Kesknädala küsimus: Kas 2021. aasta saabumisega on pensioni II samba reform nüüd täielikult käivitunud?

Tõnis Mölder

Tõnis Mölder, Riigikogu sotsiaalkomisjoni esimees

„Alates 1. jaanuarist on inimestel võimalus esitada avaldusi II pensionisambast lahkumiseks. Uus süsteem annab inimestele paindlikumad võimalused oma pensioni lisaväärtuse üle otsustada. Inimestel on võimalus jätkata kogumist koos riigipoolse panusega, peatada maksed II sambasse, aga lasta kogunenud rahal edasi kasvada, suunata kõik vahendid investeerimiskontole, mida ise hallata või võtta kogu raha välja ning otsustada ise, milline tulus investeering teha.

Süsteem on tõrgeteta rakendunud ning valikuvõimalusi on praeguseks kasutanud juba üle 12 000 inimese. Esimesed väljamaksed pensionisambast inimeste kontodele hakkavad laekuma alates septembrist. Tasub üle mainida, et I sammas ehk riiklik pension jääb inimestele vanaduspõlves, sõltumata valikutest II sambaga, ikka alles.“

1 Kommentaar
  1. Karl Saare 4 aastat ago
    Reply

    Tere,
    avaldan kaastunnet endale ja teistele rumalatele kes liitusid II pensionisambaga. Isiklikult kaotasin II sambaga liitumisel oma pensionist ligikaudu 100 EUR. Liitumise reklaam oli võimas. Sisuliselt nuumasin välismaiseid pankasid.
    Hiiumaa bussis Eiki Nestorit kohates ütleksin et sa kommunistist sotsiaaldemokraat oled ikka korraliku essu kokku keeranud, Tänu isamaaliidu meestele (ja koalitsiooni toetusele) suruti pensionireform siiski läbi. Loodan et abielureferendum ka õnnestub. Peded on ja jäävad aga pedede abielusid seadustada ei tohi.
    Mis puutub pensionisse siis vanaduspension tuleks muuta tööpensioniks. Saad niipalju pensioni – kuipalju sinu tööandja sinu töötasult riigile sotsiaalmaksu maksnud. See oleks õiglane – niipalju kui sina riigile – niipalju riik sinule.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.