Keskerakonna kaitseks

Aivar Jarne

Aivar Jarne, Kesknädala tegevtoimetaja, Keskerakond

Ühinesin Keskerakonnaga 3. juunil. Samal päeval kui erakonna juhatus otsustas liikmeks vastu võtta ka Jana-Helen Juhaste ning ka palju teisi inimesi, kes olid avaldanud soovi erakonnaga ühineda. Järgnevad kaks nädalat on olnud erakonnale rasked. Ajakirjandus on võtnud seisukoha kangutada kohalt Keskerakonna peasekretär Mihhail Korb, kuna Juhaste olevat jaanuaris teinud teadmata eesmärgiga ja teadmata allikast 50 000 euro suuruse annetuse. Prokuratuur on selle annetuse suhtes, mis on juba tagastatud, algatanud kriminaalasja. Opositsioon parlamendis on rääkinud Keskerakonna esimehe ja peaministri Jüri Ratase umbusaldamisest.

Eriti iseloomulik viimastele nädalatele oli Reformierakonna dikteerimisel 10. juunil Riigikogus aset leidnud valitsuse infotund, kus peaaegu kõik küsimused olid suunatud peaministrile annetuse teemal. Seejuures teadis Reformierakonna esimees Kaja Kallas juba siis, et tegemist oli keelatud annetusega ehk siis kuriteoga, mille eest peab Jüri Ratas vastutust kandma. Samas andis prokuratuur alles päev hiljem teada, et alustavad selle asja osas menetlust, sest neil on küsimusi.

Küsimusi on minulgi, aga teise külje pealt. Juhaste nimi ilmus esmakordselt esile Eesti Rahvusringhäälingu portaalis 13. aprillil, kohe pärast seda kui Keskerakond oli esitanud tavapärase kvartaalse rahastamisaruande Erakondade Rahastamise Järelevalve Komisjonile. Kohe tembeldati see kahtlaseks ning asuti annetajat taga kõikvõimalikul viisil taga ajama. See oli see aeg, kui Eestis oli koroonaviiruse tippaeg. 157 inimest lebas haiglas raske diagnoosiga, valitsus pidi mõtlema, kuidas päästa neid, kes veel ei olnud haigestunud.

Eriti innustus asjast ERJK igavene aseesimees Kaarel Tarand, kes on lubanud paar aastat varem Postimehe veergudel Keskerakonna kui kuritegeliku organisatsiooni likvideerida. „Lõpuks leiab Eesti viisi, kuidas rakendada põhiseaduse § 48 sätteid täie rangusega,“ viitas ta lehes erakonna tegevuse lõpetamisele kohtu kaasabil. Varsti teab ta ka ühe faili metaandmete põhjal, et Keskerakond on tegemas üht eelnõu. 18. mail algatasidki koalitsioonipartnerid Riigikogus ERJK töö lõpetamise ning selle funktsioonide riigikontrollile üleandmise eelnõu. Sellest päevast peale on Keskerakonda süüdistatud kõikvõimalikes pahedes, alates musta raha vastuvõtmisest kuni püüdeni suid vaigistada.

Juba vanad roomlased teadsid küsida cui bono, ehk kellele on see lärmi löömine kasulik? Kui Reformierakond seda nii tähtsaks peab, et seda ettekäändeks tuues algatada valitsuse umbusaldamist, siis on see teema neile kasulik. On näha, et Reformierakonna juhtide kommentaarid ajakirjanduslike „paljastuste“ peale on tulnud samal tunnil kui mitte tund varem. Võiks ju hoopis uurida, kas annetuse teemat pole sihilikult ära kasutatud Keskerakonna ja valitsusjuhi ründamiseks.

Keskerakond on annetuse tagastanud. Eelmisel nädalal selgitas Juhaste avalikus kirjas, et annetuse taga pole mingeid varjatuid tagamaid. Keskerakonnal pole samuti. „Mitte keegi meist ei soovi, et keegi teine võistleks sel võistlusel dopinguga. Paraku üks mängija on neil võistlustel pidevalt dopinguga võistelnud.“ Need on Reformierakonna esimehe Kaja Kallase sõnad, mis peaksid tema arvates kehtima Keskerakonna kohta. Pigem aga kehtivad need tema enda erakonna kohta.

8 kommentaari
  1. Salateenistuse salaraport 4 aastat ago
    Reply

    Kogemata pudenes välja saladus,et toimetaja toimis partei seljataga.
    Nüüd on see viga parandatud.

  2. Erakondade rahastamisest 4 aastat ago
    Reply

    Erakond Isamaa loodi Konrad Adenaueri fondi rahadega. Kes tegelikult rahastas seda fondi ei ole teada. Saksamaa oli ennegi toetanud idapoolsete riikide erakondi. Meenutagem vaid V.I: Lenini partei rahastamist.Umbes samal ajal ilmus areenile ülimalt rahakas R-Hooldus kust tassiti lausa kottidega raha Reformierakonnale. Keegi pole tõsiselt üritanud uurida selle raha päritolu. Kas raha anti Isamaale ja Reformierakonnale ilusate silmade eest, ei ole teada. Kuid samast ajaperioodist meenuvad katsed müüa ameeriklastele võileiva hinna eest Eesti Energia kõige kupatusega ja müüdi Eesti Raudtee. Eesti Energia müük õnnestus küll peatada, kuid karistuseks koristati Rahvaliit poliitiliselt areenilt. Õiguskaitse organite ressurssi kulutati selleks üksjagu. Ainuüksi Maadevahetuse toimik kaalus ligikaudu 0,24 TONNI !!!!
    Millegipärast ei uuritud kunagi reaalselt Reformierakonna “ämmakapi ” rahasid. Huvitav, miks?

  3. Järjekordne 4 aastat ago
    Reply

    tõestus, et poliitbandede rahastamine on valel alusel. Olen juba maininud, et kasutada tohiks ainult seda raha, mille on kogunud bande liikmed ehk bandiidid ise. Ning nii, et võrdõiguslikkust rakendades maksaks iga bandiit võrde maksu. On selleks 100€ või 500€ kuus või aastas, pole oluline, oluline on võrdne liikmemaks. kas keegi kellelegi kandib, et too saaks maksta, pole samuti oluline.
    Kuid nii oleks kõigile selge rahahunniku suurus ja selle liikumine. Sest ka hinnad peavad olema kõigile võrdsed, mitte nii, et üks teeb teisele midagi heast südamest “tasuta”.
    Ja Tarandi Karla kaotaks töö.

  4. Soo 4 aastat ago
    Reply

    kulla Kaarel Tarand, likvideerima peaks Reformierakonna kui sisemise viiruse tekitaja mis on sama ohtlik kui koroona. Ansipi ja Rõivase valitsemise ajal vaesus aina kasvas, ei tehtud mitte ühtegi õiget otsust ja nüüd kus on tekkinud lootus paremale elule tänu Keskerakonnale segatakse kogu aeg valitsuse tööd mõeldakse välja igasuguseid süüdistusi. . Varem Reformierakond selline polnud kui selle esimees oli Siim Kallas. Omad laimasid teda ja võimu haaras Reformierakonna halvem pool. Kuidas küll sellisel toredal ja targal mehel on nii alatu tütar kes võimuvõitluses soosib alatuid võtteid peaasi et võimule saada ilma töötulemusteta.

  5. Eve 4 aastat ago
    Reply

    Kui palju parem oleks elu meie maal kui poleks Reformierakondaö Reformi tahatuppa on koondunud alatud inimesed kes saavad raha laimukampaania arendamise eest. Kohe kui Isamaa erakonnast lahkus E.N.Kross muutus seal vaikseks ja laim kadus. Mingit skandaali polnud kui ta riigirahade eest renoveeris omale elupaiku, Ka sadamaskandaal mõtsiti kinni. Reformierakondlased võivad teha mida tahavad karistused sinna ei ulatu. kuidas küll jääb karistuseta nende alatu laim parimate inimeste suhtes. Peavoolumeedia toetab reformierakondlaste alatut tegevust võimu saamise nimel. Õige et sealt tuleb meile viirus mis segab tööd ja rikub inimeste tervist.

  6. Nojah 4 aastat ago
    Reply

    Keskerakond on parim erakond ja teist sellist pole. rahvaliit kunagi oli aga see aeti alatult laiali.Kui oleks Keskerakond olnud kogu aeg võimul poleks me üks vaesemaid riike Euroopas, poleks meil olnud vahepeal majandusseisakut. poleks meil likvideeritud arstiabisaamise võimalus kohapeal poleks alatut laimu ja ärapanemisi. Muidugi segas tööd ka koroona ja segab ka reformierakondlaste laim kuid enne koroonat tänu keskerakondlikule valitsusele hakkas kõik paremuse poole liikuma.Veel ühte reformistlikku valitsust ei kannataks meie riik välja.

  7. Jah 4 aastat ago
    Reply

    Keskerakondlased teevad tööd ja ei lasku laimajate tasemele. Reformierakondlased seevastu leiutavad valesüüdistusi ja hakkavad igast pisiasjast kinni et süüdistada. Nende seas on oskuslikud süüdistuste väljamõtlejad aga nad on ise halbade tegudega silma paistnud. Korruptsioonisüüdistus on nende lemmiksüüdstus ja kerge ka ausale inimesle külge kleepida. Aga ehk on tegelikud korruptsioonimeistrid just Reformierakonnas ja oma kogemustest lähtudes on kerge teisi süüdistada.Loodan et õigusmõistmine lõoetab refurmierakondlaste alatu tegevuse mis segab tööd ja rikub tublide inimeste tervist.

  8. Maali Maalt 4 aastat ago
    Reply

    Eestlastel on hea vanasõna -Kes teisele auku kaevab, see ise sisse kukub. Hea näide on COVID-19 viiruse loomine Harvardi Ülikooli laboris. Sellega loodeti maa elanikkonda vähendada poole võrra ja viirus müüdi Hiinale. Kahjuks võib see viirus hoopis USA-d ennast hävitada. 2009a. Z.Bžežinski (Obama nõunik) ütles, et tuleb luua selline relv, kus pool inimkonda hävineb epideemiate abil, tulevad nälg ja sõjad ning peale jääb ainult USA. Huvitav, huvitav, kuidas USA saab siis ilma teiste riikideta hakkama? See on ka reffide moto.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.