Jaak Aab ei näe Isamaas mingit mõra

Jaak Aab

Keskerakonna juhatuse liikme, riigihaldusminister Jaak Aabi sõnul on tavaline, et erakondade sees on ühendused ning praegu ta Isamaa erakonnas mõra ei näe, kirjutab Postimees. 

“Eks ta suheliselt üllatusena tuli,” rääkis Postimehele Jaak Aab. “Ega seda pole kusagil põhjalikult arutatud, ega ka meie (Keskerakond – toim.) pole arutanud, mis teistes erakondades toimub,” märkis ta.

Aab meenutas, et mõned riigikogu saadikud on olnud riigikogu hääletuste puhul skeptilised, kuid Aab ise saab tugineda vaid Seederi sõnadele, et see on erakonna sees lihtsalt üks ühendus. “Meil Keskerakonnas on ka ühendusi, niisamuti Isamaal,” selgitas ta.

“See on lihtsalt üks ühendus, kellel on teatud küsimustes ühine arusaam. Mina ei näe selles mingit mõra,” lisas Aab.

Ta tõi näiteks, et Keskerakonnas on roheliste kogu, mis on palju kardinaalsema vaatega, kui erakonna programmis on kirjas. “Oma erakonna põhjal ütlen, et see on tavaline asi,” rääkis Aab.
Isamaa teatas täna, et 111 erakonna liiget asutasid erakonnasisese liikmeühenduse Parempoolsed, mille eesmärk on seista läänelike väärtuste ja parempoolse maailmavaate eest ning astuda vastu äärmuslusele Eesti poliitikas.

“Parempoolsete ühendus näeb, et Eesti peab olema edukas avatud majandusega riik, kus oluline vastutus lasub inimestel endil – riik ei pea igal võimalusel sekkuma, et ettevõtteid tegutsema ja inimesi elama õpetada,” selgitas Tallinna linnavolikogu liige Kaido Kukk.

Ühenduse asutajate hinnangul teeb klassikaline parempoolsus Eestis vähikäiku – Reformierakond on loobunud parempoolsest maailmavaatest ja uued parteid on kas vasakpoolsed või äärmuspopulistlikud. Isamaa peab pakkuma sellele alternatiivi ja koondama parempoolsed valijad enda taha.

BNS

13 kommentaari
  1. Eks 4 aastat ago
    Reply

    Jaak ole kogu aeg pime olnud. Mõra on olemas, sest ega kogu bande koosseis saagi ühtne olla. Nüüd on õssitajateks olnud Kristen ja Kaja ning nende neegerässitajad. Eks nad püüa isamaatutega ikka juttu teha ja maalida ette nende helget tulevikku, kui nad ainult Kaja kleidisaba alla vaatavad. Seejuures ei tee Kaja ega Kristen juttu mingite lihtsurelikega, kellest pole nagunii tolku, vaid otsivad kõlakate järgi rahulolematuid, keda on kergem üles keerata. Kui nood jäävadki järgnevalt lolliks, siis Kaja ja Kirsten pühivad perse puhtaks aga vastalised peavad otsima pelgupaika Saare Indreku pedesotside või Kalda Krissu Эстония99 bandiitide seas.
    Kui isamaareeturid kõiguvad 5% piiril, pole veel hullu, valimisel on kindel pime valijaskond ikka suurem ja odev olesklemine taas 4-ks aastaks kindlustatud. Kui see aga kukub alla 3%, paneb see juba mõndagi käärima ja on võimalikud ka ülekargamised.
    Selge et Kaja ja Kirsten tahavad suuremat pirukat ehk isamaareetureid tervikuna, seetõttu pole nad huvitatud isamaareeturite lagunemisest, vaid tervikuna ületulemisest ehk järjekordsest valitsusereetmisest. Seda isamaareeturid oskavad.
    Jaak aga ajagu möla mis midagi ei maksa, teda ei saa tõsiselt võtta.

  2. Triin 4 aastat ago
    Reply

    Täielikult nõus eelpool kirjutajaga. Kõlava nimega “Isamaa” ongi kogu oma eksistentsi jooksul olnud lihtlabane reeturpartei ja oravate puudel. Laar alustas Eesti matuseid jättes siia kõik okupatsiooni käigus tankidesabas saabunud ebaseaduslikud immigrandid, Meri “toetas” veel tapainstruktorite siiajätmisega. neile elamislubade vorpimine, KOV, idel valimisõiguse andmine, kommunistide jätmine võimu juurde (platsi ei löödudki puhtaks), kommunistide kuritegudest mindi kaarega mööda, nii sai rahus surra jätis Idel Jakobson ja teised mõrtsukad, eestlaste hävitajad. Eestlane teine küüditamine nn. “omandireformi” käigus, venelaste eesti keelsele haridusele ülemineku tegemata jätmine ja nii võib veel kaua rääkida neist “patriootidest”. Ah, et ikka “edukas” ja “avatud” majandus, kellele te seda loote—see ongi ju eesti rahva surm, kadu, lahustumine. Kõik need sesterid, kubitsad on pesuehtsad oravalakeid ja oma rahva reeturid. Ausõna kisub relvile.

    • Triinuga... 4 aastat ago

      …tuleb nõus olla! Niinimetatud Isamaad ei saa usaldada!

  3. Triin 4 aastat ago
    Reply

    Vabandan–mitte Sester, vaid Kiisler.

  4. Lõhe 4 aastat ago
    Reply

    tagant on mõra tõesti raske märgata.

  5. Nojah 4 aastat ago
    Reply

    Isamaa oli varem väga äärmuslik erakond ja lLaari valitsemise ajal ei hoolitud üldse meie inimeste heaolust. Agressivne oli ta siis kui erakonnas oli meie kurikael E.N.kross. Praegu on isamaa erakonnal tubli esimees ja päris pikka aega valitses seal rahu. Kas mõned pole rahul et Venemaa-vastane tegevus on nõrk. Kas I.Luik tahaks veel rohkem Venemaa-vastast propagandat levitada. Ainult et Venemaa poolt pole meil mingit ohtu karta ja praegune Venemaa pole meile midagi halba teinud ja kui teekski oleksime ise süüdi oma halva suhtumise pärast Venemaasse ja kindel on see et mitte üks riik ei läheks Venemaa vastu sõtta. NATO kohalolek ei hirmuta kondlasti mitte Venemaad mitte sugugi aga eks natomehed peavad kuidagi õigustama NATO kohalolekut. Meil pole mingit õpgust toppida oma nina teiste riikide siseasjadesse. Naeruväärne on arvata et Venemaa-vastane tegevus aitab rahu säilitada. Venemaaga tuleb hästi läbi saada ja arendada majanduslikke suhteid.

  6. Eve 4 aastat ago
    Reply

    Kõige halvem erakond on Reformierakond. Ansipi valitsemise ajal veeres elu meie maal kolinal allamäge ja varsti olime üks vaesemaid riike Euroopas. Majandus seiskus, arstiabisaamise võimalus kohapeal kaotati ära, vaesus aina kasvas. Mis inimesed need küll on kes annavad oma hääled sellistele kes vaid rikuvad meie elu.Keskerakond on ka praegu parim kuid kahjuks teist sellist pole ja ta peab arvestama nendega kes on. Kunagi oli Rahvaliit aga see aeti alatult laiali. tegelikult sotsid oleksid paremad partnerid kui isamaalased–vähemalt nad ei ässita ja ei topi nii palju oma nina teiste riikide siseasjadesse. Mõned erakonnad nende seas ka reformierakondlased saavad hääli vihavaenust moonutatud nägudega alaväärtuslike inimeste käest kellel on ükskõik et paljud elavad vaesuses. Keskerakond saab hääli tubli töö eest tublidelt inimestelt. Selliseid inimesi võiks ruhkem olla.

  7. oleme sunnitud vabandama sic 4 aastat ago
    Reply

    Sinimägedel oli mälestusüritus…mälestati mehi, kes keskerakonna valijate esivanematel särki püksi peksid! Keskpasaparteist saan ma aru, neil sinna asja ei ole, AGA KUS ON EKRE JA ISAMAAREETURITE ERAKOND? Väidavad ju et on hirmus kõvad rahvuslased! Ei ole ja ei tule!
    Ma ei imestaks eriti, kui Helmed ja Seeder plaani peavad, kuidas oleks kõige mugavam põlvili Kremlisse roomata, et andestust paluda eksimise pärast…
    Raiped olete, mitte rahvuslased!

    • Eriti 4 aastat ago

      vabandatakse Kremli ees vabadussõjas saavutatud võidu ja iseseisvuse pärast. Isegi Narvataguse ja Petserimaa tahetakse kangesti lohutuseks ära annetada. Ja Viha-Kersti tahab veel ligi 200 ruutkilti veeala otsa annetada. On ju selles nii Martin, Helir kui ka Indrek, Jurka ja Kaja kõik ühel meelel. Aga mis siis, kui Kreml sellega veel rahul pole?

  8. Mida 4 aastat ago
    Reply

    selle kuradi Isamaaga teha? Reeturid nad on, see on vaieldamatu. Kuid nende pooldajaid on küllaltki palju ja 5…10 kohta maitseks igale teiselegi bandele. Arvangi, et isamaareeturid ise võiks end ära kaotada, pudeneda teistesse bandedesse. Osa reetureid konservantidessem osa pedesotsidesse ja osa punarehvidesse. Keskbandesse nad vist ei maandu, sest algusest peale on neid piinanud vastandumishaigus Edgariga.
    Tähendasb see seda, et pärast järgmist valimist keskbande vaevalt enam valitsuses on. Ka koos rehvidega ei saa nad 51 kohta kokku. Seega läheks võim üle rehvidele ja konservantidele, kes aga on sunnitud kaasa haarama igasugused ülehüpanud reeturid mujalt. Konservandid ei saa paljugi teha eestluse heaks, sest rehvid ei luba. Ja rehvid ei saa rahvast laostada, sest konservandid ei luba. Ainus hea lahend on see, et võimule ei pääse pedesotsid ja Kalda Krissu Эстония99, need keeraks kõik persse.

  9. talunik 4 aastat ago
    Reply

    Aabukesel ongi erimoodi nägemine Kupatas hulga teadlasi geolooge Rakverre ühte tühja majja Pidi linnale uue elu tooma Rikkus inimeste elu ja perekondade heaolu Aga no piiratud mõistusega inimene ei suuda oma lollusi kritiseerida See eest on ta kesikute arvestatav lukuspetsialist Selliseid Jürile just vaja ongi Heinakuhjaga paras paar

    • Õige! 4 aastat ago

      Taluniku poolt päkapikule õige hinnang!

  10. Pole 4 aastat ago
    Reply

    mingit suurt mõra, on ainult pisikene lõhe. See on Jaagu seisukoht.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.