Peaminister arutas videosilla vahendusel Harju- ja Tartumaa omavalitsusjuhtidega koroonaviiruse vastast võitlust

Foto: Riigikantselei

Stenbocki maja, 14. detsember 2020 – Peaminister Jüri Ratas võttis videosilla teel ühendust Harju- ja Tartumaa omavalitsusjuhtidega ning Terviseameti, Päästeameti ja Politsei- ja Piirivalveameti esindajatega Ida-Virumaal, et kuulda viimastest arengutest koroonaviiruse vastases võitluses, tänada neid senise töö eest ning kinnitada riigi valmisolekut tuge pakkuda.

„Nakatumisnäitajad nii Harju-, Tartu-, kui Ida-Virumaal on jätkuvalt riigi kõrgeimad. Laialdane nakatamine mõjutab otseselt ka tervishoiusüsteemi hakkamasaamist, seepärast jälgib valitsus piirangute mõju seal väga tähelepanelikult ning on vajadusel valmis kiirelt reageerima,“ sõnas Ratas.

Peaministri sõnul seisavad ees rasked nädalad. Koroonaviiruse leviku pidurdamiseks on tema sõnul praegu kõige olulisem jätta ära kõik suuremad kogunemised, vähendada kontakte ning hoiduda välismaale reisimisest. Jõulud tuleks aga veeta kodus ja kitsas pereringis.

Omavalitsusjuhid andsid videokohtumisel ülevaate koroonaviiruse levikust nende piirkonnas, lisaks räägiti õppetegevusest ja saabuvast koolivaheajast, sotsiaalhoolekandeteenuste pakkumisest ning sporditegevuse läbiviimisest.

Vallajuhtide sõnul valmistab endiselt muret maskikandmise kohustuse täitmine ühistranspordis, aga ka eneseisolatsiooni ning 50% täituvuse nõude järgimine kauplustes.

„Rõõm on tõdeda, et omavalitsused on kriisis käitunud operatiivselt ja vastutustundlikult. Näiteks jagatakse abivajajatele isikukaitsevahendeid, õppetöö jätkamiseks panustatakse digiõppesse ning mitmed avalikud üritused on kas ära jäetud või edasi lükatud. Ka kevadel alanud tihe koostöö terviseameti ning kohaliku prefektuuri ja päästekeskusega on hea hooga jätkunud tänaseni,“ ütles peaminister.

„Vaid üheskoos tegutsedes, kohanedes ja reegleid järgides saame viiruse levikut tõkestada. Tänan kõiki, kes on viiruse peatamisele kaasa aidanud ning seisnud hea eesti inimeste elu ja tervise eest,“ ütles Ratas. Peaminister julgustas omavalitsusi koos Terviseametiga jätkama meetmete ja piirangute alast selgitustööd ning järelvalvet nende rakendamise üle.

2 kommentaari
  1. Mida 4 aastat ago
    Reply

    sääl arutada. Kohe tuleb linnadevaheline liiklus kinni panna. Liigelda saaks vaid kaubaautod range kontrolli all.
    Piir aga kinni, et mitte kuskilt satikat sisse ei toodaks. Kui keegi tulebki, siis 2-ks nädalaks valve alla puuri.
    Kuu ajaga oleks Eesti satikavaba ning meie edulugu järgiks ka teised.

  2. jah 4 aastat ago
    Reply

    Kõik on õige aga kahjuks mitte kõik ei järgi soovitusi. Pole vaja rännata ka mööda maailma. Loodame et saame pandeemiast jagu. Aga palju raskem on jagu saada reformierakondlaste valesüüdistuste sepitsemistest mis rikuvad ka inimeste tervist.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.