Ratas telefonivestluses Oleksi Hontšarukiga: kodanikuühiskond on parim reformide vedur

Foto: Riigikantselei

Stenbocki maja, Tallinn, 1. oktoober 2019 – Peaminister Jüri Ratas helistas täna augusti lõpus ametisse astunud Ukraina kolleegile Oleksi Hontšarukile, et kinnitada Eesti jätkuvat toetust Ukraina reformidele, suveräänsusele ning territoriaalsele terviklikkusele.

Ratas õnnitles Hontšaruki Ukraina ajaloos tugevaima mandaadi puhul ning ütles, et see väljendab inimeste soovi muutuste järele. „Teie valitsuse reformide plaan on muljetavaldav. Kui Ukrainal õnnestub need edukalt teoks teha, saab riigist juba mõne aasta pärast palju tugevam ja efektiivsem majandus,“ ütles Ratas.

„Omast kogemusest teame, kui tähtis on siinjuures saavutada reformidele rahva ulatuslik toetus. Kodanikuühiskond on parim positiivsete muutuste vedur,“ toonitas peaminister. Ratase sõnul on Eesti valmis Ukrainaga kogemusi jagama ja riiki igati aitama, näiteks e-riigi ülesehitamisel või haridusvallas.

Ratas kinnitas Eesti jõulist toetust Ukraina suveräänsusele ja territoriaalsele terviklikkusele ning kutsus lõpetuseks ka peaminister Hontšaruki Eestit külastama. Juba sel sügisel tuleb Tallinnasse ka Ukraina president Volodõmõr Zelenskõi.

2 kommentaari
  1. Selline 5 aastat ago
    Reply

    kõne meenutab Molotovi ja Ribbentropi vestlust.

  2. bez nas nikak 5 aastat ago
    Reply

    Sai hoholl õpetust, et teada , kuis toimida.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.