Aas saatis riikliku energia- ja kliimakava kooskõlastusringile

Taavi Aas

Majandus- ja taristuminister Taavi Aas saatis ministeeriumidevahelisele kooskõlastusele Eesti riikliku energia- ja kliimakava aastani 2030 (REKK 2030).

Kava eesmärk on anda Eesti inimestele, ettevõtetele ja Euroopa Liidu liikmesriikidele infot sellest, milliste meetmetega kavatseb Eesti saavutada oma energia- ja kliima-alased eesmärgid. Nimelt on järgnevatel aastakümnetel ees palju tööd liikumaks kliimaneutraalse majanduse poole ning sealjuures on tähtis omavaheline koostöö nii tööstus-, transpordi – kui energeetikasektoris, teatas majandus- ja kommunikatsiooniministeerium.

Aas märkis, et energia- ja kliimakava on vajalik selleks, et avalikkus ja ettevõtjad saaksid oma tegevusi planeerida ja valmistada ette vajalikke investeeringuid, et kliimaeesmärke saavutada. “Tegemist on väga oluliste ja suurt rahalist mõju omavate otsustega, mida kindlasti ei saa teha kiirustades,” ütles minister pressiteate vahendusel.

Aas rõhutas seejuures, et puhtama energiatootmise poole on mõistlik liikuda samm-haaval, kahjustamata Eesti energiajulgeolekut ja töökohti Ida-Virumaal.

Pärast ministeeriumite kooskõlastuste saamist saadetakse energia- ja kliimakava tutvumiseks ja heakskiitmiseks valitsusele, kes edastab selle hiljemalt käesoleva aasta lõpuks Euroopa Komisjonile.

Riiklik energia- ja kliimakava on Euroopa Komisjonile iga kümne aasta järel esitatav teatis Euroopa Liidu liikmesriigi energia- ja kliimaeesmärkide ning nende täitmise meetmete kohta. Teatise esitamise aluseks on Euroopa Liidu energialiidu ja kliimameetmete juhtimise määrus.

Uus riiklik energia- ja kliimakava on koostatud kehtivate arengudokumentide alusel ja koondab kokku meetmed ja tegevused kasvuhoonegaaside heite vähendamiseks, energiatõhususe parandamiseks ning taastuvenergia suuremaks kasutuselevõtuks.

Kava on koostatud majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi, keskkonnaministeeriumi, maaeluministeeriumi ja rahandusministeeriumi ühistööna.

BNS

6 kommentaari
  1. Kellele 5 aastat ago
    Reply

    sellist jama vaja on? Mis on meil pistmist seniste jääaegade ja soojenemistega ja sauruste väljasuremisega? Kes, kus ja kuidas on tõestanud, et kellegi lõkketuli alandab üleilmset soojust 0,000000000000000037042° ja toob järgmise jääaja lähemale 0,00000000000000038742 sekundit?
    Kas midagi arukamat teha pole? Milleks rahvas teid ülal peab?

  2. ! 5 aastat ago
    Reply

    On ikka pismist kui meil pole enam kusagilt energiat saada.UUSA ei halda varsti enam naftamaid ja Euroopas seda pole. Vene oma ei kõlba .NSVL saime volilt ja peaaegu maksuta, nüüd seegi võimalus läinud.
    Kusagil pole viitsitud uusi meetodeid välja mõtlema, mis kahjulikud poleks nagu tuulikud, rohu ja metsa põletamine. Kui mõtleski, siis pandi need kalevi alla hauduma,eet võimulolevaid naftaärikaid mitte segada
    rikastumisel.
    Saurustele ja jää sulamisele tuleb ka mõelda, sest kuigi maakera telje asendimuutustega perioodiliselt muutub Maa kliima, võib inimtegevuse o,5-o,001 % seda siiski kallutada, laviin saab ka alguse ühest köhatusest mõnikord.
    Loost tuleb ka ilma kliimamuutusteta hoida, sest loodus koosneb Eludest = Loodu.

    • See 5 aastat ago

      ju sama Aasa Taavi, kes hävitas Tallinnas rohelust. Nüüd on sokutatud ministriks, et hävitaks rohelust ka mujal Eestis. Nii et just rahva- ja loodusvaenulikud teod ongi need jõud, mis kaabakaid edasi tõukavad.

  3. uskmatu-toomas 5 aastat ago
    Reply

    Kogu maailm ratsutab nüüd kliima seljas aga varsti selgub,et see ratsu on
    lombakas !

  4. Nii 5 aastat ago
    Reply

    see juba on kujunenud ehk kujundatud, et me hakkame oma eluviisi muutma kellegi ARVAMUSE järgi.

  5. to nii 5 aastat ago
    Reply

    eluviisi peabki muutma vastavalt eetilistele arengutele.
    muidu muututakse jõledaks.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.