Riik töötab koroonaviirusest mõjutatud ettevõtetele välja toetusmeetmed

Foto: Raigo Pajula/Riigikantselei

Stenbocki maja, 16. märts 2020 – Peaminister Jüri Ratas kohtus täna ettevõtlusorganisatsioonide esindajatega, et rääkida koroonaviiruse majandusmõjust ja valitsuse analüüsitavatest leevendavatest meetmetest. Kohtumisel osalesid ka rahandusminister Martin Helme, väliskaubanduse- ja infotehnoloogia minister Kaimar Karu, majandus- ja taristuminister Taavi Aas, sotsiaalminister Tanel Kiik ja justiitsminister Raivo Aeg.

„Majanduse ja ettevõtluse toetamisel on valitsuse jaoks oluline töötada võimalikult kiiresti välja võimalused ning konkreetsed meetmed, et koroonaviiruse mõjusid meie tööinimestele ja ettevõtetele pehmendada,“ ütles peaminister Jüri Ratas.

Kohtumisel osalenud ettevõtlusorganisatsioonide esindajad hindasid, et peamine on kaitsta inimeste tervise kõrval ka nende majanduslikku turvatunnet, toetada töökohtade säilimist ning samal ajal hoida ära pankrottide ja töökaotuste lainet. Samuti peavad ettevõtjad oluliseks, et neil oleks riigi poolt üks kindel kontaktpunkt.

Eesti Toiduliidu hinnangul suudavad kodumaised toidutootjad ja -tööstused praeguses olukorras tagada Eesti toiduga varustatuse vähemalt 1-2 kuu jooksul. Samuti on piisavad varud olemas kaupluste ladudes ja riigi tagavarades. Seega pole toidunappust karta ning puudub põhjus toidu ülemääraseks varumiseks.

Valitsus kasutab kõige kriitilisemate valdkondade kaardistamisel ka ettevõtjate esindusorganisatsioonide ja erialaliitude tagasisidet. Riigi plaanitavad toetusmeetmed on väljatöötamisel koostöös sihtasutusega KredEx, Töötukassaga ning Maksu- ja Tolliametiga.

Kohtumisel osalesid Eesti- Kaubandustööstuskoja peadirektor Mait Palts, Tööandjate Keskliidu juht Arto Aas, Turismiettevõtete Liidu esindaja Mariann Lugus, Eesti Kaupmeeste Liidu tegevjuht Nele Peil, Eesti Toiduainetööstuste Liidu juht Sirje Potisepp, Eesti Väike- ja Keskmiste Ettevõtjate Assotsiatsiooni president Heiki Rits ja Eesti Hotellide ja Restoranide Liidu juhatuse esimees Peter Roose.

5 kommentaari
  1. kunksmoor 4 aastat ago
    Reply

    Miliiseid leevendavaid meetmeid on konkreetselt ette võetud eakate ja krooniliste haigustega inimeste elukorralduse leevendamiseks. keda ähvardab surmaoht.???
    Kui neil ennegi oli juba põrgulikult raske, siis nüüd peale juttude ,et ärge käige rahvarikastes kohtades, muud reaalset abi ei toimu. Ühistransport on rahvarikas, pood ja apteek on rahvarikkad.
    Mismoodi nad sealt kauba kätte saavad???
    Kus need abistajad ja kodutütred on nüüd???
    Ja nad peavad mitu korda käima,sest ei jaksa korraga tassida ja neil pisikesed külmikud.
    Oleks respiraatoridki antud, aga neid ei suudeta siiani isegi kiirabile toota. MIks ei suudeta tekstiiliga tegelevaid ettevõtteid panna respiraatoreid tegema ??? Eriolukorras ??? Miljard tulemas.
    Toidul ja toidul on vahe. Krooniliste haigustega inimesed,samuti eakad ei saa ega tohgi kõike süüa.
    Peale oliiviõli on kõik müüdavad õlid kahjulikud. Gluteeni täistopitud saiad isegi osa leibu samuti, seda ka neile, kes otseselt gluteenitalumatuse all ei kannata. suurele osale kõik piimatooted v.a. vahel harva keefir või jogurt või kodujuust -harva. Teraviljade asemel hirss ja tatar, sest need on pähklid tegelikult.
    Kommid jms.on fruktoosisiirupi ja glül-siirupiga ära rikutud ja üle magustatud, muide neid siirupeid tehakse geenmuundat.maisist. Kommid,küpsised täis transrasvu. Konservid alumiiniumis (Alzheimer) ja täis nitraate jms.,pooltooted täis Mendelejevi tabelit, glutamaati ,E aineid ja kosmosetoit. Liha, mis tekitab põletikke ja on vähi vundament,samuti nagu kõik eelpoolloetletu täis samuti mürke ja hormoone.
    Vaatan et esmajärjekorras mu
    Nad peavad poes hoolega valima ,ega valida eriti polegi, mida osta,et mitte haigemaks jääda kui on. Ja rahapuuduse tõttu pole ka võimalik valida. Jah, noori ja keskealisi võib veel rämpsuga toita, peaasi et hea maik man.
    Mitte inimeste tervis ei ole ega pole olnud kunagi esiplaanil, vaid töösturite huvid, et nemad,jumalapärast haiget ei saaks. Aga neid hädaajal vajaikku kaupa tegema sundida ei tohi,tootmist ümber korraldama. ei tohi.
    .

  2. Tegelikult meie poolt valitud 4 aastat ago
    Reply

    plaksutavad käsi. Kui pensionärid surevad, hoitakse selle pealt raha kokku.
    TEGELIKULT;
    Peab inimeste heaoluks selle raha, mis on plaanitud Raudtee ehituseks, kasutama inimeste ellujäämiseks ja abistamiseks. Siiani ei ole valitsuse poolt peale mulina kuulda mida. Raudtee ehituse plaanid tuleb lükata kaugele tulevikku. Sellele ajale kui inimesed saavad elama inimese moodi.
    Valitsus valetab. Hiljuti valitsus teatas, et on jäänud absoluutselt vaeseid palju vähemaks. Aga kuidas jäi? Kas nad surid ära või kuidas neid aidati rikkamalt elama? Sellest ei saa ju rääkida kuna mingit aitamist ei ole kusagilt paista.

  3. Jah 4 aastat ago
    Reply

    On vaja ravimit kõige kiiremas korras. tavaliselt arstid leevendavad haigusi aga seekord nad ei saa isegi seda teha. tervendajad ravivad aga ehk ei allugi see haigus isegi neile. Selgeltnägijad näevad millal tuleb koroonale lõpp ja millal ravim välja töötatakse. võib niigi üelda et mitte niipea. Kui meie inimesed oleksid paigal püsinud ja rändamise kirest loobunud ehk siis oleks vähem haigestumisi.Mul on nii kahju et meie tubli valitsus oeab nüüd nii palju vaeva nägema.

  4. Soo 4 aastat ago
    Reply

    Sel kurval ajal peab nalja ka viskama. Minu soovitus on et minge Reformi tagatuppa kuhu ei ulatu karistused ja ehk ei ulatu ka haigused. Neil on seal kibekiire valesüüdistuste vorpimine ja ehk nad isegi üübivad seal. Või teevad pausi ja istuvad kodus.

  5. to jah 4 aastat ago
    Reply

    SARSI ravimid on ju olemas, isegi ennetavad /imuunsust tõstvad/ kas need siis koroonale ei aita, see ju SARSi tütar.
    Kui meil neid pole on iseasi. Pharmasil-il on.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.