Stalnuhhin jätkab eesti keele õppe arengu probleemkomisjoni juhina

Puldis Mihhail Stalnuhhin, FOTO: EERO VABAMÄGI/SCANPIX

Riigikogu eesti keele õppe arengu probleemkomisjon valis esmaspäeval juhiks tagasi Mihhail Stalnuhhini. 

Riigikogu eesti keele õppe arengu probleemkomisjon valis esimehena tagasi keskerakondlase Mihhail Stalnuhhin, aseesimeheks valiti Isamaa saadik Tarmo Kruusimäe.

Komisjon uurib eesti keelega seotud riiklike poliitikate põhialuste, valdkonna arengukavade ja programmide hetkeseisu ning teeb ettepanekuid kvaliteetse eesti keele õppe tagamiseks ning õppevahendite, õppekavade, metoodikate ja õpetajate ettevalmistamiseks.

1 Kommentaar
  1. Ei 3 aastat ago
    Reply

    kiida hääks. Sest iga laps las õpib ikka oma emakeeles – ukraiinlased ukraiina keels, belarussid belarussi keeles, juudid ivritis, tsuktsid tsuktsi keeles jne. Miks peavad kõik õppima vene keeles?
    Ja eesti keelt õpib see, kes seda ise tahab. Muidugi on see tema edasise elu pant aga paljud neist muukatest tahavad üldse siia jääda? Las neil olla 1. võõrkeeleks English, saavad selle juba lasteaiast kätte ning lasevad siit ruttu jalga.
    Meie eesmärk pole ju siia jätta või isegi meelitada rohkem muukaid, et nende osakaal aina kasvaks. Taastada tuleb ikka 1940.a seis, kus eestlasi oli 95%.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.