Kõlvart teeb ettepaneku lõpetada Tallinna Televisiooni tegevus

FOTO: EERO VABAMÄGI/SCANPIX

Tallinna linnapea Mihhail Kõlvart teeb Tallinna Televisiooni (TTV) nõukogule ettepaneku lõpetada telekanali tegutsemine senisel kujul 1. oktoobrist.

„Telekanali ülalpidamine on kulukas ja samal ajal mitte eriti tõhus, sest inimeste meediatarbimise harjumused on muutunud. Informeerime tallinlasi edaspidi erinevate kanalite, sealhulgas telekanalite kaudu ja arvestame sellega, et inimesed veedavad järjest rohkem aega veebis ja sotsiaalmeedias ja järjest vähem televiisoriekraani taga,“ ütles Kõlvart pressiesindaja teatel.

Kõlvarti ettepaneku kohaselt jääb TTV kaubamärgina alles ja sihtasutus jääb tootma linnauudiseid ja linnasaateid. Edaspidi hangitakse linnauudistele ja saadetele eetriaega teistest telekanalitest. TTV toodang peab olema mugavalt kättesaadav veebis ja nutiseadmete kaudu. Linnapea sõnul on ümberkorralduste tulemusel kavas jõuda väiksema eelarvega suurema hulga inimesteni. TTV eelarvet on kavas vähendada kuni 50 protsenti.

„Vabaneva raha suuname hariduse- ja sotsiaalvaldkonda,“ ütles Kõlvart.

Kõlvart: TTV sulgemisega kaotab töö pool telekanali töötajatest

Tallinna linnapea Mihhail Kõlvarti sõnul polnud Tallinna Televisiooni (TTV) sulgemisotsus emotsionaalselt kerge, samas on vaja leida kokkuhoiukohti ning koondada tuleb ligi pool TTV kollektiivist.

Kõlvart soovis rõhutada, et TTV sulgemine ei tähenda, et sihtasutus lõpetab tegevuse. “TTV jätkab produktsioonifirmana. Tallinnal on jätkuvalt vaja linnainfot edastada ja TTV on selleks hea instrument,” märkis Kõlvart. “Samas teame, et TTV pole kõige parem vahend uudiseid levitada. Kui vaadata reitinguid, siis ei näe me ka perspektiivi, et TTV jätkaks telekanalina.”

Kõlvart ütles, et telekanali sulgemine polnud lihtne otsus, samas seda kaaluti juba paar kuud. “Sellise otsuse eesmärk on efektiivsus ja kokkuhoid. Koostöös erakanalitega, nii veebimeedia kui ka teiste telekanalitega, suudame levitada vajalikku informatsiooni palju paremini,” märkis Kõlvart.

Tema sõnul ei ole võimalik uut struktuuri üles ehitada mõne nädala jooksul. “See võtab aega ja uus süsteem hakkab töötama uuest aastast. Ehk TTV toodab uudiseid, kuid levitame neid teiste kanalite kaudu,” selgitas Kõlvart, lisades, et kogu televisioon kolibki tasapisi internetti ja Tallinn peab olema selleks valmis.

Kõlvarti sõnul oli TTV eelarve aastas ligi 4,5 miljonit eurot. “Sellest loodame nüüd kokku hoida 40-50 protsenti. Tuleb vähendada ka TTV töötajate arvu umbes poole võrra ja kindlasti inimesed saavad koondamishüvitise,” ütles Kõlvart.

TTV nõukogu esimehe Aivar Riisalu sõnul on ta Kõlvartiga samal seisukohla. “Hind versus kontaktid avalikkusega oli pehmelt öeldes tagasihoidlik,” märkis Riisalu, rõhutades, et sulgemisotsuse taga on väga praktilised numbrid. Ta avaldas lootust, et TTV nõukogu reedel linnapea otsusega ka nõustub.

TTV juhatuse liikme Taavi Puki sõnul on neljapäeval avalikuks saanud uus stateegia ehk TTV sulgemine pealinna info levitamise efektiivsuse mõttes kõige parem tee. “Televisoon maksab väga palju, sealhulgas vabalevis olemine,” tõdes Pukk.

Otsuse eelnõu projektis on TTV sulgemise tähtaeg 1. oktoober. “Mõistagi tähendab see terve hulga lepingute ümbervaatamist. Kindlasti me kõik oma kohustused partnerite ees täidame. Loodame, et see protsess läheb meil kenasti,” ütles Pukk.

Tema sõnul peab saab TTV-st Tallinna linnale hea partner videosisu tootmisel.

BNS

29 kommentaari
  1. Ei 5 aastat ago
    Reply

    ole meeldiv uudis. Kõigepealt on see Tallinnas võimust loobumine juba enne valimist. Siis antakse löök uute tulijate pihta, sest klikimeedia uutele nagunii ruumi ei anna. Nägemata jäävad ka erapooletud saated, kuidas meid petetakse.
    Palju Kimm selle eest sai, selgub ehk edaspidi. Pededega ta vaevalt liitub aga rehvidega üsna tõenäoliselt. Järelikult on tal oodata veelgi soojemat kohta. Brüsselisse teda silma alt vaevalt et küüditakse.

  2. Toomas 5 aastat ago
    Reply

    Tunnen kaasa TTV vaatajatele! Poleks uskunud, et taoline äärmiselt rumal otsus vastu võetakse. See.võtab sõnatuks.

  3. vana 5 aastat ago
    Reply

    Kas see nüüd ongi siis kõige avalikum ja rõvedam näkkusülitamine Edgar Savisaarele,Tallinna Televisiooni töötajatele, tallinnlastele ja üleeestilisele vaatajaskonnale, kes said sealt siiski ainult adekvaadset ja õiglast infot riigis toimuva kohta?
    Ju siis väidetavalt saidki nn kallutatud jõud nüüd oma võidu ja tundub, et miteeestlasest linnapea ei mõista ka selle poliitkaabakluse kahjulikku mõju nii endale, kui ka terve Eesti arengule?

  4. Kolmas eesti 5 aastat ago
    Reply

    Aga KE juhtkond kiitis ilmselt selle otsuse heaks.Mind.huvitab kuidas Te oma ideid rahvale tutvustate? ETV on peavoolumeedia kus valitsusparteisid ainult mõnitakse.Ülejäänud on erakanalid kus teie sõnu väänatakse kuidas vaja. Mis saab aga siis kui langete opositsiooni nii Tallinnas kui riigis? Enamus inimestest ei loe Kesknädalat, Pelinna ega käi fb ega alternatiivportaalides. Mõelge, et miks lõi Savisaar TTV?

  5. Rumalad 5 aastat ago
    Reply

    Ja nüüd hakkate käima erakanalite ukse taga rahapakk näpu vahel, et Teile sõna antakse?😆

  6. vene võtab võimu 5 aastat ago
    Reply

    Ajalehe pani tuksi Korb. Nüüd TTV on teise muulase käpatöö.
    Nii see Keskerakond hävitab iseennast, sest on näha, et EKRE on järgmine ainuvõimupartei.

  7. uskma-toomas 5 aastat ago
    Reply

    Kõigepealt lööme minema need kes asja jägavad,siis paneme pukki saamatud ja onngi tõestatud – liiga kulukas,paneme kinni.
    Toomas Lepa süüdistus oli ja on sulepeast imetu nagu ka Mart Ummelase saatmine karistuseks rinnahoidjaid sorteerima !
    Kus olete Helmed nüüd,ruttu kaabud peast ja päästke TTV kust kogu teie edu alguse sai,sest ükski teine kanal teid ju ligi ei lasknud ??

  8. See 5 aastat ago
    Reply

    on ilmselge KaKa võit. Oleks veel et ausas lahingus aga lihtsalt poeti põõsasse.

  9. vana 5 aastat ago
    Reply

    Tallinna televisiooni sulgemine on opositsioonile ja nende variselikele toetajatele grandiooselt suur VÕIT ja innustus minna loogilise lõpuni.
    Loogiliselt järgmine võit saabub Ratase ja EKRE kõrvaldamisega valitsusest.
    Kuna magasite maha Teie endi selja taga toimuvad juudaseekleid väärivad protsessid, selle asemel, et leida raha Teid endid võimule toonud TTV toetuseks või mooduseid selle rahastamiseks.
    AK-s näidati juba pea esimeste uudiste hulgas suurt rõõmu ja rahuolu TTV sulgemise puhul.
    Täieliku joovastuse ootel asuvad nüüd kõik meediakanalid ja TV-d teid igapäevaselt ründama.

  10. nime ei ütle 5 aastat ago
    Reply

    olen seda ka enne öelnud, et KE on enesetapu teel.ja ega olegi ausalt öeldes enam kahju, niivõrd mannetu on rattamooride ja nende jurka tegutsemine. ja olemegi refide ainuvõimu tunnistajad lähiajal. helmed tegid minu arust vea, et valitsusse kippusid seekord, nüüd lähevad allvett koos selle õnnetu rattaga. oleks ekre mallanud oodata, terenduks neile ainuvõim. aga seda praegust TTV pole tõesti enam vaja, on jäänud sisutühjaks ja hambutuks. ainuke saade on veel gräziniga, seda meest on muidugi raske aru saada, mitte et tema mõttekäike ei taba, vaid lihtsalt on raske sõnu eristada. kurb, olen KE mees, mitte liige küll, olnud ke aegade algusest.

  11. Sven 5 aastat ago
    Reply

    Uskumatu rumalus on sulgeda ainus telekanal mis on valitsusmeelne.Edasi ei oota Teid ja ekret midagi rõõmustavat.Täna õhtuses AK -s ei varjanudki AK diktor A Kannel seda.röömu ja säras avalikult.

  12. Õiglane 5 aastat ago
    Reply

    Tõeliselt hea uudis, et lõpuks see rumal etkari loodud raharaiskamise kanal suletekse. Kõlvart oskab vähemasti reaalselt mõelda kulude peale, mitte nagu eedik oma eneseimetluses kunagi endale linna kulul propat tegi. Tõeliselt õige otsus hr. Linnapea poolt.

    • KaKa 5 aastat ago

      ei lase sul isegi magada.

    • See 5 aastat ago

      See TTV , eestlaste TV jaama hävitaja pole mingi Hr., vaid Sm., seega Sm.Kõlvart Uiguuriast või jumal teab, kust, kes võtab endale õiguse paljude eestlaste lemmikkanali ära lõhkuda.
      Keskerakond, oma 7 eurose “pensionitõusuga” te juba lasite ennast täis, nüüd lasete teatud grupil Tallinna üle võtta.Tsiteerides ühte teie iidolit rootsi haiget last: Kuidas te julgete?!, loodan, et nii paljud pensionärid ja eestlased pööravad teie poole oma taguotsad-reeturid sellised.Valige enda etteotsa Tallinna “eestlasest” bossukene , rõve laulujorutaja ning parteihüppaja ning rahu saabub pealinna ning eestlased peavad varsti sealt ära kolima.
      Täname teid, Keskerakond, et täidate Reformierakonna südamesoovi ja teete seda võõraste ja omadest reeturite kätega.

  13. Tegin 5 aastat ago
    Reply

    väikse võrdluse, kes on TTV mõrvamise poolt või vastu:
    Kimm Kõlvart – poolt
    Mart Ummelas – vastu
    Peeter Ernits – vastu
    Viktor Vassiljev – vastu
    Urmi Reinde – vastu
    Igor Krääsin – vastu
    Siit küsimus: miks Kimm astub rahva vastu?

    • to Tegin 5 aastat ago

      unustasid, et leng ja eedik on ka vastu – jubedad “rahva” vastu astujad need TTV mõrvajad

    • Tõsi 5 aastat ago

      see on. Kiiruga unustasin Lengi ja Raia ära. Eedik vaatab ЦТВ-d.

  14. Maali Maalt 5 aastat ago
    Reply

    Tegelikult on see praegune suurim pensionitõus. Oravad pole kunagi nii palju tõstnud, samuti ka õpetajad saavad igal aastal palka juurde. Kunagi, kui Kallas tegi valitsuse Keskerakonnaga, siis Savisaare üks nõue oli, et pensione tuleb tõsta 30% ja see ka tehti. Hiljem Ansipi ajal mitu aastat üldse ei tõstetud, kuigi oli seaduses sees, et indekseerimisega tuleb alati tõsta. Mida need oravad kogu aeg vinguvad? TTV sulgemine on suur lollus. Kõige rohkem on kahju headest kultuurisaadetest, mida teistes Eesti kanalitest ei näe. Suurem osa kanalitest toodavad mingit tilu-lilu, mille vaatamiseks ei taha oma aega raisata. Kui Lepp löödi minema, siis rahvas arvas kohe, et küll kanal mõne aasta pärast suletakse. Nii ta läkski, sest seal oli palju neid, kes töötasid oravate heaks. Tundub, et erakond peab uue nime võtma, sest see praegune nimi tuletab ikka ja jälle neile meelde meest, kelle poolt see erakond loodi ja miks ta nii suurearvuline on. Praegune Keskerakond on hoopis erinev sellest, mis ta oli Savisaare ajal. Praegune erakond on ilma näota ja ilma empaatiata, tal nagu puuduks igasugused eesmärgid, suunad ja sisu, kõik läheb nagu isevoolu teed. Üha rohkem hakkab ette tulema oravate nägu.

  15. kai 5 aastat ago
    Reply

    Järelikult lüüakse 01. oktoobril Keskerakonnale hingekella nii Tallinnas kui ka üldiselt kogu Eestis. Keskerakonna valijate enamus pole näoraamatu ja internrti usku.
    Kui kevadel Kõlvarti linnapeaks valimine , mäletan, et oli mingi vastuseis talle. Küllap siis linnapeaks saamiseks andis ehk volikogule lubaduse TTV likvideerida ja nüüd täidab lihtsalt valimislubadust ja opositsiooni unistuse.
    Teleka vaatamisel nüüd lõpp, sest ETV-s on selgelt tajutav kuhu kaldu ollakse ja kõik esitatakse must-valge põhimõttel. Muid kanaleid ei näe enam kahjuks. Saatekava põhjal oleks ehk vaadatav ka TV 3.
    Nüüd hakkan siis igavusest EKRE saateid raadiost kuulama.

    • Huvitav 5 aastat ago

      kuhu TTV sängitatakse: Pärnamäele või Liivale? Sinna pidi veel platse vabu olema, ülejäänud kalmistud on juba kuulsaid täis. Muide, kui suri Eri Klas, siis nägin Liival tema hauaplaati. Kuid hauale oli pandud hoopiski muu. Vaadake siis, et TTV plaadi või sambaga sama jama ei juthuks, et keskbande tellib ühe tillukese plaadikese (raha põle!) aga rehvid ja peded igavese piraka uhke samba (pappi jätkub!).

    • Täpsustan 5 aastat ago

      et kuigi Eri maeti juudi kalmistule, valmistati hauaplaat Liiva töökojas. Milline tema hauasammas täna välja näeb, ei tea. Juudi kalmistul käisin viimati helgel nõukogude ajal. Juba siis oli neil väravas valve ja kalmistul piirdeaed. Mujal võisid iga kell sisse astuda nagu tahtsid.

  16. Olen hämmingus 5 aastat ago
    Reply

    Kõlvart ei ole rumal ja ta saab linna juhtimisega päris hästi hakkama.
    Kust siis järsku niisugune otsus, mida on aastaid nõudnud ja oodanud vaid reformarid? Põhjuseks ei saa olla pool säästetud 4,5 miljonist, mis on tegelikult ju trammiraha. Ka Kõlvarti põhjendused näivad pigem koomilistele, kui mitte välja öelda, et lausa tõtt väänavatena.
    Kas Kõlvartil on tõesti mingi salaplaan jõuda Refi abiga Toompeale? Vastutasuks oleks kõige vähem kallutatud telekanali sulgemine.
    Näib küll nii, sest nii kaua, kui Keskerakond on võimul ja Jüri Ratas peaminister, pole Kõlvartil sinna asja. Keskerakonna sees Kõlvart Ratasest mööda ei saa, aga Reformierakonnas ongi just parasjagu puudu üks tõsiseltvõetav peaministri kandidaat.
    Mina tahaksin küll ka edaspidi TTVd vaadata ja mind Kõlvarti ambitsioonid eriti ei huvita. Nende peale peaksite mõtlema teie, lp. koalitsioonipoliitikud! Muidu olete ise varsti jälle opositsioonis.

  17. heh 5 aastat ago
    Reply

    TTV oli ju vabalevis ja selle asemel, et seda kanalit hoida ja leida muid rahastamisvõimalusi, mindi kergema vastupanu teed. Ma kaldun ka arvama, et selle otsusega kaotate valijaid, Kõlvart muidugi mitte, sest tema valijad elavad Lasnamäel ja vaatavad PBK-d ja seal hakatakse nüüd TTV-s toodetud klipikesi näitama. Minu arust oleks võinud reklaame müüma hakata või leida erasektorist kambajõmme ja hoopis arendada seda kanalit, mitte laskma hingusele. Kuidas küll aru ei saada, et TTV oli siiski erinev teistest kanalitest ja seda erinevust ka vaatajad ootavad. Loll otsus igatahes ja seda te veel kahetsete kunagi.

    • Just 5 aastat ago

      erinevuses oligi TTV +. TV2 ja TV3 on kaksikud, ehkki põevad eri haigusi. ETV küll püüab erineda ja pisut ka erinebki, kuid saadete järgi neil peale korduste ole midagi pakkuda. Ainuüksi Ebaõnne 13-ga välja ei venita.

  18. kiirustamine 5 aastat ago
    Reply

    Pealinna telekanalit ei sulgeta mitte iga päev, kuigi opositsioon on seda aastaid nõudnud. See on üsna tõsine otsus, millel võib olla oodatust laiem mõju kogu Eesti poliitikale. Seda eriti nüüd, kui TTV on saanud tõesti populaarseks ning kogunud laia vaatajaskonna, mille põhjuseks on huvitavad ja professionaalselt tehtud saated.
    Nüüd tuli ootamatu otsus sulgeda telekanal vaid mõne päevaga. Mis siis nüüd juhtus? Kas linna kassa sai ootamatult tühjaks? Või lootis Kõlvart, et erakonna juhid ei jõua nii kiiresti reageerida?
    Väga segane lugu, tahaks saada selgitusi nii Kõlvartilt endalt kui ka Keskerakonna teistelt juhtidelt.
    Aga veel rohkem ootan, et see idiootlik ja rahvale kahjulik otsus tühistatakse.

  19. Nõuame 5 aastat ago
    Reply

    Kust siis tekkisid need pisikesed, õnnetud “rahvusvähemused”, kes siin pidevalt nõuavad ja kelle eestkõnelejaks olete sm. Kõlvart end sättinud. CVene keele asuala on hiiglaslik territoorium üle Peipsi järve, las olla see maalapp see ainuke koht maailmas, kus on eesti keelt on õigus kõikjal kasutada, küsida ja saada ka vastuseid. Miks peame kaitsma meid tegelikult vaenavaid inimesi, minge 9 mail Filtri teele ja polegi vaja kaugemalt otsida nende “vähemuste” tegelikku meelsust ja kus tegelikult nende kodumaa ja kes tegelikult nende president on.
    Tallinna TTV peab säilima!

  20. TTV jääb alles 5 aastat ago
    Reply

    Kui Miša suudaks mõelda mitte põhjakorealikult, vaid eestlaslikult, siis ta ehk mõistaks, et eestlaste VIHA asemel on tegu ENESEKAITSEGA kõige võõra vastu, mis hävitab meie enesetunnetuse juuri. Selleks pole ainult vene ja inglise keele pealesurumine avalikult (koolides) ja kaudselt (lasteaedades), vaid ka meie eluviisile vaenulik pedestamine ja islaamistamine. Kes siis seisab meie eest kui mitte meie ise?

  21. vana 5 aastat ago
    Reply

    TTV Jääb Alles siis, kui eesti rahvas oskaks luua Tallinna Televisiooni PÄÄSTEKOMITEE!

  22. Monika Luhalaid 5 aastat ago
    Reply

    See,et Tallinna TV peaaegu päeva pealt suleti,on suurim aps,millega KE hakkama sai. Olin suur väga heade,erapooletute uudiste,kultuurisaadete,erapooletute poliitikasaadete,heade muusikasaadete vaataja.Meie piirkonna pensionärid vaatasid huviga “Aadlipreilide Instituuti”ja on vihased,et lõpuni vaadata ei saanud.Kindlasti see KE mainele hästi tema valijate silmis ei mõjunud.Pensionärid ei käi ju paljud veebis.Nüüd peame leppima valitsuskoalitsiooni pideva mahategemisega ERR-s.Lõpuks inimesed suudetaksegi panna kõike uskuma.Soovime ka teistsugust arvamust.Taastage Tallinna TV,ehk pole veel hilja.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.