Tiit Terik: vähemalt üks põhjus pensionitõusuks

Tiit Terik. Foto autor Erik Peinar, Riigikogu kantselei

Tiit Terik kommenteeris Indrek Kiisler avaldatud Vikerraadio päevakommentaaris arvamust, et praeguses majanduslikus olukorras pensione tõsta on taunitav ning vale. Pensionide erakorraline tõstmine polevat millegagi põhjendatud ning et see on läbinähtav flirt oma valijatega.

“Kuulasin esmaspäeval Vikerraadio päevakommentaari, kus avaldati arvamust, et praeguses majanduslikus olukorras pensione tõsta on taunitav ning vale. Pensionide erakorraline tõstmine polevat millegagi põhjendatud ning et see on läbinähtav flirt oma valijatega.

Selline mõttekäik mõjus üllatavalt. Ilma süvaanalüüsita võiks une pealt mainida päris mitu head põhjendust, miks pensionid võiksid tõusta. Ma ei hakka vaidlema selle üle, et raske on ka üksikemadel ja madalamat palka teenivatel inimestel, aga seisukohaga, et pensionäridele pole midagi juurde vaja anda, ma nõustuda ei saa.

Eesti numbrid on päriselt kehvad: 2018. aastal elas suhtelises vaesuses üle 43 protsendi pensionäridest, seega on vaesusrisk pea igal teisel eakal. Ent kui eakas elas üksi, oli langemine alla suhtelise vaesuse piirmäära drastiline, ligemale 80 protsenti.

Kas see ei ole mitte piisav põhjus pensione tõsta?”

Tiit Teriku kommentaari saab lugeda siit: https://www.err.ee/1147163/tiit-terik-vahemalt-uks-pohjus-pensionitousuks

8 kommentaari
  1. Veel 4 aastat ago
    Reply

    üks Tiiduke, kes ei soovi midagi rääkida lubatud võla tasumise asjus. Paar miljardit lähevad mõttetutele kavadele ja perssekukkunud Nordikale, omadele PortoFrankost ja igasuguste ajalooliste relvade ostmiseks, et parketikindralid saaks taas ordeneid mitte millegi eest. Mitte kuskilt pole aga kuulda meie võidukate lödipükste saatmist Artsahhi kohalikku elanikkonda okupantide vastu kaitsma. las aga muslimid mõrvavad, pole meie asi. Sest jänkid selle eest ei maksa! Nii müüdavad-ostetavad me olemegi.

  2. mitte suhteline. vaid absoluutne vaesus mässab 4 aastat ago
    Reply

    MITTE SUHTELISEST VAESUSEST, VAID A B S O L U U T S E S T VAESUSEST TULEB RÄÄKIDA, SEST SELLES NEED
    PEMSKARID ON.
    OLUKORDA, KUS SU MÖÖBEL LAGUNEB, ET EI SAA KASUTADA VÕI NORMAALSELT KASUTADA, ELAD REMONTIMATA RUUMIDES, PÜSTITAD TELGI VODISSE , SEST TUUL TÕMBAB, SEST UUSI AKNAID UKSI SA EI SAA (telgi juhul kui osta jaksad). VOODISSE PANED MADRATSI ASEMEL SOOME PAPI , MILLELE LISAD VANA TEKI, VOODI ON 40 a VANA, TUGITOOLI POLE LOOTUSTKI SAADA JA AINUS PEHME (mitte tugitool , laguneb), MILLEL ISTUD, KUI SA EI JAKSA KORISTADA SUUREMAT KORISTUST, AGA PALGATA KEDAGI POLE JA RAHA KA POLE JA VALLAD TTEEVAD KERGEMAID KORISTUSI JA SEDAGI RAHA EEST JA SA POLE KUI TÖÖ TELLIJA, VAID KUI TÜLIKAS ALMUSESAAJA JA KUI LIIGA TIHTI TAHAD (see tülikas töö teostajale,kelle kuupalk ikka sama) LEIAD END VARSTI VANADEKODUST, KUI SUL POLE PESUMASINAT, SAGELI PESEMISTINGIMUSI JA SAGELI ISEGI VETT TOAS,
    SEE KIIGE JUTT VALDADE LÄHEMAST SILMAST JA VAJADUSTE NÄGEMISEST ON TAHTLIK? VÕI ELUVÕÕRAS SIRIN, SEST VALAD TEEVAD NAGU NEILE LIHTSAM., NAD EI OSKA EGA VIITSI MDAGI MUUTA PAREMUSE POOLE; NENDE SILM POLE SUGUGI HOOLITSEV JA HEA, VAID KASUMLIK, ERITI KUI SUL ON LIIDREID HUVITADA VÕIV KINNISVARA. KOV SÕLTUVAD OMA KOHALIKEST LIIDRITEST JA SEEGA NENDE HUVIDEST, MITTE VAESTEMAJA = PENSKARITE HUVIDEST (kui see just kellegi liidri sugulane pole)
    POLE RÄÄKIMIST VÄÄRT SEE 15-20 EUR TÕUS” MIS TEOSTUB POOLE AASTA PÄRAST.
    JAH. RAHA RAISATAKSE EELPOOLKIRJELDAT ASJADELE- TÕSI!
    AGA TIIT EI PEAGI KÕIKI TEEMASID KIRJELDADA.

  3. Kodanik 4 aastat ago
    Reply

    No seda 16 euro juurdepanekut inimestele kelle pension on vaesuspiirist allpool nüüd ERRAKORRALISEKS PENSIONITÕUSUKS nimetada on ikka nõdramõistuslik.

  4. Maria Leydi 4 aastat ago
    Reply

    TERE TULEMAST: TÕSISTE INDIVIDUALIDE JA AUSA VÕRGU LAENUD
    Laenupakkumine üksikisikute vahel Kiire kiirlaen teie murede lõpetamiseks vähem kui 72 tunniga Teil on oma pangast keelatud ja kõik teie katsed teistes ja teistes finantsasutustes pole seni andnud midagi teie halva krediidi või teiste ärge muretsege, võtke minuga ühendust ja vähem kui 72 tunni pärast mõistliku kiirusega 2% aastas ja teile sobiva tagasimakseaja kohta annan teile laenu, mis päästab teie elu. Palun võtke minuga ühendust e-posti teel: marialeydi06@gmail.com

    • Kas 4 aastat ago

      see on jibu Harri abikaasa?

  5. Kus 4 aastat ago
    Reply

    pinsitõus paistab? Kui 500€ saab lisa 16€, sisi teeb see 516/500 = 1,032× ehk 3,2%. Kuid eelarve kasvab 13/11,5 = 1,13× ehk 13%. Seega jääb pinsitõus üldisest majandusseisundist maha 4×.
    Aga Tiiduke valetab näkku, sest loodab, et inimesed ei oska Mailise harimatuse juurutamise tõttu enam arvutadagi.

  6. Sellel lehel ka moderaator. 4 aastat ago
    Reply

    Kärmelt kustutab. Häbi! Sõna on vaba. Arvamine on vaba.

    • Ütle 4 aastat ago

      otse, et TSENSOR.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.