Jüri Ratas: Pingutame, et Tartus erakond tugevneks

Jüri Ratas

Jüri Ratas kommenteeris oma Facebooki lehel Tartu sündmusi alljärgnevalt:

“Keskerakond on Tartus aastaid nii linnavalitsuses kui ka opositsioonis seisnud Tartu elanike heaolu ja elukeskkonna arengu eest. Oleme ülikoolilinnas valitsusvastutust kandnud väikese vahega alates 2001. aastast. Meie toel on heade mõtete linnas palju olulisi asju ära tehtud ning kindlasti anname oma panuse ka tulevikus.

Keskerakonnas on alati olnud palju liikmeid ja erinevaid arvamusi, kuid oleme reeglina osanud lahendada oma vaidlused rahulikult läbirääkimiste teel. Püüdsime sama ka sel korral, kuid paraku edutult. Tartu sündmused on kindlasti õppetund kogu meie erakonnale ja siit tuleb targemana edasi liikuda. Pingutame koos, et erakonda Tartus tugevdada ning järgmistele kohalikele valimistele ühtsena vastu minna.”

9 kommentaari
  1. Tõnis Viilol 5 aastat ago
    Reply

    Keskerakonnas ei tunne enam keegi ennast turvaliselt.
    Kohtade jaotamine käib ikka nii: Sulle ja mulle. Mis teened siis maailmavallutajal Tootsil Ratta ees on, et tuli rahva häältega valitu abilinnapea kohalt kangutada, lüüa tema elu segi.
    Oli ju abilinnapea isegi erakonna reitingu nimel Tallinnas elamisest loobunud ja Tartusse kolinud kuna seda soovis just Keskerakond. Kui oli teda vaja, palun tule ja aita. Sõbrale aga kohta vaja, saad jalaga ja lendad üle aia. Kui ei ole erakonna esimehega nõus, parteist välja.
    Olen veendunud, et reeturid jäävad alati igaveseks reeturiks. Reetur Ratas moodustas oma rusikaks teistest reeturitest grupi ja asus Savisaart kangutama, selle asemel, et ulatada temale abistav, kaitsev käsi. Tema aga noppis salaja dokumente ja valikuliselt neid klopsiti kokku Savisaare süüdistuseks. Ratas oli kõige määravam jõud. Ligipääs ja võimalus dokumentidele oli olemas kuna varjata ei olnud midagi. Nüüd ju Savisaare süüdistused, uurimised ja ka kohus kukkus mürinal kokku. Rahvas, imestage kui vagased nüüd on Ratas, Simson, Reps jne erakonna pead.
    Tagasi astuma ei peaks ainult Toots vaid ladvikust suurem osa liikmeid. Mina sain juba ammu aru Ratta alatustest ja astusin erakonnast välja. Mina aga ei taha seda, et ka teised liikmed satuksid löögi alla. Erakonnas ei saa demokraatiast juttugi olla. Nii on erakonna esimehe oskamatust, reeturlikust kasutanud ära oravad ja mänginud “partide” laskmist. Nii põmmutati maha mitmed ministrid. Ratas aga vabandab. Vabandada aga ei ole millegi eest. Rattale ei saa lootma jääda. Varsti näeme kes on järgmine ohver. Savisaare loodut on Ratas hävitanud. Nii kadus TTV. TTV oli aga see, kes tõi inimestele ausa kajastuse toimuvast. Nii on kadunud hüved mida Tallinn pensionäridele, invaliidile, lastele igal aastal andis.
    Minu meelest on aeg Ratta tegemistele punkt panna ja EKRE peaks ohjad võtma ning moodustama uue valitsuse. Praeguste Keskerakonna juhtide peale lootma ei saa jääda. Keegi ei oska arvate, millal reeturid kelleltki “vaiba” alt ära tõmbavad. Erakonnale on vaja valida uus juhatus. Siis lõpevad ka valed, enese imetlemised ja nabade vaatamised. Praeguse valitsuse tegemised on meie raha laristamised. Näiteks uue, mõttetu raudtee ehitus. Riigis ligi 300 tuhat inimest elavad puuduses. Üle 30 tuhande inimese absoluutses puudusees. Kui tahame midagi luua, siis laseme enne inimestel kosuda, elada. Meil aga inimesed virelevad. Aastate eelarved peavad järsult arvestama inimeste heaoluga mitte aga pensionäridele, vaestele need riismed, mis üle jäävad. Samuti peab lõppema töölistele keskmiste palkade kohta valetamine. Riigis, kus inimesed elavad äärmiselt vaeselt, ei tohiks valitsusel jaa nende otsestel alluvatel töötasud nii suured olla nagu mõnes teises rikkas riigis.
    Nii jookseb erakond laiali. Järgmistel valimistel väljavaated Keskerakonnal koalitsiooni moodustada ei ole – kui kiiresti ei valita uus, normaalne juhatus.

  2. Väga 5 aastat ago
    Reply

    hale ja sisutühi luul Jurkalt. Ehtbrežnevlik eneseupituskõne. Ja mis läbirääkimistest saab rääkida, kui üks nahk läheb olemasolevat lammutama ning teised seda ei taha tunnistada. Tartu sahkerdamine on keskbande häbi tipp vähemalt aastal 2020. Jurka kiidab heaks ja õigeks mõjuvõimuga sahkerdamise aga ise seisab ikka oma bande eesotsas! Sihuke mahitaja tuleks ju samuti välja visata. Loomulikult koos Jansaga.
    Ma muidugi ei tea, äkki oligi Jansa Tartusse suunamine õel võte seal segadust külvata ning bandele (ja ka Jurkale) ebameeldivate politikaanide kõrvaldamine. Siis aga tekib küsimus, mida siis asemele kavandati? Ega asi olnud ju ainult Madises ja Moonikas.
    Aga on ka teine lahend: Jansa osteti rehvide poolt ära, et see õõnestaks keskbandet ning nii saaks neist linnavalitsuses lahti. Milliseid altkäemakse on lubanud peded, pole veel välja kaevatud. Kuid saame peagi näha, kui lollakaid ettepanekuid hakkavad nad seal Marjustini mahitamisel läbi suruma.

  3. Huvitav 5 aastat ago
    Reply

    väide: mida enam lammutatakse, seda enam tugevneb.

  4. Ah soo 5 aastat ago
    Reply

    Keskerakonnas on Eestimaa parimad inimesed kes teevad tööd et meil oleks parem elada. Loen ajalehte Pealinn ja imetlen kui palju tehakse Tallinnas igapöevaselt. Seevastu reformierakondlased vaid otsiva süüdistsi, laimavad, valetavad ja vassivad. Mingeid töötulemusi neil pole olnud, vaesus aina kasvas.

  5. Ott 5 aastat ago
    Reply

    See kes nimetab meie peaministrit Jüri Ratast Jürkaks on ise alaväärtuslik ja labane inimene ja tema arvamus on null. Ratas on kindlasti palju parem peaminister kui Ansip või Rõivas kes viisid meie rahva vaesusesse. Nende poolt tehtud tohutuid vigu parandab praegune valitsus ja on selle ajaga väga palju head teinud ainult et peavoolumeedia ei kajasta seda vaid otsib vaid vigu teenendades Reformierakonda. Reformierakondlased kasutavad alatuid võtteid et saada võimule mõjutades inimesi laimukampaaniaga end valima ilma töötulemusteta.

    • Jurka 5 aastat ago

      on ta seni kuni kehtib koostööleping Eesti vaenuliku kremli parteiga.

  6. inimene 5 aastat ago
    Reply

    Haridusminister Reps puhastab ridu. Lüganusel direktor lendas. Maardus õpetaja lendas. Monika Ranna lendamisest võttis ka tema osa. Nüüd varsti lendavad kaks õpetajat ja ka kooli direktor kuna juleti vastu rääkida.
    Nende kiusamine juba käib.
    Koolides tarkuse kogumine on takerdunud. Kala aga haiseb peast. Tuleb Toompeal ridu puhastada. Ratta meeskond vilistab põhiseadusele ja sõnavabadusele.

  7. Feja Räim 5 aastat ago
    Reply

    Mulle teeb Tartu lugu suurt muret. Linn on hooletusse jäetud just struktuuride väljaarendamise poolest. Tartu tööstusele on vaja abi turustamiseks ja kindlust, et finantsolukord stabiliseeruks. Raha ei liigu,sest seda pole. Rahvast ei hoolita.Inimesed võivad tundaend tõrjututena. Ühistransport on mannetu, tasuline, piletid on kallid, lapsed ei saa seeetõttu huviringides käia ja inimeste töötasust kulub liiga palju ühistranspordile. Rongiliiklus on üsna üle koormatud. Pagasiga tuleb maa alt treppidest läbi ronida. Kas tõesti rong ei saa jaama perrooni ette sõita? Tallinna rongi pealt õhtusel ajal kuhugi bussiga edasi minna pole lootustki, peale seitset õhtul bussid enam ei käi. Lisaks on pilet Tallinnast Tartusse odavam ja rong kiirem, kui raudteejaamast kuhugi – Annelinna või Sepakuru tänava kanti jõuda, sest tuleb pikalt oodata taksot ja maksta ligi 10 eurot. See on ju absurd, see on täiesti ilma elukorralduseta linn.

  8. Feja Räim 5 aastat ago
    Reply

    Miks te täiesti jaburaid kommentaare ära ei kustuta? Absurdset laimu pole vaja oma lehes tiražeerida.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.