Ratas koroonaviirusest: neljapäeval võib tulla teises toonis arutelu

Peaminister Jüri Ratas kirjutas sotsiaalmeedias, et neljapäevane arutelu toon võib võtta teise suuna, kuna nii koroonaviirusega nakatumiste arv on tõusnud kui ka näited, kus inimesed on haigetena vastutustundetud.

“Valitsus koos ametkonna ja teadlastega jälgib koroonaviiruse olukorda tähelepanelikult, et olla valmis koheselt reageerima. Senistel valitsuse istungitel on olnud rõõm tõdeda, et levik püsib madal ja Eestimaa inimesed hoiavad valvsust,» kirjutas Ratas.

«Tuleval neljapäeval võib arutelu toon muutuda,» kirjutas ta. Ratas tõi välja, et eelmise reede seisuga oli Eesti nakkuskordaja 2,6 – juulikuu alguses oli see 1,0.

«Eelmise nädala jooksul on haigusjuhtumeid lisandunud 43, nendest koguni 24 Tartumaal. Teistmoodi sunnivad olukorrale vaatama ka siin ja seal avalikult ilmuvad näited selle kohta, et koroonaviirus on eestimaalaste meelest läinud,» mainis Ratas. Ta täiendas, et koroonaviiruse leviku kasvu tähendust näeb Tartus.

«Kevadest teame, et argielu piirangud võivad olla veelgi ulatuslikumad. Veel olulisem: viirus on viinud meie seast 63 ema-isa, tütart-poega, tädi-onu,» kirjutas Ratas.

BNS

9 kommentaari
  1. Vean 4 aastat ago
    Reply

    ette kihla, et neljapäeval mitte midagi murrangulist ei otsustata. Ei eraldata koldeid, ei paigutata nakatunuid eraldi ruumidesse, ei kehtestata hooldekodudes ja haiglates suletust KÕIGILE, ka oma töötajatele.
    Seega on jahumütside otsus ainult linnukese jaoks lahtris, et “tehtud”, kasutegur on 0. Sest puudub M Õ I S T U S ja soov oma inimesi kaitsta. Tähtsam on P A P P !

  2. Mingit 4 aastat ago
    Reply

    arutelu ei tule. Jurka peab tunnise mittemidagiütleva kõne ja lõpus rõhutab, et uppuja päästmine on uppuja enda asi.

  3. Juba 4 aastat ago
    Reply

    see ullike Kiik luulutab, et võiks, tuleks, peaks aga ise mitte midagi ei tee. Mileks selline sasipea üldse vajalik on? Kas ainult rahasaamiseks?
    Mina teeks tulemuspalga. Kui Eestis nakatunute arv kasvab, Kiigult raha ära! vaat siis hakkab näljast tööle.

  4. õigus elule ja tervisele 4 aastat ago
    Reply

    RESSURSID ON INIMESTEST TÄHTSAMAD. MAJANDUS JA RAHA MIS PEAKSID NAGU OLEMA INIMESE TARBEKS ON NÜÜD TÄHTSAMAD.
    KUI NII, NAGU VÕIS KIIGE JUTUST ARU SAADA VASTUSEKS TARTU MEETMETE PEALE, SIIS ON JU SELGE, ET JÄÄVADKI ÜLE VAID MASKID NENDE KAITSMISEKS KES TAHAVAD KAITSTUD OLLA.NEIL KA INIMÕIGUSED ???
    ÕIGUS ELULE JA TERVISELE MIS TINGIB KOHUSTUSE TEISTEL SELLEGA ARVESTADA.
    LOKAALE SULGEDA EI SAA JA MASKI SEAL KANDA KA MITTE- KUIDAS SA SIIBERDAD KUI MASK EES ?
    PIIRE SULGEDA EI TAHA, ÜHISTRANSPORDIS VÕIMATU ISEGI 2 m , KUIGI VIIRUS LEVIB TEGELT 8 m JA KA ÕHUGA, SELLE MIKROVOOLUDEGA. ÜLIÕPILASI VÕÕRSILT ON TARVIS KANGESTI VASTU VÕTTA JUST NÜÜD = TEENIME NENDE ÕPETAMISELT. SEEGA KÕIK RESSURSIMAHUKAS.
    JÄRELIKULT – KÕIGILE ÜHISTRANSPORDIS TATILAPID ETTE JA POES;APTEEGIS JM. ÜHISRUUMIDES v.a.
    SIIBERDAMISKOHAD. NANOFIIBRID RISKIGRUPPIDELE – KUIGI VANADEST JA KROONILISTEST HAIGETEST POLE RESSURSSI LÜPSTA, SIIS nn. INIMÕIGUSTE ALUSEL EHK TOHIKSID MAD IKKA ELADA, HÄRRASED.
    TATILAPPE VÕIME ISA TOOTA, MITTE HIINAST VEDADA.SELLEKS ON MEIL RESSURSSI KÜLLALT. ÕMBLUSTÖÖKODASID. NANOFIIBRIGA AGA HAKKAMA EI SAA.
    ON TÄIESTI VALE !!! HAKATA MASKE JAGAMA SIIS KUI PANDEEMIA JÄLLE LAHTI. NEID TULEB JAGADA ENNE !!! AGA ENNE JAGAMISEKS NEID POLE? =SAAMATUS.

    • Marko 4 aastat ago

      Jeee, hullunud pensinärile tasuta maskid. Nüüd ja kohe!!!

  5. njah 4 aastat ago
    Reply

    Kui see teema täna päevakorda tuleb, siis võiks tõsiselt kaaluda Tartu ööklubide ja baaride sulgemist kohe, sest Klaas seda teha ei suuda. Viirus tassitakse mööda riiki laiali ja septembri alguseks on Tartust saanud koroonapealinn. Te ju ise ka varem ütlesite, et enam tervet riiki kinni ei panda, et kollete põhiselt otsustatakse. Miks siis praegu nii vastutustundetult viivitatakse ja seda veel enne kooliaja algust. Kui praegu need ööklubid sulgete, siis septembriks peaks asi olema kontrolliall. Ma ei usu Terviseameti juttu, et neil on kõik kontaksed teada. Naiivne võib ju olla, aga pole soovitatav. Just nende kohtade külastajaid pole võimalik 100% tuvastada, sest kes see ikka tahab 2 nädalaks ennast karantiini panna kui näiliselt midagi viga ka pole. Palun pange kohe need Tartu läbustamise kohad kinni, mida kauem sellega viivitate, seda ulatuslikumalt see levib. Ei pea ära keelama vabaõhu üritusi, aga kinnised joogikohad tuleb mõneks ajaks sulgeda.

  6. huvitav 4 aastat ago
    Reply

    Huvitav, netis oli reklaam, kus maski eest küsiti 300 euri tk. Egas need ometi Sillamäe nanod olnud ?

  7. Maali Maalt 4 aastat ago
    Reply

    Ega see koroona enne ei lõpe, kui riik ostab vaktsiini. See vaktsiin mõjub 2 aastat. Juba väga palju maid on tellinud venelastelt omale vaktsiini, et päästa oma rahvast. Kas ka meie? Miks päästa mõttetut Nordicat, aga rahvast mitte. Ehk valitsus tuleb mõistusele. Rahva haigestumine tähendab majanduse kiiret langust.

  8. Nojah 4 aastat ago
    Reply

    Poleks pidanud avama piire Soome. Rahvakogunemised on liiast. Meie rännumehed võiksid kodus püsida. Rongid, bussid ja trammid on täis inimesi. Võistlused toimuvad ja välismaalt tulevad sportlased jne. Vahet ei hoia keegi. Vahepeal oli jiba normaalne ja koroona taganes aga kas oli õige hakata jälle hooga pihta.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.