Kaja Kallas astus oma erakonna poolt 17 aastaga loodu vastu?

17 aastat võimul olnud Reformierakond tegi aastate jooksul ümber palju seadusi, ja üks neist oli „Töölepingu seadus”. Varasem ei meeldinud, sest oli liiga töötajakeskne. Vallandamine oli keerukas ja nõudis nii etteteatamist kui ka muid hüvesid vallandatavale. Uues seaduses mindi, masuga põhjendades, eriti töövõtjavaenulikuks.

Ja nüüd äkki aastal 2018: „Eesti seadused on ajast ja arust, suunavad inimesi maksude tasumisest hoiduma ega arvesta toimunud muudatustega tööjõuturul.” Nii leiab Reformierakonna värske esimees ja oletatav tulevane peaministrikandidaat.

Tööseadusandluse aluseks pidavat olema pikk tööleping, ja kõik muud variandid on Kaja Kallase arvates erandid. Kogu sotsiaalkaitse olevat seotud selle reegliga, ka näiteks töötuskindlustus. „Kui inimene töötab ühe projektiga siin ja teisega seal, siis töötuks jäädes ta praegu töötuskindlustust ei saa,” ütles Kaja Kallas oma lemmikajalehele Postimees.

Ka tervisekindlustuse osas on Reformi juht välja öelnud sobimatuid arvamusi. Tervis on asi, mida ei saa panna varanduslikust seisust sõltuma. Samuti kiidab ta takka Maris Jesse soovitatut – ravikindlustussüsteemi elushoidmiseks märgatavalt laiendada tervisekindlustusega maksustatavaid tululiike. Kas soovitakse Reformierakonnale omast maksude tõstmist? Paistab nii küll.

Ei meeldi Kaja Kallasele ka praegune kodakondsusseadus. Ühel juhtimiskonverentsil juhatati Kallas esinejana sisse nii: „Nüüd esineb jõulisele juhile täielik vastand – Kaja Kallas, kellel on väga nõrgad sotsiaalsed eeldused olemaks liider,“ vahendab Postimehe Arter.

Kaja Kallase arvates võetakse töötasud tihti välja riigimakse maksmata. Siinjuures ei unustanud erakonnajuht salvamast täna kehtivat tulumaksuseadust.

Ega muud, kui et Kaja Kallas peaks tulema Brüsselist alaliseks koju, jätma kõik kuueaastase poja kooliga seonduvad vabandused kõrvale ja asuma kodus toimetama. Vastasel juhul tema Reformierakonna nullib ära VEB-fondi Siim, Kilekoti Michal, Autorollo Pentus ja Tagatoa Rosimannus jne.

KESKNÄDAL

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.