Kiik: koroonaolukord on stabiliseerunud vastuvõtmatult kõrgel tasemel

Koroonaviirus. Foto:: Vikipeedia

Tervise- ja tööminister Tanel Kiik märkis esmaspäevasel pressikonverentsil COVID-19 olukorra kohta Eestis, et olukord on stabiliseerunud, kuid vastuvõtmatult kõrgel tasemel.  

“Enamik inimesi on aru saanud olukorra tõsidusest, kuid kahjuks nagu näitasid siin ka mingid kummalised sündmused, on inimesi, kes elavad kuskil teises maailmas, kus ei ole viiruseid, kus valgusfoorid ja turvavööd on üleliigsed,” nentis Kiik. 

Kiige sõnul ei ole nakatumised enam sellises tõusutrendis, kus mõni aeg varem. “Stabiliseerumise järgselt on loogiline hetkel eeldada, et kui jätkame samu tegevusi – kaugtööd, haigena kodus püsimine, tuleb ka langus,” märkis ta. 

Tema sõnul on kolme viimase nädalaga tehtud üle 100 000 vaktsineerimise ning vaktsineerimiste tempo on tõusnud. “Märtsis on tulnud ja tulemas vaktsiini rohkem kui talvel kokku tuli. Praegu on Euroopas neli tootjat, kes on andnud esialgse lubaduse vaktsiini tarnida ning teises kvartalis on tarned senisest suuremad,” rääkis Kiik.

“Inimestel ongi kaks valikut, vaktsineerida või põdeda see haigus läbi. Kõik muud variandid on ajutine enesepettus – keegi meist ei saa jääda koduseinte vahele ning väljas ja mujal maailmas nakatumise risk püsib,” nentis ta. 

Terviseameti hädaolukorra meditsiinijuhi Urmas Sule sõnul on viimase kahe nädala jooksul nakatumisnumber üle 20 000. “Negatiivne fakt, et jätkuvalt on epitsenter Tallinnas ja selle lähiümbruses, Harjumaal,” nentis ta.

“Samas on positiivne, kuigi nakkuskordaja R pole alla ühe veel läinud, siis tõusunurk on muutunud. Lähinädalatel muidugi muutust pole oodata,” märkis Sule.

Sule kinnitusel saadakse praegu veel intensiivravi mahuga hakkama. “Loodame, et järgmist suurt sammu teha ei ole vaja, loodame olukorra stabiliseerumist,” ütles Sule.

Sule sõnul teevad haiglad koostööd kõikvõimalikel tasemetel. “Nende võimekuste tõstmine võib tähendada kvaliteedi mõju erakorralisele abile, mida loomulikult ei tohi tekkida,” kinnitas ta. 

5 kommentaari
  1. Nüüd 3 aastat ago
    Reply

    Tanel nutab aga kes need 800 massimõrva on korraldanud? Algul koos Jurkaga, nüüd Kajaga, kuid mõlemat massimõrvarit ühendav nimi on Tanel Kiik.

    • oeh 3 aastat ago

      Päris õõvastav kommentaar. Äkki peaks nüüd midagi tegema, uurima välja kas kommentaari autor on vaimselt ikka terve ja kui on, siis panema ta vastutama oma sõnade eest.

  2. Nojah 3 aastat ago
    Reply

    Tanel Kiik on hooliv ja tubli mees, aga inimesed peavad vastavalt käituma nagu on nõutud.

  3. Jah 3 aastat ago
    Reply

    Pole mõtet halvustada inimesi kes teevad tööd eestimaalaste huvides. Kiik on tubli. Aga me oleme liidus ja ei saa ise otsustada mis meile on hea. Brüsselis tegeldakse peamiselt vihavaenu õhutamisega ja me ei saa osta Venemaa vaktsiini mida on kaua uuritud ja millel pole kõrvaltoimeid.

  4. stabilis. 3 aastat ago
    Reply

    Mõnel vaktsiinil pole jälle üldse toimmeid. Ei kaitse teat.tüvede vastu. Kaitseb vaid teat % haigestmse eest.
    kolmandad ei kaitse nakkuse vaid haigestumise eest mis mingil määral…see täheendab jälle nakatumisi edasi.
    Tänu piiride ja piirangue st,majanduskaitsega tegelemisega saime sisse briti tüve. Ja keegi ei ütle mis vahendid selle vastu kaitsevad.kuna ta nakkavam on.
    kui 3.lainega aafrika tüvi kohale tuleb või varem, sest meie rikkad peavad saama palmirannas peesitada.
    lõpuks jõudis kohale spaade ohtlikkus.küll võttis kaua aega.Kuidas sissetulevat kaupa desinfitseeritakse piiril???

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.