Uksed sulgev Ahtme plokitehas jätab 60 inimest tööta

Ahtme Foto EGERT KAMENIK/SCANPIX

03.10.2019

Narva elektrijaamade tootmismahtude kokkutõmbamine Euroopa Liidu kvoodipoliitika tagajärjel tähendab ka seda, et energeetikutelt ei saa enam sobivat põlevkivituhka Kohtla-Järvel Ahtmes asuv Bauroci ehitusplokkide tehas, mis paneb uuest aastast seetõttu uksed kinni ning jätab tööta ligi 60 inimest, kirjutab Põhjarannik.

“Jah, esimene teade tuli meile sel esmaspäeval ning selle kohaselt mõne erandiga kõik inimesed koondatakse,” kinnitas töötukassa Ida-Virumaa osakonna juhataja Anneki Teelahk, lisades, et alles jäävad vaid ettevõtte juhataja ja tõstukijuht.

Koondamised on ettevõtte teate kohaselt tulemas detsembris-jaanuaris. “Võtame järgmisena ettevõttega ühendust ning lepime kokku koondamisega seotud ürituste toimumise, et töötajaid nende õigustest ja võimalustest teavitada,” sõnas Teelahk Põhjarannikule.

AS-i Bauroc juhatuse esimees Ivar Sikk sõnas, et nende tootmistegevuse lõpetamine on seotud Ahtme poorbetoontoodete tehase peamise tooraine ehk tsükloontuha tarnete lõppemisega. “Eesti Energia kontsern kui ainuke sobiliku tuha tarnija tegi käesoleva aasta varakevadel otsuse põlevkivienergia tootmiseks kasutuses olnud 5. ja 6. katla sulgemise kohta. Nendest kateldest pärines viimased 50 aastat Ahtme tehase tootmisprotsessis ainsa sideainena kasutuses olnud tsüklonituhk.”

Tema sõnul oli just seda tüüpi tuhale nõukogude ajal juurutatud maailmas ainulaadne poorbetooni valmistamise tehnoloogia. “Kõikidele jõupingutustele vaatamata ei ole rohkem kui pool aastat kestnud alternatiivtuhkade katsetamisel õnnestunud saavutada stabiilset tootmisrütmi ning varasemaga võrreldavat valmistoodangu lõppkvaliteeti konkurentsivõimelise omahinnaga,” lisas ta.

Keemikute ametiühingu juht Julia Leontjeva ütles, et ametiühing sai ees ootavatest koondamistest teada Bauroci töötajatelt teisipäeva, 1. oktoobri õhtul, kui nood teatasid, et said tööandjalt teavituse.

BNS

2 kommentaari
  1. Mul 5 aastat ago
    Reply

    pole sest plokindusest aimugi, kuid peas voogab sihuke mõte, et kas ei saaks plokke liimiga segi pressida ka igasugu rämpsust? Meil ju palju prügimägesid ja üha uut prügi tuleb juurde. Kus nüüd ärikad on? maksku rahvale prügi eest ja tooraine jätkusuutlikult olemas.
    Ja miks mitte ka meil hukkaminevast heinast ja muust rohust. Näen ju selgesti, kuidas kümned hektarid rohtu läheb ümbruskonnas hukka, mitte keegi seal ei käi. Vanasti käidi või salaja öövidevikus omale heina tegemas, nüüd las minna.

  2. uskmatu-toomas 5 aastat ago
    Reply

    Meie suur poliitika korüfee Laar ütles juba üheksakümnendatel – milleks meile põllumajandus toome euroopast sisse,seal saaduste kasvatamiseks parem kliima.Hiljem selgus veel,et paremas kliimas on ka põllumajandus toetused suuremad !
    Nüüd küsiks miks meile üldse tööstus-riigikaitse usaldame teistele,tööstuse kasumid viiakse riigist välja ja meile makstakse orjatöö eest kopikaid ? Siit edasi tekib küsimus milleks meile üldse see riik ? Kas selleks,et isehakanud eliit saaks eksisteerida ja maksumaksja st.lihtrahva turjal parasiteerida ?

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.