Riik suunab kvoodipagulaste vastuvõturaha sisserändajate lõimumisse

Pagulased. Foto: Meelis Meilbaum/Scanpix

TALLINN, 12. september, BNS – Valitsus kiitis heaks ettepaneku suunata Euroopa Liidu rahvusvahelise kaitse saajate ümberpaigutamiseks kavandatud summadest üle 870 000 euro muuhulgas eesti keele õppeks kolmandate riikide kodanikele ning pererändega saabujate sotsialiseerimiseks.

Valitsus kiitis neljapäevasel istungil heaks siseministeeriumi ettepaneku suunata Euroopa Liidu rahvusvahelise kaitse saajate ümberpaigutamiseks kavandatud 1 092 000 eurost 873 600 eurot täiendavate fondist rahastatavate tegevuste elluviimiseks, edastas valitsuse pressiesindaja. Nende tegevuse seas on näiteks eesti keele õpetamine kolmandate riikide kodanikele, pererändega saabuvate inimeste sotsialiseerumine, tööpraktika Eestis kui ühiskondlik panustamine ning kolmandate riikide kodanike, sealhulgas  määratlemata kodakondsusega inimeste kaasamine vabatahtlikku tegevusse.

Kuna raha suunatakse projektide elluviimiseks, tekib riigil kohustus lisada EL-i toetuse jäägile ehk 873 600 eurole kaasrahastusena 25 protsenti sellest summast ehk 291 200 eurot. Kaasfinantseering kaetakse siseministeeriumi eelarvest eesti keele õppeks mõeldud vahenditest.

3 kommentaari
  1. Vale 5 aastat ago
    Reply

    rahakantimine. Palju arukam oleks mutukad tagasi kodukanti suunata ja neil seal kodus omade juures aidata elamisjärjele saada. Siia neid mittelõimuvaid mutukaid aga mitte jätta!

  2. küündimatus 5 aastat ago
    Reply

    LAS VIISAKAMAD JA VASTAVAS VANAINIMESESÕBRALIKUS KULTUURIRUUMIS, USUNDI SELLELAADSEL POSITIIVSEL TOEL KASVANUD HAKKAVAD VANAINIMESI ABISTAMA.
    MEIE OMAD EESTIMAALASED ON LIIGA RÄIGEVÕITU JA UIH-VUIH MENTALITEEDIGA.
    SELLESSE SEKTORISSE ON JU VÄGA VÄGA VAJA . KODUTEENINDUS-KODUPÕETUS jms.
    “Mutukaid” on meile mõnes osas vägagi vaja, sest me ise ei küündi nendest mõnedegi hingetasandini.

  3. Kõik 5 aastat ago
    Reply

    mutukad tuleb kohe lasta arstil üle vaadata, tervetele aga kohe järgmisel päeval tööots kätte anda. Esialgne eluks vajalik tuleb anda võlgu, mille ise oma tööga välja ostab. Ning iga mutukas peab tegema täistööpäeva tööl, mis erilist väljaõpet ei vaja. Nagunii 99% neist ju midagi ei oskagi. Las koristavad ja aitavad abitöödel teid remontida, ehitada, metsa koristada, varemeid lammutada ja koristada. Ning mutukaid ei tohi elama suunata ühte kohta, kus on kerged tekkima nende laste kambad. Laialihajutatult nad seda ei suuda. Jääbki üle neil kas meie eluviis üle võtta ja tööle hakata või lasta emakese Angela juurde varvast.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.