Jaanus Karilaid: Eesti inimeste eest seismine on ühepalgeline

Jaanus Karilaid

Keskerakonna aseesimees Jaanus Karilaid ütles vastuseks Kaja Kallasele, et Keskerakond on alati suhtunud kärbetesse skeptiliselt ning täna, mil majandustulemused ja maksulaekumine on olnud prognoosidest kõrgemad, peab kokkuhoid arvestama riigi tegelikke võimalusi ja vajadusi.

Karilaid tõi välja, et kokkuhoiu protsendid lepiti koalitsioonis küll läbirääkimiste tulemusel kokku, kuid Keskerakond on algusest peale tundnud muret, kuidas ja keda kokkuhoid mõjutab. „Protsendid said tõepoolest lepitud, kuid siis ei olnud veel tänaseid teadmisi ei majanduskasvu osas ega detailselt selles, millised saavad olema ministeeriumite kokkuhoiukohad. Täna, mil majandustulemused on üllatanud ka majanduseksperte, tõdevad ka nemad, et eelarvetasakaalu poole liikumine on võimalik kokkulepitust paremal moel. Oleme leidnud, et kokkuhoiukava võiks üle vaadata, et kindlasti vältida eesliinitöötajate koondamisi. See ei tohi vähendada majanduse taastumise kiirust, tervishoiukriisist väljumist ega Eesti inimeste turvatunnet ning vajalike teenuste kättesaadavust,“ rõhutas Keskerakonna aseesimees.

Ta lisas, et kulude kokkuhoid on teatud määral võimalik ning bürokraatia piiramine ja riigireformiga edasi liikumine vajalik, kuid massilised koondamised või sümbolväärtuste kaotamine pole õige tee ning vajaksid suuremaid arutelusid. „On kohti, kus annab kokkuhoidu saavutada ja on kohti, kus seda teha ei saa. Eriti siis, kui see riivab ühiskonna õiglustunnet või tähendab välis- ja sisejulgeoleku vähenemist, kvaliteedi langust tervishoius või haridusvaldkonnas,“ selgitas Karilaid, miks erakond on leidnud, et detailsemad arutelud tuleks ministeeriumite kaupa valitsuse tasandil ühiselt läbi vaadata.

„Eesti inimeste eest seismine on Keskerakonna ning meie esimehe poolt ainult ja üheselt ühepalgeline käitumine,“ lõpetas ta.

4 kommentaari
  1. Milleks 3 aastat ago
    Reply

    selline tühi jutt, kui tegusid ei järgne. Oleks Jaanukene kohe oma bandega pannud Kajakese valiku ette, et kui ei tantsi nende pilli järgi, siis lüüaks etaas lahku ja siis konservandid ja isamaareeturid alles näitavad Kaja pededele kuidas pedeseadustest midagi järele ei jää. Kuid näib, et Jaanukesel pole oma bande smingit võimu ega oska ta ka kedagi veenda.

  2. Jah 3 aastat ago
    Reply

    Kas õldse saab veenda milleski reformierakondlasi. Nad said võimule ju põhiliselt sel teel et lükkasid laimuga ja valesüüdistustega kõrvale need kes segasid nende võimule saamist. Oli ka üks helge moment kui peale rasket meie inimeste jaoks Laari valitsust sai võimule Siim Kallas ja kutsus valitsusse Edgar Savisaare kes tõstis pensioni 30 protsenti ja elu läks paremaks mitmes valdkonnas aga siis omad ajasid laimuga S.Kallase minema ja Ansipi valitsemise ajal veeres kõik allamäge ja EL-us olemine ei aidanud. Keskerakondlik valitsus tegi sisepoliitikas õra tohutult tänuväärse töö. Aga K.Kallase arusaamud poliitikast on ähmased ja tal on halvad soovitajad. omade näol. Minu meelest sobiks Karilaid hästi peaministriks ja keskerakondlased võiksid koostööd jätkata ekrelastega kes valitsuses näitasid end heast küljest.

  3. Nojah 3 aastat ago
    Reply

    Mulle meeldib kui Karilaid võtab sõna ja mulle meenuvad parimad keskerakondlased kes ei sekkunud teiste riikide tegemistesse vaid tegelesid meie riigi probleemidega.

  4. uskmatu-toomas 3 aastat ago
    Reply

    Pole sul Jaanus siin kurta midagi-võim on nii armas,nii kallis,et selle nimel pole kahju ka Eesti rahval nats aadrit lasta !

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.