Eesmärgiks on teha Tartu linnas parim valimistulemus

Jaan Toots

Jaan Toots, Keskerakonna Tartu piirkonna esimees

Oleme saanud tuule purjedesse, et veelgi võimsamalt edasi seilata! Nii võiks öelda viimase kuue kuu kohta Keskerakonna Tartu piirkonnas. Selle edu taga pole olnud ühe inimese soolo, vaid põhjalik meeskonnatöö, millel on olnud paljude piirkonna liikmete panus.

Eelmisel piirkonna aastakonverentsil seadsin kolm eesmärki, mida tahtsin ellu viia. Mul on vedanud, et sain neid teoks teha motiveeritud meeskonnaga. Minu eesmärgid olid järgnevad: leida büroole uued ruumid, kaasata uusi tegusaid noori ning aktiviseerida piirkonna liikmeid. Poole aastaga oleme seatud eesmärgid täitnud.

Esiteks leidsime mitme kuu tõhusa töö tulemusena ruumid uue büroo jaoks. Erakonna kohalikuks visiitkaardiks on kahtlemata tema kontor, kus igapäevaselt käivad linnakodanikud oma muresid kurtmas ja rõõme jagamas. Meie büroo asub nüüd uutes, moodsates, avarates, viisakates ja esinduslikes ruumides, kust iga külaline lahkub meeldiva tundega. Uus kontor lahendab ligipääsetavuse küsimused. Büroo juures olevas parklas on autokohti kõigile soovijatele ja büroo kõrval on bussipeatus. Uues büroos saame kasutada seminariruumi, mis mahutab kuni 60 inimest. Sinna lisandub kõrval olev köök, kus on palju ruumi toimetamiseks. Lisaks paigaldasime hoone katusele suure ja särava Keskerakonna reklaami, mis eristab meid teiste erakondade kontoritest Tartus. Kutsun kõiki uut bürood külastama pärast eriolukorra ja haiguspuhangu lõppemist aadressil Sõbra 54.

Teiseks oleme suutnud leida erakonda uusi noori liikmeid. Pärast pikka pausi on meil kuni 30-aastaseid noori kokku 42, kellest aktiivseid on 16. Nad saavad regulaarselt kokku, teevad plaane ja korraldavad erinevaid üritusi. Noored on ka piirkonnale suureks abiks olnud jõulupeo ja aastakonverentsi korraldamisel, büroo kolimisel ning liikmete andmebaaside korrastamisel. Võib öelda, et olukord on läinud noorte osas paremuse poole ja läheb veelgi paremaks, sest motivatsiooni ning tahtmist neil jätkub.

Kolmandaks oleme korraldanud regulaarselt üritusi oma piirkonna liikmetele. Alustades piirkonna jõulupeoga, mis jättis paljudele vapustava mulje ning lõpetades infokoosolekutega, kus saavad kõik osalejad oma arvamuse välja öelda. Lisaks oleme tähistanud nii Eesti Vabariigi aastapäeva kui ka naistepäeva. Oleme ka teinud venekeelse infokoosoleku.  Meele teeb rõõmsaks, kui osavõtt üritustest on suur. Näiteks viimasel infokoosolekul oli osalus pea 80 inimest. Kindlasti jätkame erinevate ürituste korraldamist rahulikumal ajal.

Selle kõige taustal on käinud vilgas töö uute ja aktiivsete erakonna liikmete otsimisel. Alates oktoobrist on liitunud meie piirkonnaga 36 inimest ja veel ootab üle kümne avalduse piirkonna juhatuse kinnitamist. Võrdluseks – 2019. aasta oktoobrini võeti vastu üks liige ja 2018. aasta jooksul 14 liiget. Saab järeldada, et huvi meie tegemiste vastu on suurenenud ja mis veelgi parem – soovitakse järjest enam meie tegemistes aktiivselt kaasa lüüa.

Märtsi alguses peetud Tartu piirkonna aastakonverentsil toimusid nii piirkonna esimehe kui ka juhatuse valimised. Mul on suur au, et ka seekord usaldasid meie piirkonna liikmed suures enamuses mind esimehe ametisse. Uude juhatusse valiti Artjom Suvorov, Markus Meier, Rein Kokk, Udo Viilukas, Vladimir Šokman, Nikolai Põdramägi, Olev Raju, Marina Riisalu, Jelena Frunze, Väino Land ja Igor Abarenkov.

Meie meeskonna eesmärk järgmiseks aastaks on üks – teha läbi aegade parim valimistulemus Tartu linnas kohalikel omavalitsuste valimistel. Selle aluseks on suur koostöövaim. Tunnustan endist piirkonna esimeest Aadu Musta, kes helistas vahetult enne aastakonverentsi ning soovis meile õnne ja edu. Olen kindel, et koostöö meie kõikide liikmete vahel aina kasvab. Ei tohi unustada, et meil kõigil on ühine eesmärk. Lähme valimistele vastu ühtse meeskonnana!

5 kommentaari
  1. Harry tule appi 4 aastat ago
    Reply

    . Kas teil targemat teha pole?

  2. Nojah 4 aastat ago
    Reply

    Eks siis tulebki parim valimistulemus kui inimesed lõpuks aru saavad kui alatult tegutsevad reformierakondlased, kui palju halba nad on tinid meie riigile ja rahvale. Kuna töötulemusi polnud siis saadakse hääli inimeste mõjutamise teel valedega ja laimukampaania abil. Peavoolumeedia toetab neid.. Ansipi ja Rõivase valitsemise ajal vaesus aina kasvas. Võeti vastu üks vale otsus teise järgi. Praegune valitsus parandas nende vigu ja tegi palju head kuid koroona takistab nüüd edasiminekut. Teine viirus mis takistab tuleb Reformi tagatoast ja on paljudele tublidele inimestele hädaohtlik kuna ausal inimesel pole kerge taluda valesüüdistusi. Alatu tegevusega püüavad reformierakondlased võimule saada, kuid veel ühte Ansipi-taolist valitsust Eestimaa välja ei kannataks.

  3. See 4 aastat ago
    Reply

    on tõsi, et tõsisel ajal on vahel ka nalja vaja.

  4. Pask 4 aastat ago
    Reply

    See koomik ikka Tartus või?

  5. Oleks 4 aastat ago
    Reply

    bande eesotsas Joosep Toots, ma isegi usuks. Aga Jaani …

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.