Juhtkiri: Kõik on uus septembrikuus – ka Kesknädal

Nagu meie lugejad on tähele pannud, hakkab senine nädalaleht Kesknädal ilmuma kord kuus. Ning seda iga kuu kolmandal kolmapäeval, olles nagu käesolev lehtki, senisest märksa mahukam ja loodetavasti ka sisukam.

Kesknädal on 20-aastase järjepannu ilmumise järel võtnud ette suunamuutuse, samas jäädes endiselt truuks oma lugejatele. Iga kuu keskpaigas toome olulist informatsiooni poliitikateemadest, seda nii kodu- kui ka välismaalt. Ei puudu arutelud ja pikemad intervjuud huvipakkuvate inimestega. Teemadeks on majandus ja sotsiaalelu, haridus ja kultuur. Vaatame tagasi nii Eesti ajalukku kui ka Rahvarinde ja Keskerakonna loomise aegadesse. Enam hakkame kirjutama pealinna Tallinna ettevõtmistest ning teisalt ka teiste linnade ja maakohtade elust nii nagu kohapeal tundub. Loomulikult tähendab see, et senise 12-leheküljelise formaadi asemel muutub Kesknädal 20-leheküljeliseks ning saab pakkuda lugejatele pikemaid ühiskondlikke arutelusid, mis varem on pidanud ruumipuudusel ilmuma lühendatud kujul.

Kesknädal peab pakkuma huvitavat lugemist ning suutma oma lugejaid kõnetada. Just seetõttu ootamegi endiselt ka teilt häid mõtteid, kuidas ajaleht uuel kujul hoogsalt käima saada. Teretulnud on igasugused nõuanded: Millised teemad ja autorid võiksid lehes esindatud olla? Kui sageli ja millistest riikidest kirjutada välispoliitilisi ülevaateid? Kui palju peaks avaldama lugejakirju? Jne. Kahtlemata on igaühel teist tekkinud mingil hetkel mõte – just sellist lugu tahaks teinekordki näha! Siis tuleb toimetusele märku anda; seda võib teha nii meili kui ka kirja teel. Ütle sõna sekka!

Sama võib teha ka Kesknädala veebiküljel www.kesknadal.ee, kus saab koheselt kommenteerida ilmunud lugusid. Muidugi on lehe veebiversioon põhiliselt aktuaalsete ja tuliste uudiste keskkonnaks, selliseks platvormiks, mida üks periooditi ilmuv paberväljaanne ei saagi olla. Niimoodi aga täiendavad veebikülg ja ajaleht teineteist, pakkudes rohkem nii uudislikkust kui ka põhjalikke arutlusi.

Loodame, et uues kuues Kesknädal saab teie kaaslaseks igal kuul ning jääb teil kodu- või töölauale kuni ilmub järgmine number. Kesknädal väärib oma lugejaid ning samamoodi hoiame pöialt, et lugejatele saaks omaseks ka kuukirja-stiilis väljaanne.

9 kommentaari
  1. Pudrused suud puhtaks 5 aastat ago
    Reply

    Miks toimus selline suur muutus? Kas parteil sai raha otsa?
    Miks vallandati Veiserik ja Maksim? Nemad olid raudvara. Miks läks Ummelas Uutesse Uudistesse? Peab ju mingi põhjus olema.
    Miks ei saa tervet paberlehte kohe Internetist lugeda? Vanasti sai ja leht oli operatiivne nädalase ajateguriga.
    Lehe miinuseks on pikad välismaa teemadel heietused, mis ammu suurtes ajalehtedes läbi näritud. Kahjuks on väga igavad ka parteitegelaste enesekiidulood.
    Ja enesekriitikat pole üldase. Kas tõesti parteis on kõik nii heas seisus? “Agaa, hjabi on”.
    Tahaks värskust, tahaks Eesti elu lugeda.
    Eka vaatame, kas saate hakkama või olete järgmine 60+

    • Neid 5 aastat ago

      vigu sai juba ette heidetud aga kui kõrvad on kinni, siis ei kuulda. Ja kinnisilmi ka ei nähta. Nii et kõik jätkub vanas nõukogulikus vaimus.

  2. Milline uudis! 5 aastat ago
    Reply

    “Uuring: Baltikumi tarbijad soovivad odavamat kohalikku toidukaupa”
    Issake kui huvitav! Ja mina, ullike, arvasin senini, et Baltikumi ei soovigi osta kohalikku toidukaupa vaid ainult välismaist ja võimalikult kallist!
    Kas sellise uudise jaoks tasub ikka raisata lehepinda. Isegi veebibitte oleks palju raisata!

  3. Vot, see on alles ajaleht! 5 aastat ago
    Reply

    Nii mõnus on lugeda BNS-i uudiseid siia kopeerituina! Hea mõte teite poolt.
    Ja kes on ebateraval ja sogasel pildil, nime pole ka juures? Tähendab, kirjutajad läksid minema, vä? Uus mood!
    Aga kvaliteet, OO!

  4. AA 5 aastat ago
    Reply

    Millal tuleb uus ajaleht täna 18 septembril pole ikka veel tulnud. Miks ei panda kuupäevi millal ilmub kesknädala ajaleht. Varem tuli igal kolmapäeval aga nüüd oota seda nagu maailmalõppu mida ei tule ega tulegi vististi mitte kunagi .

  5. Enam ei telli 5 aastat ago
    Reply

    Olen viimases lehes pettunud. Tühjad ja ja täislehelised kirjutised. Kes neid viitsib lugeda. Minule kui linnainimesel meeldis sibulajutt. Olen ka ise Peipsi ääres neid ostnud ja on head teised ikka küll. Ja karikatuure ka enam pole?
    Meeldisid ka kahe lugeja kirjad nigelast ajalehest. Neil on õigus!
    Allakäik.

  6. Nojah 5 aastat ago
    Reply

    Peavoolumeedia ajalehed valetavad ja vassivad kaitstes reformierakondlaste huve. Kesknädala ajakirjanikud on kahtlemata ausad ja kirjutavad mida positiivset toimub meie riigis, ei laima kedagi aga kahjuks mitte eriti ei kaitse ka neid kes on sattunud refrmierakondlasye laimu ohvriks. See Reformi tagatuba tuleb laiali ajada sest sinna on kogunenud seltskond kes tegeleb valesüüdistuste vorpimisega. Kaua küll lastekse neil laimara ja rikkuda tublide inimeste tervist vaid selleks et neid kõrvaldada teelt võimule.

  7. Keskerakonna Teataja 5 aastat ago
    Reply

    Praegune leht tuleks ümber nimetada ” Keskerakonna Teatajaks”. Sarnaselt nõukaaegse “Vremjaga” saame teada millega juhid tegelevad, kellega koos lõunastavad ja kellega koos viisakusi vahetavad. ja kui hästi meie majandus areneb. Kunagise “Kesknädalaga” ei ole sellel lehel enam midagi ühist. Kommentaatorid on ka ajalehest võõrdunud. Ehk oleks aeg Urmi tagasi kutsuda?

  8. Allo 5 aastat ago
    Reply

    Mulle meeldis rohkem kui Kesknädala peatoimetaja oli Reinde. Kuid ka praegu on see parim ajaleht. Peavoolumeedia väljaannetega ei saa võrreldagi kus vaid aidatakse reformierakondlastel laimata, vassida ja vaikida sellest tööst mida teeb keskerakondlik valitsus meie inimeste heaks. Tahaks rohkem kriitikat Ansipi ja Rõivase valitsuste kohta kus vaesus aina kasvas, mitte midagi ei tehtud õigesti ja seetõtu vaesus aina kasvas. Selle tõttu on praegusel valitsusel raske kohe kõigi nõudmisi täita. Rohkem peaks valgustama mida on juba ära tehtus meie inimeste heaks sest peavoolumeedia ei tee seda . Kõige tähtsam on meie onimeste elatustaseme tõus mille eelmised valitsused viisid viimaste hulka.Tahaks teada millega tegelevad meie saadikud Brüsselis. Ansip ütles et teeb kõik et laiali ajada praegune valitsuskoalitsioon, aga muidu kadus nagu vits vette. Kas meie saadikud Brüsselis meie rahva heaks ka midagi on teinud või tegelevad vaid välispoliitikaga. Praegu on jäänud mulje et neil pole tähtis meie rahava heaolu vaid vaid kiidavad heaks Venemaa-vastase tegevuse ja Ukraina vaesumise ja ka muud sellist mis meisse üldse ei puutu. Pole vaja sekkuda teiste riikide siseasjadesse sest meist ei sõltu midagi. Tahaks küll positiivaset teavet teiste riikide suhtes, sõbralikku suhtumist. ja vihavaenu lõpetamist. ma ei tea kas NATO kohalolek on vajalik kuna keegi ei kavatse meid rünnata ja isegi kui teeks seda ei läheks ükski riik üht väikeriiki kaitsma. Tuleks lõpetada vihavaen, solvangud, laim, valestsenaariumide koostamine ausate inimeste vastu, nägelemine. Selle kriitika peaks olema tugev ja tuleks lagedale tuua need inimesed kes kahjustavad teiste tervist ja tegelevad töö asemel laimukampaaniaga. Neid pole raske leida sest nad on Reformierakonnas. Keskerakondlased on liiga tagasihoidlikud et vastata reformierakondlastele samaga ja kasutavad aega et teha paremaks meie elu ausa tööga. Kuid kriitika ehk aitaks rahval aru saada kui palju halba on teinud reformistlikud valitsused meie riigile. Nad ju järjest koostades valesüüdistusi püüavad teelt kõrvaldada neid kes segavad võimu saavutada. Kaua see veel kestab, miks õigusmõistjad midagi ette ei võta.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.