Vadim Belobrovtsev: Reformierakond lükkab enda tegematajätmised Tallinna õlgadele

Vadim Belobrovtsev

Reformierakond üritab lükata enda tegemata asju pealinna kraesse, ütleb Tallinna abilinnapea Vadim Belobrovtsev, kommenteerides täna Tallinna Linnavolikogus arutlusele tulevat ettepanekut minna üle eestikeelsele ja kohatasuta haridussüsteemile.

„Opositsioonis olles on lihtne populistlikke ideid välja pakkuda. Reformierakonna poliitikud teavad väga hästi, et järsult eestikeelsele haridussüsteemile üleminekuks on vaja suurt hulka uusi õpetajaid. Samal ajal on üldteada fakt, et Eestis napib nii eesti kui ka vene keelt rääkivaid pedagooge. Reformierakond oli 17 aastat riigis võimul. Huvitav, miks nad oma ettepanekuid ellu ei viinud?” küsib Belobrovtsev.

Tallinna Linnavolikogu liige ja Tallinna Kunstikooli direktor Märt Sults märgib, et praegu on lapsevanematel pealinnas võimalus valida eesti- ja venekeelsete koolide vahel. “Muudatuste tegemisel on esmatähtis keskenduda hariduse kvaliteedile. Eestikeelse õppetööga on mõistlik alustada lasteaedades, aga ei tohiks tulla üllatusena, et emakeeles õppimine on kõige efektiivsem,” selgitab Sults, kelle poolt eelnevalt juhitud Tallinna Kunstigümnaasium oli esimene eestikeelse õppekeelega kool, mille üks esimene klass koosnes ainult vene kodukeelega õpilastest.

Belobrovtsevi sõnul on nendes lasteasutustes või selle rühmas, kus õppe- ja kasvatustegevus ei toimu eesti keeles, lastele tagatud eesti keele õpe. “Alates eelmisest õppeaastast suurendasime vene õppekeelega lasteaedades eesti keele õpetamise mahtu – kahele keeleõppetegevusele nädalas lisandus veel üks tegevus. Lisaks jätkub keelekümblus ning riigi poolt algatatud ja rahastatav pilootprojekt “Professionaalne eestikeelne rühmaõpetaja vene õppekeelega rühmas”,” loetleb Belobrovtsev.

Lasteaia kohatasu kaotamine tähendaks 16-18 miljoni euro suurust lisakulu ja Belobrovtsevi ütlust mööda oleks Reformierakonna poolt aus näidata ära konkreetsed katteallikad.

“Juba praegu on meil mitmeid soodustusi. Näiteks on vanem vabastatud kohatasu maksmisest kolmanda või enama lasteasutuses käiva lapse eest, kui Tallinna lasteasutuses käib pere kolm või enam last ning kui nii vanema kui ka kõnealuste laste elukoht on rahvastikuregistri andmetel Tallinna linn. Lisaks on lasteasutuse direktoril õigus vähekindlustatud lapsevanem kohatasu maksmisest kuni 80 protsendi ulatuses vabastada. Pealegi pakub Tallinn ainsa omavalitsusena tasuta sööki nii koolides kui ka munitsipaal- ja eralasteaedades,” räägib Belobrovtsev.

“On väga imelik, et Reformierakond teeb ettepaneku muuta mingi teenus tasuvabaks,” arutleb Belobrovtsev. “Oleme harjunud, et selle erakonna poliitikud on tasuta teenuste vastu. Nad on korduvalt öelnud, et likvideeriksid päevapealt tasuta ühistranspordi ja seetõttu on tasuta lasteaiakoha eest seismine nende puhul äärmiselt silmakirjalik. Reformierakonna juhitavas Tartu linnas on lasteaia kohatasu 81 eurot – seda on rohkem kui Tallinnas -, millele lisandub söögiraha. Reformierakond võiks näidata eeskuju ja alustada oma ideede elluviimist Tartus.”

6 kommentaari
  1. Jah 5 aastat ago
    Reply

    Nii see on. Reformierakond ei teinud ise mitte midagi meie inimeste heaks. Ma ei tea ühtegi õiget asja mida nad oleksid teinud. Küll on raske nende vigu parandada aga selle asemel et vähemalt mitte segada nad arendavad laimukampaaniat ja vorbivad valesüüdistusi. Peavoolu ajakirjandus otsib vaid vigu teenendades reformierakondlasi ja aidates neid võimule. Paistab et paljud ei teagi kui valesti käituvad reformierakondlased. Mis inimesed need kõll on kes neid valivad vaatamata sellele et neil polnud töötulemusi ja vaesus aina kasvas.

  2. Äkki 5 aastat ago
    Reply

    Vadim tuletaks meile ka meelde, millal oli rehvorm Tallinnas võimul? Ja kui nad ka Eestis juba 3 aastat vahivad tara taga, siis miks Vadim ise pole midagi teinud ehk vajalikke seadusi ja määrusi vastu võtnud? Milles on süüdi need, kes võimuni ei ulatugi ei linnas ega euroliiduvabariigis? Või oli seda alusetut hädakisa vaja vaid taas oma pildi lehtetoppimiseks?

  3. OI ja oi. Ikka teised pahad. 5 aastat ago
    Reply

    KA SEE MEES AJAB JAMA.

    Keskerakond käärib ka seest. Süüdistavad oravaid enda oma lollustest. Nüüd on häda majas. Kõik teevad aga propagandat. Keskal oli TTV ja alul oli see ka puhas teistele ära tegemine. Lõpuks saabus moment millest enam see nii ei olnud. Nüüd proovivad teisi süüdistades ennast heas valguses näidata. Ei õnnestu kuidagi. Nüüd asja lahendamiseks tasuta ajaleht korra nädalas. Teist elt kanaliteöt tahaks osta ka aega kuid ega see enam nii jälgitav ei ole ja see on raha tuulde loopimine ja tulemus null.
    Ratas ju valitsen pikemat aega ja ikka veeretab süüd teistele. Julgus otsas ja oskused puuduvad. Toogu tagasi Savisaar kelel reetmisega eemale ajasid. Tänaseks on Savisaar ju puhas nagu prillikivi. Pask langes ju tagasi Rattale ja tema käsilastele nii Keskerakonnast kui salase pakt liikmetelt orava parteis.

  4. Eve 5 aastat ago
    Reply

    tallinnas tehakse kõik õigesti, hästi ja väga palju igapäevaselt. Reformierakondlased vaid segavad aga endal pole töötulemusi sest vaesus aina kasvas eriti Ansipi valitsemise ajal. Nüüd on see mees kadunud Brüsselis nagu tina tuhka ja rohkem pole tast kuulda olnud et teeb kõik selleks et praegust valitsust laiali ajada. Kui poleks olnud Ansipi ja Rõivase ja ka Laari valitsust oleks meie riik praegu palju edukam ja vaeseid vähem.

  5. Triin 5 aastat ago
    Reply

    Küsiks sm. Belobrotsevilt—kas siin elavad ainult eestlased ja vägisi, vastu eestlaste tahet siiatrüginud venelased? kui juba peavad just venelased saama omakeelset haridust, siis miks sm. diskrimineerib siin elavaid lätlasi, soomlasi, araablasi, sakslasi, nigeerlasi jne. jne—kas nende lapsed ei peaks samuti saama omakeelset haridust, või on ainult venelastel vääramatu õigus kõike saada, mis nad tahavad, sest üle Peipsi on üle 140 miljoni rahvuskaaslast, kelle juhis aina ähvardavad väikest -miljonilist rahvast. Venelase on küll jumal loonud kõikidele rahvastele nuhtluseks, et nad näeksid, milline ei tohiks üks rahvus olla.

    • Elmer Hill 5 aastat ago

      Kas see Brovtsev (lühendasin nime) polnud alles ise refikamba liige?Nüüd tüürib ta koos oma kambakaaslase Sm.Kõlvartiga Tallinnat teadagi mis suunas.Küsiksin samuti: kas Tallinnas ikka veel eestlasi elab?Asju otsustavad juba ammu muulased.Kena pealinn meil küll.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.