Korobeinik laseb oma hüvitisraha annetamise osas rahval kaasa rääkida

Andrei Korobeinik

Paariks päevaks riigikogu liikme kohast ilma jäänud Andrei Korobeinik, kes sai selle eest lahkumiskompensatsiooniks veidi üle 20 000 euro, lubas annetada summa heategevuseks ja on valinud selleks välja kolm varianti, mille ta pani oma sotsiaalmeedia lehel rahvahääletusele, kirjutab Pärnu Postimees. 

“Olude sunnil pidin haridusministri tagasiastumisel lahkuma mõneks päevaks riigikogust. Olen selle eest saanu kompensatsiooniks 20 369 eurot. Seda raha ma endale jätta ei plaani. Kaalusin erinevaid variante, sõelale jäi kolm,” teatas Keskerakonna nimekirjas riigikogusse pääsenud Korobeinik oma Facebook’i kontol.

Korobeiniku sõnutsi on üheks variandiks annetada summa toidupangale toidu hankimiseks. Selle raha eest saaks 4500 perekonda ühenädalase toidupaki.

Mõeldav on ka annetus toidupangale maskide ostmiseks. Iga toidupaki juurde oleks võimalik panna mask ja nii saaks umbes 10 000 perekonda endale ühe korduvkasutatava maski juurde.

Kolmas variant on tagastada raha riigikogu kantseleile, et riik otsiks sellele väärika rakenduse.

“Palun soovitage, millist tasub eelistada – pange õige like postitusele. Nädala pärast teeme ära!” kutsus Korobeinik üles rahvast annetuse tegemisel kaasa rääkima.

Endise haridus- ja teadusministri Mailis Repsi asendusliikmena riigikogus olnud Korobeiniku riigikogu liikme volitused lõppesid 21. novembril. Kuna parlamendi liige Anneli Ott asus ministrite vangerdamise järel riigihalduse ministri ametisse, pääses Korobeinik selle nädalal alguses tema asendusliikmena taas riigikogusse.

Pärnu linnavolikogu esimehe kohale valitud Korobeinik kuulub Keskerakonda, ehkki volikogusse valiti ta Reformierakonna nimekirjas.

BNS

2 kommentaari
  1. Arukaim 4 aastat ago
    Reply

    lahend oleks sellise raha eest algatada seaduseelnõu, et taoline seadus üldse ära muudetaks. Saab hüvitise kindlas osas eelarvesse ja mutt. Kui aga saad tagasi tööd jätkama, siis ainult võrdeliselt äraoldud aja eest.
    Praegune seadus on sisimas ülimalt jabur. Kuid on ka raske kehtivat muuta, sest muutjateks oleks ise ahned riigiröövlid.

  2. Ligikaudu 4 aastat ago
    Reply

    võiks hüvitise aluseks olla keskmine palk. 1500/12000000000 = 1/8000000, päevas 30,5× vähem ehk 1/244000000 ehk umbes 49€.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.