Aab arutab Harjumaa omavalitsusjuhtidega lähiaja plaane

Jaak Aab

TALLINN, 17. september, BNS – Riigihalduse minister Jaak Aab tutvustab kolmapäeval Harjumaa omavalitsuste liidule haldusreformi tulemusi, kohaliku omavalitsuse korralduse seaduse uuendamise plaane ja riigireformi peamisi eesmärke.

“Kohalikud omavalitsused on riigi jaoks väga olulised partnerid. Tihe ja efektiivne koostöö on olulised, et tagada iga Eesti piirkonna ühtlane areng,” ütles riigihalduse minister Jaak Aab. “Seetõttu pean äärmiselt oluliseks omavalitsuste esindajatega regulaarseid kohtumisi ja kahepoolseid arutelusid. Nende tagasiside ja mõtted on väärtuslikuks sisendiks, mille põhjal saab ministeeriumi edasist tööd planeerida.”

Kolmapäeval toimuval Harjumaa omavalitsuste liidu volikogu kohtumisel teeb riigihalduse minister Aab omavalitsusjuhtidele ülevaate haldusreformi tulemustest ja esitleb kohaliku omavalitsuse korralduse seaduse (KOKS) kaasajastamise plaani.

“Haldusreformi järel on oluliselt muutunud Eesti omavalitsuste pilt, mistõttu tuleb kehtivaid seadusi analüüsida ja vajadusel uuendada,” tõi minister välja. “Rahandusministeeriumi spetsialistid on kohtunud paljude kohalike omavalitsuste esindajatega, et koguda ettepanekuid seaduseelnõude ettevalmistuseks ja väljatöötamiseks. Homsel kohtumisel räägime Harjumaa omavalitsusjuhtidega lähemalt edasisest töö- ja ajakavast.”

Lisaks tutvustab minister omavalitsusjuhtidele riigireformi peamisi eesmärke ja ajakava. Valitsus kiitis augusti alguses heaks riigireformi esialgse tegevuskava aastateks 2019-2023. Selle viis olulisemat suunda on tegevuspõhisele eelarvele üleminek, riigiasutuste valdkondlikud ümberkorraldused, tugitegevuste konsolideerimine, bürokraatia vähendamine ja regionaalpoliitika.

1 Kommentaar
  1. Tunnen 5 aastat ago
    Reply

    harjukatele ette kaasa. Sest jutt tuleb harjumaa ühinemisele Tallinna alla. Seda allutumist saadab tuntud mula, kui hästi harjukad siis elama hakkavad. Nagu nõukogude ajal.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.