Keskerakonna fraktsioon: konsulteerige perearstiga ja tulge vaktsineerima!

Vaktsineerimine. Foto: Pexels

Riigikogu Keskerakonna fraktsioon võttis tänasel koosolekul vastu vaktsineerimist toetava avalduse.

“Keskerakonna fraktsioon on seisukohal, et vaktsineerimine annab kõige tõhusama kaitse koroonaviiruse erinevate tüvede vastu. Paneme kõikidele vaktsineerimata Eestimaa inimestele südamele lasta endale esimesel võimalusel kaitsesüst teha. Võimalusi selleks on erinevaid. Alates eelmisest nädalast saab vaktsineerida ka kaheksas apteegis ning see võimalus laieneb peatselt kokku 45 apteegini üheksas maakonnas. Eelnevalt soovitame aga perearstiga nõu pidada.

Oleme seadnud Euroopa Liidus ühiselt eesmärgiks kaitsesüstida 22. septembriks ehk sügise alguseks COVID-19 vastu vähemalt 70% täiskasvanutest. Usume, et ambitsioonikas eesmärk on saavutatav ja isegi ületatav. See eeldab aga meie ühist panust. Oleme ju kõik huvitatud ühiskonnaelu tavapärasest toimimisest – et koolid oleksid avatud ning saaksime külastada vanavanemaid, nautida meelelahutust ja käia spaades.

Tänahommikuse seisuga oli Eestis vähemalt ühe doosiga vaktsineeritud 621 496 inimest ja vaktsineerimine lõpetatud 545 580 inimesel. Vähemalt ühe doosi on saanud 56,1% protsenti täiskasvanutest. Vanuses 70 eluaastat ja enam on vaktsineeritud 68,9%. Senised uuringud on tõestanud, et vaktsineeritud inimestel on väiksem oht koroonaviirusesse nakatuda ja viirust levitada. Küsitlused näitavad, et valdav osa Eesti ühiskonnast toetab vaktsineerimist. Nüüd on oluline, et kõik soovijad leiaksid endale sobiva vaktsiini ja mugava koha kaitsesüsti saamiseks.

See on meie ühine võitlus. Paneme koos õla alla!”

6 kommentaari
  1. Tahan 3 aastat ago
    Reply

    ümber lükata umbluu satika levitamise kohta. Nimelt on satikas niivõrd kerge (15 femtogrammi), et ta lendleb õhus ilma inimesega kokku puutumatagi. Näiteks võib satikas lennelda ka 200m kaugusele bussipeatusse, kus kõik terved. Ja kui keegi neist nakatubki selelst lendlevast satikast, siis ei tea nakatunu ise täpselt, kelelst ta nakatus. Ta võib küll mõelda, et keegi peatuses või bussis, kuid et lendlevast satikast, ei tule talle mõttessegi. Sest meil on niivõrd pealiskaudne statistiline teave, mitte ei panda end satika enda sisse.
    Satikas pidavat hingitsema kuni 3 päeva, siis tema nakatamisvõime kaob.
    Ainus lahend on piir kinni panna, et mitte ükski ahv ei tooks satikat sisse. Iga välismaal käinu peab viibima 2 nädalat valve all, sest ainult lubades ta nagunii ringikooserdamiskeeldu ei järgi ja levitab satikat edasi. Kui keegi on siin avastatud, tuleb tema ümbruskond sisse piirata ja samuti kõrvaldada üldliikumisest 2-ks nädalaks.
    Mis on pookimise mõte? Kui ei poogita, siis võib nakatuda kuni kolmandik rahvast, seda juba looduslikult, sest osa on nakaumisaltimad. Kui aga on poogitud, siis see võib alandada nakatumistasest oletatavasti alla 5%-ni.
    Seda põhimõtteliselt teatakse aga seni on täpsemate andmete saamiseks olnud vähe aega ja vähe ka katsejäneseid. Seega jääb paljugi ennustamise piiridesse. Meile aga midagi sisulist ei teatata. Kui keegi mõtleb välja maskid, siis kukutaksegi seda päästerõngana pakkuma, ehkki nakatunud on ka maskikandjad pea samas osas ehk mask kaitseb vaid siis, kui teine sulle näkku karjub, et Kaja valitsus on maailmas kõige parem. Muidu aga maskist pole kasu, sest nagunii hingab iga inimene õhku kõrvalt, kus lendlevad satikad ringi. Teine lugu oleks gaasimskidega aga neid pole veel meile peale sunnitud. Küll Tanel varsti ka sinna jõuab.
    Ületähtsustatud on ka süstid, kuigi oma osa nad annavad. Kõige tõhusam vahend satika vastu on ikkagi läbikäimise piiratus ja nakatunute eraldihoid. Kuid just seda meie jahupead ei tee ega taha teha, sest siis kannataks nende rahastajad, kuid pigem las kannatab rahvas, kui oma valimise rahakott.

  2. Kodanik 3 aastat ago
    Reply

    Kõike mida soovitab KE suhtuge ja tegutsege vastupidiselt.

  3. Lollidemaa 3 aastat ago
    Reply

    Brüsselist tuli käsk ja alde harukontor kukkus kirema. Loodan,et Teid ka kunagi vastututusele võetakse. Teie nimed on teada.

  4. Sedasi 3 aastat ago
    Reply

    Kui te teete seda mida soovitavad keskerakondlased teete kõik õigesti. Keskerakond on muutunud aga on ka pregu parim erakond. Parimad keskerakondlased soovitavad vaid õigeid asju. Enamus keskerakondlasi ei raiska oma aega vihavaenu õhutamisele vaid hoolivad eestimaalaste heaolust, ei raiska aega valesüüdistuste väljamõtlemiseks. Välisminister mulle ei meeldi sest raiskab aega valele tegevusele.

  5. Matilde 3 aastat ago
    Reply

    Seni kuni keskpartei on võimul mina süsti ei taha.

  6. lugeja 3 aastat ago
    Reply

    kas tahate viimastestki valijatest ilma jääda???

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.