18. september 2019

Jüri Ratas: Meie valitsus on kõigile Eestimaa inimestele

Erakonna esimees Jüri Ratas räägib intervjuus Kesknädalale Keskerakonna juhitava valitsuse senisest ja tulevasest tööst.

Juhtkiri: Kõik on uus septembrikuus – ka Kesknädal

Nagu meie lugejad on tähele pannud, hakkab senine nädalaleht Kesknädal ilmuma kord kuus. Ning seda iga kuu kolmandal kolmapäeval, olles nagu käesolev lehtki, senisest märksa mahukam ja loodetavasti ka sisukam.

Ajalehed on kohanenud muutustega 20 aastat

„Kesknädal“ on siiani vanim rahva poliitikaleht, mis ilmus paberil nädalalehena 20 aastat ja alates 2019. septembrist ilmub kord kuus.

Maanteeameti peadirektor Priit Sauk: Kiirteed kiiresti valmis ei ehita

Kesknädal huvitus Maanteeameti peadirektorit Priit Sauka küsitledes, kuidas oleks võimalik senisest kiiremini välja ehitada neljarajalisi maanteid.

Anneli Ott: Kliimapoliitikasse ei tohi suhtuda ükskõikselt

Kliimaneutraalsus pakub huvi ka Eestile. Suvel kuulas valitsus Keskkonnaministeeriumi ettepanekuid, kuidas Eestis 2030. aastaks märkimisväärselt vähendada kasvuhoonegaaside heidet.

Erki Savisaar: Looduskeskkonna hoidmine on meie kõigi ülesanne

Puhta looduse hoidmiseks pole vaja „loodusele aeda ümber ehitada“ ega tekitada reservaate, kuhu inimene minna ei tohi. Looduse hoidmiseks tuleb leida lahendusi, kuidas nii inimesed kui ka loodus saavad kooseksisteerida ja teineteist toetada.

Lauri Laats: Kallas valmistub ründama pealinna

Viimastel nädalatel, eriti pärast peaminister Jüri Ratase umbusaldamise ebaõnnestumist, on taas hakatud rääkima suurima opositsioonipartei Reformierakonna sisemistest vastuoludest, omavahelistest jõulistest heitlustest ning mitmete reformierakondlaste huvist oma esinaisele jalga ette panna.

Tiit Terik: Volikogu kui kogukonna parlament

Millega kohalikud volikogud, sealhulgas Tallinnas, üldse tegelevad, jääb tavakodanikule tihtipeale natuke kaugeks. Kuna Eestis on esindusdemokraatia, sobib suures plaanis illustratsiooniks võrdlus Riigikoguga.

Veiko Luhalaid usub omavalitsuste ja riigi tugevasse koostöövõimesse

1971. aastal sündinud Veiko Luhalaidis on ühendatud tasakaalukus, sportlase vastupidavus ja Ida-Virumaa karastus. Nende omaduste varal juhtis ta Vaivara valda, Narva-Jõesuu linnavolikogu ja Ida-Virumaa Omavalitsusliitu. Seda väärtuslikku kapitali kavatseb ta kasutada ka uues väljakutses – Eesti Linnade ja Valdade Liidu tegevdirektorina.

Kalle Käsper: Ükski poliitiline ega sotsiaalne süsteem pole täiuslik

On inimesi, kes ei mahu raamidesse või, täpsemalt öeldes, nende mõtlemine tavamõtlemisse. Nii võib iseloomustada ka 1952. aastal Tallinnas juristide perekonnas sündinud luuletajat, proosakirjanikku ja dramaturgi Kalle Käsperit. Ta on lõpetanud Tartu Ülikoolis vene filoloogia osakonna ning Moskvas Kõrgemad Stsenaristika- ja Režiikursused.

Rahvarinne 30 aastat tagasi – september 1989

Balti kett tekitas Eestisse, aga ka Lätti ja Leetu täiesti uue poliitilise olukorra. Gorbatšov otsustas „kruvid pingule tõmmata” ja Baltimaade rahvarinnete rahvusliku tegevuse lõpetada. Seda konkreetset tegevust varjati hoolega Lääne eest ja seetõttu ei paistnud ka Eesti avalikkusele suurt midagi silma.

Soome Keskerakonna sõit Ameerika mägedel

Soome Keskerakonna käekäik on meenutanud sel sajandil sõitu Ameerika mägedel, kus järsule tõusule järgneb sügav langus. Erakonna uus juht võtab partei üle olukorras, kus selle reiting on langenud viimase saja aasta madalaimale tasemele.

Enn Eesmaa: Hvala, Sloveenia!

Hvala tähendab sloveeni keeles tänu ja kiitust. President Kersti Kaljulaidil koos ametliku delegatsiooniga ning grupi ärimeestega on nüüd põhjust tänada oma võõrustajaid. Riigivisiit õnnestus ning osutus lausa vajalikuks.

Urmo Saareoja: Kas Eesti kontserditurg on pilgeni täis?

Kui kevade saabudes on tavaks saanud, et koos rändlindudega jõuavad kohale ka välikontsertide ja -ürituste plakatid, kus igaühel värvikirevalt meelitatakse publikut seninägematu ja ennekuulmatuga või siis hoopiski vana hea retroga, siis nüüd, suve lõpusirgel, on õige aeg teha kokkuvõtteid.

Need ja mitmed teised huvitavad artiklid ilmuvad 18. septembri Kesknädala paberlehel. Veebilehel www.kesknadal.ee avaldatakse need artiklid täismahus ja kommenteerimisvõimalusega,  olulisi uudiseid aga kajastame veebilehel  igapäevaselt.

1 Kommentaar
  1. Nii 5 aastat ago
    Reply

    paks Kesknädal ei mahu enam uksegi vahelt sisse.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.