Jaan Tootsi sõnul on Tartu võimukriisi lahendamiseks mitu võimalust

Jaan Toots

29.10.2019

Septembri lõpus Keskerakonna Tartu piirkonna juhiks valitud Jaan Toots on mitu nädalat vaeva näinud erakonnakaaslasest abilinnapea Monica Ranna ametist kangutamisega – esmaspäeval Tartu Postimehele antud intervjuus ütles ta, et kõik lahendusvariandid on läbi mõeldud ja vastus küsimusele, mis edasi saab, kõlab tuleva nädala neljapäeval.

“Lahendus on kõigi variantidega välja mõeldud ja juhatusega kooskõlastatud. Rõhutan, et finaal on 7. novembril, kui on Tartu volikogu istung. On mitu varianti, mis olenevad vahepealsetest sündmustest,” rääkis Toots, lisades, et veel käesoleva nädala reedel toimub ka Keskerakonna aukohus, mis teemat arutab.

Tootsi sõnul oli erakonna soov abilinnapea Ranna küsimust vaikselt arutada. “Oleme tahtnud hoida tagasihoidlikku joont, et peretüli lahendame pere sees. Kuna üks pool tõesti pidevalt esines, läks asi inetuks. Asi ei ole otseselt abilinnapea tööülesannete täitmises. Kaudselt küll. Tahan öelda lugupeetud Tartu rahvale, et kuigi on öeldud, et linnavalitsus ei pea olema politiseeritud, on ta seda ometi ju olnud 29 aastat. Rahvas valib kohaliku omavalitsuse valimistel meelepärast erakonda. Erakonnad saavad toetuse ja moodustavad koalitsiooni. See on puhtalt poliitiline koalitsioon ja poliitiline linnavalitsus,” rääkis Toots.

Tema sõnul ei saa öelda, et abilinnapea ei pea oma erakonda esindama. “Inimesed seepärast valimas käivadki, et nende vaated viidaks ellu. Juhatus nägi, et abilinnapea Rand kõiki neid ootusi, mida on erakonnale pandud, ellu viinud ei ole. Hullem veel, ta ei anna aru ka,” märkis Toots.

“Nüüd küll kordan ennast: kõrgeim võim erakonnas on konverents, kus erakonna liikmed annavad hinnangu tehtud tööle, eelmisele juhatusele ning valitakse uus juhatus ja uus juhataja. Siia ongi koer maetud, et midagi oli viimastel aastatel väga viltu läinud, kui valiti uus juhataja ülekaalukalt, ja uude juhatusse küll üheksa inimest tagasi, aga mitte need neli, kes olid võimul. Ehk juhatuse esimees, mõlemad aseesimehed ja volikogu esimehe nõunik. Kui uus juhatus kogunes, siis juhatuse 13 liikmest 12 leidsid, et abilinnapea Rand tuleb linnavalitsusest tagasi kutsuda. Toimuv ei ole Jaan Tootsi soolo, ma olen harjunud kuulama kollektiivi arvamust. Mina pelgalt viin juhatuse otsust ellu,” lisas Toots.

BNS

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.