Tõnis Mölder osaleb täna John Kerry korraldataval kliima-ümarlaual

Tõnis Mölder. Foto allikas: Keskkonnaministeerium

Täna, 23. aprillil osaleb keskkonnaminister Tõnis Mölder virtuaalsel kliima-ümarlaual, mis leiab aset USA presidendi Joe Bideni kliimasaadiku John Kerry eestvedamisel. Tänane ümarlaud korraldatakse USA virtuaalse tippkohtumise raames, mille eesmärk on innustada eelkõige suurriike suurendama oma kliimaeesmärke, et sel moel pidurdada globaalset soojenemist.

Keskkonnaminister Tõnis Mölder plaanib tänasel ümarlaual tõsta esile Eesti investeeringuid taastuvenergia taristu rajamiseks ja vesinikutehnoloogia arendamiseks. „Oleme uuendusliku tehnoloogia ja digitaalsete lahenduste abil saavutanud mitmetes valdkondades märkimisväärseid edusamme. Lisaks tehnoloogiale tahan oma tänases sõnavõtus rõhutada ka looduspõhiste lahenduste rolli kliimamuutuste ohjamisel. Olgu selleks siis märgalade taastamine või nutikate sademeveelahenduste loomine linnakeskkonnas,“ ütles Mölder.

President Biden asus juba oma esimesel ametipäeval tegutsema, et USA taasliituks Pariisi kliimaleppega. Alates 19. veebruarist ongi USA ametlikult taas Pariisi leppe osaline.

Märtsi lõpus saatis president Biden 40 maailma liidrile kutse 22.-23. aprillil toimuvale kliima tippkohtumisele, mille raames leiavad aset kliima-ümarlauad ka teistele riikidele. Tippkohtumine valmistab ette novembris Glasgow’s toimuvat ÜRO kliimakonverentsi COP26.

3 kommentaari
  1. Soo 3 aastat ago
    Reply

    Mul on meeles et president Biden esimese asjana lasi Süüriat pommitada. Mul on silme ees kuidas Kapitooliumi rünnati ja kuidas rahvas tänaval möllas kuna olid selle presidendi vastased. Byden ‘hutab vihavaenu ja eks enda õigustuseks peab mingi positiivse asjaga ka tegelema. ja kliimasoojenemise pidurdamine oleks muidugi vajalik kuid kahjuks tulemused on ebamäärased ja millegagi peab oma muid vigu heastama. Aga tulemused kõikides valdkondades oleks head kui USA, Hiina ja Venemaa teeksid koostööd.

  2. aastaraamat 3 aastat ago
    Reply

    Hiinal on maailmavallutamise plaanid. Ta tuleb ja imbub igal moel ja juba ta ongi kõikjal sees.Ka siin, juba.
    sestap jätke see Venemaa ükskord ometi rahule.

  3. uskmatu-toomas 3 aastat ago
    Reply

    Nüüd on John Kerry suur kliimaspetsialist ? Alles ta praalis oma vägitegudea Vietkongi deltas kus ringi kihutades sõjaväekaatriga tulistas raskekuulipildujas kõike ja kõiki kes kaldal liikus sh.naisi,lapsi !

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.