Monica Rand astub Tartu abilinnapea kohalt tagasi jaanuariks

Tartu abilinnapea Monica Rand. Foto MARGUS ANSU/SCANPIX

Keskerakonna Tartu juhatus ja fraktsioon jõudsid neljapäeva hilisõhtul pärast neli ja pool tundi kestnud koosolekut kokkuleppele, et rahanduse abilinnapea Monica Rand astub 1. jaanuariks tagasi, vahendasid Postimees ja rahvusringhääling.

Kriisi, mis algas septembri lõpus, kui Tartu keskerakondlaste juhiks valiti Jaan Toots, olid tulnud lahendama ka erakonna esimees peaminister Jüri Ratas, aseesimees Mailis Reps ja peasekretär Mihhail Korb.

Panused olid läinud nii kõrgeks, et küsimuse all oli, kas Rand lahkub ametist või lahkub hoopis Keskerakond Tartus võimuliidust Reformierakonnaga, kirjutas Postimees. Juhtivad keskerakondlased, sealhulgas Ratas on oma avaldustes aga väärtustanud koalitsiooni säilitamist, sest see võimaldab oma ideid Tartu arendamisel kõige paremini rakendada.

“Monica Rand pika vestlemise ja kaalumise peale tegi otsuse, et ta astub 1. jaanuaril 2020 abilinnapea ametist tagasi,” kommenteeris Toots pärast koosolekut. Tema sõnul arutasid nad kõike rahulikult ning ei lahanud erinevaid küsimusi.

“See oli lihtsalt pikkade tundide lõplik tulemus,” lausus piirkonna juht. “Ta tegi väga ilusti otsuse, et erakond jätkab koalitsioonis. See oli ilus otsus,” lisas Toots.

Kes saab järgmiseks abilinnapeaks, seda täna koosolekul ei arutatud, kuna koht on praegu veel täidetud.

“Me lubasime eelarve ilusti lõpuni teha,” selgitas Jaan Toots, miks Monica Rand kohe täna ametit maha ei pane. “See oli ka linnapea palve,” lisas ta.

Tootsi sõnul on see ka arusaadav, kuna Rand on linnaeelarvega algusest peale tegelenud. “Teatavasti on 19. detsember teine lugemine, siis on jõulud ja esimene jaanuar on lõplik kuupäev,” selgitas ta kuupäeva tagamaid.

Toots on tahtnud välja vahetada ka teist keskerakondlasest abilinnapead Madis Lepajõed, kuid tema üle täna arutlust ei peetud, sest ta on haiglas. “Me soovime talle tervenemist,” lausus Toots.

BNS

3 kommentaari
  1. Olgem 5 aastat ago
    Reply

    ikka täpsed: Moonika EI ASTU tagasi, vaid ta SUNNITI tagasi astuma. Olgu ametlikult kuidas on aga tähtis on SISU.
    Selle sisu aga aitas vormistada peabandiit Jurka isiklikult. Kui Jaanike ei saanud Moonika VÄGISTAMISEGA üksi hakkama, siis tuli Jurka appi! Nii peaks ka Kesknädal aus olema ning kõike otse välja ütlems/kirjutama.
    Et Moonika rahaahnuses kauplema hakkas, on juba teine küsimus ja seda tuleks arutada teises tulbas.

  2. Nojah 5 aastat ago
    Reply

    Järjest sunnitakse lahkuma EKRE ministreid reformierakondlaste poolt. Keskerakondlased paluvad lahkuda poliitikuid ametikohalt väga harva j alati põhjusega. Meie peaminister Jüri Ratas on väga kannatlik ja õiglane, aga kogu aeg teda segatakse. Reformierakondlastel on nii suur tahe võimule saada et nad kasutavad alatuid võtteid aga ise na ei saanud hakkama. Nende valitsemise ajal läks kõik valesti ja ega nad polegi saanud hääli töötulemuste eest. Nüüd hakati mõjutama Tartu abilinnapad et ta valetaks nagu teda oleks ähvardatud. Eks mõni reformist lavastas selle olukorra. Tule taevas appi kui palju parem oleks meie elu, ausam ja õiglasem kui ei esisteeriks sellist erakonda nagu on Reformierakond.

  3. Jaa 5 aastat ago
    Reply

    Kõik on nii läbipaistev. Ei saa rahulikult tagasi astuda nagu soovis Tartu abilinnapea. Ikka pidid reformierakondlased intriigi välja mõtlema.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.