Tallinna raeplatsi kaunistab rukkililleõit kujutav kuuselabürint

Foto: tallinn.ee

Tallinna raekoja platsi kaunistab alates laupäeva hommikust rukkililleõit kujutav kuuselabürint.

„See on suurepärane näide taaskasutusest: labürindi keskmes seisab meie linna esindusjõulukuusk, millelt on nüüdseks eemaldatud kuldsed kuulid; selle ümber paiknevad kuusesalud, mis seni ehtisid võlumetsana raekoja platsi; ning lisaks on toodud seni vanalinna tänavatel seisnud väiksed kuused. Kokku moodustub sadadest jõulukuuskedest väga efektse rukkilille kujuga labürint, kust tänased külastajad võisid avastada ka rukkilillekujulise maiustuse,“ ütles Kesklinna vanem Monika Haukanõmm.

Pärast jõuluturu sulgemist kujundati aastavahetuse eel raekoja platsile kuusegruppidest võlumets valgustatud metsloomadega, mis osutus populaarseks igas vanuses külastajate seas. Kuuselabürint pakub meeleolukat ajaviidet raekoja platsil veel ligi kolme nädala jooksul. Seejärel saab kuuskede ülesandeks anda Utilitase koostootejaamas oma panus tallinlaste kodude soojendamiseks ja valgustamiseks.

Kesklinna valitsus on jõuluajaks linna toodud kuuskedest kujundanud labürinte raekoja platsile juba mitmel varasemalgi aastal. Need on valminud enne paavlipäeva, 25. jaanuari, mis rahvakalendri järgi tähistab talve keskpunkti ja sümboliseerib valguse võitu pimeduse üle.

3 kommentaari
  1. Enn 4 aastat ago
    Reply

    Vahest ka midagi positiivset ja ilusat selle välisriikidele segadust tekitamistele. Ilus vaadata kui ei pea kaasa tundma sellistele nagu on paljudes kuritegudes juba varem süüdi mõisteud Navalnõile ja õpilaste ässitajale et segadusi tekitada, samuti mitte rahutuste tehitajatele Valgevenes. Vähemalt on Tallinna valitsuses tublid inimesed tõelised keskerakondlased kes teevad kõik mis võimalik Tallinna heaks ja ei sekku teiste riikide siseasjadesse. Kahju on vid et ei ole enam Tallinna TV-d kus võis näha Eestimaa parimaid ja ausamaid ajakirjanikke ja saadet Meedia keskpunkt kust saime teada mis tegelikult toimub. Ajaleht Kesknädal pole ka enam endine sest seal vilksatab läbi vaid mõni parimatest parim keskerakondlane.

  2. Ekrelane 4 aastat ago
    Reply

    See ju EKRE embleem!

  3. Almar Glustsenko 4 aastat ago
    Reply

    Hakkab looma. kahjuks rahvuslikult poliitsisuliselt hakkab samas kuhtuma.

    Aga Mihklipae naeme.

    Hiljutises sama RSR-i Pealinnalehes oli kull 2019/20 aasta. Raekuuse laburint ehtne nutuvabamuuri dominaatkoerte
    lasteaed, nagu Tammsaare park Viru A-marilloga, koosnes nimme pealtpildistet 6 tk 3-nurkadest.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.