseid, maa ja taeva, vete,puude,päikese, taimede energiat. Mitte kidumist vahetpidamata kidumist koos tõbise omanikuga või närvilise ja muude asjadega hõivatud omanikuga, keda kogu aeg ravitsevad, rahustavad,maandavad, julgustavad ja seltsi pakuvad oma heast südamest,vastutustundest.
    Nende eluiga 10 x väiksem, paljukest nende OMANIKEL ! seda teadeski neile aega jagub.
    See pidev pissi ja kaka kinnihoidmise vaev ja hirm, kuni põied jm.rikkis, korteris omad kemikaalide haisud ja
    pererahva reeglid, märatsev muusika ja tülid, eri suhtumised,nõuded, koht,kus tuleb magada, aga ei saa või taha, sest tuuletõmbus, liiga palav, kõiksugu lained, väljad ,kiirgused. ,mille suhtes loomad eriti õrnad.
    Nad ju looduslapsed ikkagi.

  3. Kui 5 aastat ago
    Reply

    koer jätab kuskile loodusesse julki, siis on see loomulik looduslik ringkäik. Nagu meie esivanemad vedasid sõnnikut põllule, et sitast saaks porgandeid, kartuleid ja kapsaid.
    Samuti tahavad loomad ka vabalt ringi joosta ja üksteisega kakelda ja sugu teha. Aga meie topime neile rihma kaela ja hoiame nad lõbudest eemale.
    Milles aga linnavalitsus üldse pole osalenud, on loomaseadus, kus oleks selgelt kirjas, et linnas tohib pidada ainult toaloomi. Seega kassid on esimesed, kes linna ei sobi. Samuti suured penid.
    Veel oleks vaja kõik koduloomad (ka toiduloomad) n-ö riigistada, et kõik oleks kantud nimestikku. Emased tuleks suguvõimetustada ja uusi toapenisid saaks valitsuselt rentida kindla lepingu alusel. Samuti peab politseil olema siis õigus iga kell päeval minna loomade heaolu kontrollima minna. Selleks on korrapärane toitlustus, korrapärane piisav liikumisvõimalus, jooksuajal naisteskäimine jmt. Vähimagi loomapidamise rikkumise korral 5 aastat loomapidamiskeeldu, 2. kord 10 aastat jne. Nig ränk trahv, et see paneks inimese mõtlema, kas tasub enam loomi piinata.
    Kui kontrollkäigu ajal pole looma kohal ning seda ei suudeta esitada ka ööpäeva jooksul, on tegemist looma mõrvamisega ning inimene saab vastavalt ülirängalt karistada.
    Loomapidamises tuleb kord alles luua! Julgajahi taha ei maksa end peita.

  4. kekkadivei 5 aastat ago
    Reply

    Mitte aint esivanemad, vaid ka praegu VEETAKSE S…TTA ka LÄGA PÕLLULE ja kasvavad sest ülemäära suured kartulid, kapsad,porgandid.
    Ja kui lautu õhutatakse ja kehmade PUSSUHAISU välja lastakse, on ümbekaudsed aselad seda TUGEVAT HAISU
    täis nagu põllule vedamiselgi. Mitmeid päevi.
    Muideks, ka laudas töötavad inimesed ,seal on kõike, mis linnasaksa hinge hirmutab. NEMAD POLE LINNAINIMESED. SELLE VAHE TOONITAMINE ONGI VAST KÕIGE TÄHTSAM , KUI KNIKS-MARIHJENID KOHTUVAD KOERA JULGAGA. Üsnagi juhuslikult, sest neid märgata harva. Küllap oliloeral või omanikul põhjus. Aga KEKKADIVEID LAUSA OTSIVAD JUNNE ET NeISSE SISSE ASTUDA JA SIIS TÕESTADA, ET KUI PALJU PUHTAMAD ELIK PAREMAD NEMAD ON – SAKSARAHVAS,LINNARAHVAS. NO JA ET JUTUTEEMAT OLEKS. MUIDU PEAD NII TÜHJAD, ET POLE JU MIDAGI RÄÄKIDA.
    AGA SEDA MA KÜLL EI ARVA, ET SELLEKS PEAB MINGIT ABIPOLITSEID ÜLAL PIDAMA . LEIDUNB NIIGI KAASKODANIKKE, KES EI SUUDA OMA FRUSTRATSIOONE MUIDU MAANDADA KUI LOOMADE VÕI KELLEGI SOTS. “MADALAMA” KALLAL IRISEDES. JA ENESELE OMA VÕIMU TÕESTADES. Mis tegelt armetus on…

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.