Keskmine pension saab tulumaksuvabaks

Foto: Arvo Meeks/Scanpix

Alates 2023. aasta 1. jaanuarist on valitsuse tegevuskava kohaselt Eestis keskmine riiklik vanaduspension püsivalt tulumaksust vaba. Keskmine vanaduspension püsib tulumaksuvaba ja tulumaksuvabastus ei vähene enam pensioni kasvades või näiteks juhul, kui pensioniikka jõudnud inimene on valmis tööl käimist jätkama.

2023. aastal on keskmine vanaduspension eeldatavalt 622 eurot kuus ja üle 500 euro suurust pensioni saavaid pensionäre rohkem kui 200 000. Esmalt rakendab tulumaksuvabastust Sotsiaalkindlustusamet pensionile, kui pension on maksuvabast tulust väiksem, saab jääki kasutada ka muude tulude puhul. Pensioni maksuvaba tulu saavad kasutada need, kellele on määratud vanaduspension, toitjakaotuspension, rahvapension või töövõimetuspension. Lisaks vabastatakse tulumaksust kohustusliku ja täiendava kogumispensioni väljamaksed, mida tehakse isikule, kellele oli määratud puuduv töövõime vanaduspensioniea saabumisel.

Keskerakond on viinud ellu kaks järjestikust erakorralist pensionitõusu, kolmas erakorraline tõus tuleb 2023. aasta 1. jaanuaril. Keskerakonna valitsemisajal on vanaduspension tõusnud ligi 160 euro võrra!

5 kommentaari
  1. Jah 3 aastat ago
    Reply

    Aitäh keskerakondlastele.

    • Tore! 3 aastat ago

      Mulle meeldib,et jõukamad saavad juurde! Aitäh keskerakondlastele!

  2. ? 3 aastat ago
    Reply

    KUI INIMESED ELAVAD LAUSVAESUSES, MIDA NIMETATAKSE SUHTELISEKS, SIIS MPLLISTE TULUDE
    MAKSUDEST NAD VABASTATAKSE ?
    KILPLASED TASSIVAD IKKA SÕELAGA VETT.

  3. Keskerakond hoolib! 3 aastat ago
    Reply

    Mulle ka meeldib,et rikkamate pensionäride elu läheb paremaks.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.