Uuring tunnistas Tallinna Euroopa parima elukvaliteediga linnaks

Keskel: Kaasani kirik

Suurbritannias tegutsev kinnisvaraüürifirma uuring tunnistas üllatuslikult Tallinna Euroopa parima elukvaliteediga linnaks, kirjutab Postimees.

Uuringut vahendanud Briti ajaleht Daily Express märkis, et Tallinna valimine Euroopa parima elukvaliteediga linnaks on üllatuslik, kuna see ei ole enamiku eurooplaste jaoks koht, kuhu elama minna.

Essential Living võrdles Euroopa pealinnu mitmes kategoorias, võttes muu hulgas arvesse õhukvaliteeti, reostust, elanike eeldatavat eluiga, kuritegevuse taset ja rohealasid. Tallinna trumbid olid madal reostustase, odavus ja madal kuritegevuse tase.

Üks Tallinna eeliseid konkurentide ees on ka tasuta ühistransport. Tallinna miinustena tõi uuring esile mänguväljakute, metsa ja veekogude vähesuse. Uuringu koostanud Essential Living märkis, et rohealade vähesus ei tähenda automaatselt seda, et tegemist oleks reostatud alaga.

BNS

5 kommentaari
  1. Kuna 4 aastat ago
    Reply

    olen viimase 10 aasta jooksul käinud kõikides Eesti linnades (ka Jaanilinnas ja Petseris), siis pean elamisväärsemateks hoopis väikelinnu Mustveed, Põlvat, Abjat, Mustlat ja isegi Mõisaküla. Rahu ja vaikus, rohelus ümberringi, totakas Tallinn parajalt kaugel.

  2. Eve 4 aastat ago
    Reply

    Tallinn on tänu keskerakondlikule valitsusele tore linn. Tohutult palju sai ära tehtud E.Savisaare valitsemise ajal linnapeana. See meie aja suurkuju, suurepärane ja aus inimene sai alatute inimeste poolt palju kannatada. Aga Savisaare järglased jätkavad tema tublit tööd.Tallinnas on palju ära tehtud inimeste heaks. Ma elan Mustamäel ja meil on siin suurepärane ja hooliv linnaosa vanem. Sellest mis on Mustamäel head ja huvitavat tehtud võiks kirjutada väga pikalt. Soovin Tallinna linnavalitsusele head uut aastat ja palju tänu tubli töö eest.

  3. Nojah- 4 aastat ago
    Reply

    Ma kiidan ka heaks keskerakondlaste tublit tööd meie pealinnas. Ainuke asion mis mulle ei meeldi on see et meilt võeti ära Tallinna TV kus rääkisid meile uudiseid Eestimaa paeimad ja ausamad ajakirjanikud. Pole enam minu lemmiksaadet Meedia keskpunkt kust sai teada mis meie riigis tegelikult toimub.

  4. !!!??? 4 aastat ago
    Reply

    NIMETATE JU TALLINNA ROHELISEKS LINNAKS PIDEVALT!

  5. Mis 4 aastat ago
    Reply

    rohelisest linnast saab olla jutt, kui seda roheala jääb pidevalt vähemakd. Ma saaks aru, kui ühe ruutmeetri roheala kadumisel tekiks asemele 2 ruutmeetrit samasugust 100m ulatuses. Meil eputavad linnaisakesed väitega, et eks seal Nõmmel ole rohelust küllalt ja nii võib kesklinnast seda ka hävitada. Kaarli puiestee hävitamine ju ootab ees, mingit kava aga avalikustatud pole seniajani.
    Samuti vajab taastamist puiestee Pärnu maanteel, mis aastakümneid tagasi autode läbipääsu suurendamiseks maha võeti. HÄBI!

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.