Keskerakond korraldab Eesti tulevikku vaatava majanduskonverentsi

Jüri Ratas

Eesti Keskerakond korraldab 24. augustil esindusliku majanduskonverentsi “Meie valik – millist Eestit tahame?”, mis keskendub viiele olulisele teemale: milline on majanduslikult edukas riik, maksupoliitilised probleemid ja lahendused Eesti majanduses, Eestimaa elu väljaspool Tallinna ja Tartut, energeetika ja rohepöörde uued sammud ning uue majanduse väljakutsed.

“Eesti on jõudnud tänu meie inimeste ja ettevõtjate pingutustele heaoluriikide nimekirja. Võrreldes tabeli tipus olevate riikide maksusüsteemi Eesti omaga näeme suuri erinevusi,” ütleb Keskerakonna esimees Jüri Ratas. “Arenenud riikides panustatakse oluliselt enam tervishoidu, haridusse ja madalapalgaliste inimeste toetamisse. Kui Eesti riik soovib praeguste teenustega jätkata, siis muutub surve riigieelarvele erakordselt suureks. Mitmete asjatundjate sõnul tuleb Eesti maksusüsteem põhjalikult üle vaadata pilguga, mis lubab meil heaoluriikide hulgas kanda kinnitada ja oma positsiooni veelgi parandada.”

Majanduskonverentsil astuvad muuhulgas üles AS Tallink Grupp juhatuse esimees Paavo Nõgene, AS Silmet Grupp nõukogu esimees Tiit Vähi, Aasta Põllumees 2020 ja MTÜ Eesti Noortalunikud juht Kaja Piirfeldt, majandusinimene Raivo Vare, Flowit Estonia juhatuse liige Juhan-Madis Pukk, ettevõtjad Indrek Neivelt ja Väino Kaldoja ning Euroopa Komisjoni energeetikavolinik Kadri Simson. Arutelude moderaatoriteks on Keskerakonna juhtivpoliitikud Tanel Kiik, Yana Toom, Taavi Aas, Anneli Ott ja Andrei Korobeinik.

“Eraldi pöörame tähelepanu rohepöördega seotud küsimustele, mis puudutavad nii energeetikasektorit kui ka transpordivaldkonda,” lausub Jüri Ratas. “Elame suurte muutuste ajastul ning meil tuleb teha nutikaid otsuseid, et olla uute lahenduste leidmisel veduriks. Muudatuste tegemisel on oluline säilitada Eesti riigi atraktiivsus nii olemasolevatele kui ka nn uue majanduse ettevõtjatele. Peame hoidma latti kõrgel ja tegema kõik endast oleneva, et Eesti oleks jätkuvalt maailma juhtivaid digiriike. Usun, et rohepöördega kaasnevad väljakutsed pakuvad meile sellega seoses veelgi avaramaid võimalusi.”

Keskerakonna majanduskonverents toimub Tallinna Teletornis algusega kell 11 ja kohapeale on oodatud kutsetega külalised. Kõik huvilised saavad konverentsi jälgida Keskerakonna Facebooki vahendusel. Vaata päevakava SIIT.

15 kommentaari
  1. Jutumeestel ja sulidel on ennast vaja puhtaks pesta. 3 aastat ago
    Reply

    Keskerakond on Eestile teinud palju halba. Langenud on meie maine.
    Seda erakonda sai usaldada Savisaare aegu. Praegu on kõikvastupidi. Sellest meeskonnast ei ole juhti. Vargad, kaabakad, valetajad, reeturid pääsesid löögile.

    • Just! 3 aastat ago

      Kui õige!
      Kas te näete oma tulevikuvisiooni läbi rahva raha eest sulitsetud kohvitassi või viinapudelite?

  2. Meie 3 aastat ago
    Reply

    eesmärk peab olema majanduslik tagasikõik. Et me saaks palgas ehk rahas vähem, kuid kaudselt elaksime rahulolevamatena.
    Väline pilt on aga vajalik, et mingid mutukad ei hakkaks siia sisse tungima. Las elavad oma lärmi ja segaduste keskel.

  3. Eve 3 aastat ago
    Reply

    Seda kõike on vaja teha. Keskerakondlased teevad kõik mis võimalik sisepoliitikas. Suuremad lootused olid siis kui Keskerakonna esimees oli Savisaar. Kuid polnud samaväärset erakonda millega liituda. Ratas on teinud tublit tööd sisepoliitikas aga välispoliitikas on hakatud sekkuma teiste riikide siseasjadesse mis pole meeldiv. Ei tahtnud küll sellist Eestit kui võimul olid Laar, Ansip ja Rõivas kes viisid elu Eestis allamäge. Teiste vigu on raske parandada aga keskerakondlik valitsus suutis palju head ära teha.Liitu Reformierakonnaga küll poleks tahtnud aga mis Ratasel muud üle jäi sest valesüüdistused jõudsid juba temani. Minu meelest oli valida kas au ja kuulsus või Savisaare saatus. Reformierakondlastel oli nii suur soov saada vüimule et selleks vahendeid ei valitud peavoolumeedia abil. Meil ebaõiglust jätkub aga kipume õpetama teisi riike. Kahju et meil pole oma raha, et me ei saa oresidenti valida, et meil on sellime välisminister kes õhutab vihavaenu. tunneb kaasa neile kes rikuvad riikide rahu jne. Ajab tühja tuult taga sest nagunii väikeste riikidega ei arvesta keegi. Oleme liidus ja mitte vabad.

    • Evele. 3 aastat ago

      Ootad pirukale hambad sisse lüüa. Sellepärast Ratta ülistamine. Kaabakad hoiavad ikka kokku.

  4. Nipitiri 3 aastat ago
    Reply

    HUvitav,et ikka enne valimisi hakatakse endid liigutama.Ja sedaviisi ärkavad köik erakonnad.Mis te tõesti arvate,et tavainimesed lollid on.Rahvas on teid köiki juba kolmkümmend aastat jälginud ja on aru saanud,et eesti inimesed teid üldse ei huvita,hoolite vaid köik ainult iseendist.

  5. Jah 3 aastat ago
    Reply

    Mulle meeldis kui Ratas tegi julge tembu ja võttis refor,oerakondlastelt võimu ära. Keskerakondlik valitsus tegi väga palju head eestimaalaste jaoks. Elu läks ülesmäge paljudes eluvaldkondades. Tark ja tubli mees aga tema vaated välispoliitikale on arusaamatud ja vahel ebaõiglased. Ma ei saa andestada et ta soovitas välisministriks ebaõiglase naise kes polnud siis isegi keskerakondlane. Ratas tuli võimule tänu tublile tööle mitte nii nagu mõned pühkides teelt segajad valesüüdistustega. Ta ei karju ka plats puhtaks ega solva kedagi. Kahjuks pole ta osanud enda poole meelitada peavoolumeediat ega kapo-t. Ega tal pole kerge sest meil on palju ebaõiglust aga topime oma nina teiste riikide siseasjadesse.

    • ??? 3 aastat ago

      “Ratas tuli võimule tänu tublile tööle mitte nii nagu mõned pühkides teelt segajad valesüüdistustega.”

      See mees tuli võimule tänu oma õpetajale noa selga löömisele ning valitsuse koalitsioonikaaslaste reetmisele (noa selga löömisele).Paremaks käeks on tal selles olnud aga üks suuremat sorti sulitüdruk, kes kinnitas KE kriminaalse kamba olemust.
      Häbi, aga kunagi ma valisin KE, aga siis oli juhiks Savisaar-see ehk vabandab minu tegu veidi.

    • heh to ??? 3 aastat ago

      kui sa enam Keskerakonda ei vali ja ühe peremaffia toetajaks hakkasid, siis miks sa käid ikka veel siin portaalis oma kibestumusi välja elamas? Ei anna kuidagi rahu või mis sinu probleem on? Mina nimetan selliseid tegelasi tuulelippudeks, kes iga tuuleiili peale suunda muudavad. Mine Uutesse Uudistesse, seal on sinu koht. Järjepidevalt iga Kesknädala nupukese all ennast tühjendamas käia on ikka erakodselt mage. Sa sobidki hästi EKRE toetajaks, nemad ka sõimavad 24/7 ja mittemiski ega mitte keegi teine peale iseenda neile ei sobi. Kaua see reetmise jutt siin käib, EKRE jooksis ise endale noa kõhtu, praegu kordavad sama tegevust ka presidendivalimistega ja pärast halavad ja süüdistavad kõiki teisi selles kui näiteks Kaljulaid teise ametiaja saab. Lambakari, ausõna.

    • Hehhehhee 3 aastat ago

      Tuulelipp on selline tüüp nagu teie enda kamba liige Tallinnas keegi nalja-ja laulumees, kes on hüpanud ühest erakonnast teise ja tagasi, aga teiesuguste jaoks on “meie mees”.Tuulelipp pole aga inimene, kes algusest peale toetas ühte erakonda, kuna leidis, et see ajab õiget asja.Siis aga tulid ratased ja repsid ning lõid selle erakonna segi, muutsid tema juhi vigaseks ning tegid sellest sulide ja kriminaalide gängi.
      Kuidas saan mina kui aus kodanik sellist kooslust enam toetada, ma ju häbistaksin ennast sellega?Ning nii ei arva mina üksi-vaadake teie poolt kirutud EKRE tõusu ja teie krimikamba langust.
      Kahju, et te sellest aru ei saa ja olete ikka sulide poolt.

    • Lisan 3 aastat ago

      Et te näikse Kaljulaidi teist ametiaega soosivat, siis mis erinevus on teil teisest krimikambast, kellega teil on “au” koos riiki allamäge viia ning politseivägivalda kehtestada?

    • to Hehehee 3 aastat ago

      kui nüüd aus olla, siis ei meeldi mullegi poliitikas ülehüppajad ja see on ka ainus asi, millega saan nõustuda Sinuga, aga Riisalu kasuks räägib seegi, et ta ei sõima oma endist erakonda nagu seda R.Kaljulaid teeb. Aga kõik muu, millest kirjutate on ju puhas TRE raadio ühe saate ümberjutustamine. Ega ma asjata ei öelnud, et sobite sinna seltskonda oivaliselt, sest Helmete juhitav erakond immiteerib üks-ühele Savisaare aegset Keskerakonda. Minu ja Sinu vahe on vaid selles, et Sina valisid Edgari juhitavat keskerakonda, mina aga olen kogu aeg valinud seda erakonda eelkõige Jüri Ratase pärast, lootuses et just tema toob KE ka võimule, isolatsioonist välja. Siit me teed lahku läksidki. Minule ei sümpatiseeri selline juhtimisstiil, käsen-poon-lasen. Ja arvan, et need kes seda stiili pooldavad, tulevad peamiselt nõuka-ajast ja pole suutnud veel vaba ja demokraatliku riigi põhimõtetega kohanduda. Kui teile meeldivad lõuapoolikud, kes jäävad tahestahtmata opositsiooni kui nad oma keelt hammaste taga ei mõista hoida, siis andke minna, kätt ette panna ei saa, aga palun ärge tulge iga nupukese alla täiesti teemaväliselt oma kibestumisi välja elama. Eesti riik on niivõrd väike ja kui me laseme sellest teha kibestunud, tigeda ja killustunud rahvastikuga riigi, siis pole sellel riigil tegelikult tulevikku. Mis aga valimistesse puutub, siis need tulevad alles 2 aasta pärast, pole vaja praegustest numbritest eufooriasse sattuda, kõik võib muutuda ja ka ekre valijad võivad veel ümber mõelda ja väsida sellest retoorikast. Eestlased ei peaks siin teineteist sõimama, vaid rohkem kokku hoidma ja loodan et järgmine president valitakse ka lähtuvalt sellest, et sinna satuks tark ja erudeeritud inimene, kes ei käi pidevalt herilasepesa torkimas. Kaljulaid see kindlasti pole, Soomere või Raidla sobiks aga hästi. Ja palun ära tule nüüd jälle seletama, et Soomere tahab meile miljon kliimapõgenikku ära mahutada. Teadlasena juhtis ta tähelepanu sellele, et maakeral võivad tekkida kliimapõgenikud ja Eesti riik peaks sellega juba praegu tegelema, et mitte sattuda olukorda kus me ei sss enam selle survega hakkama. Kliima ongi praegu kõige teravam probleem üldse, seda ei saa ega tohi alahinnata ja eirata, lugege uudiseid, kogu teadlaskond üle maailma hoiatab selle eest. Kui see pauk tuleb, siis pole siin enam millestki rääkida ja pole välistatud, et ka meist võivad saada kliimapagulased.

    • Hihaa 3 aastat ago

      Ma pole TRE raadiot kaua kuulanud, aga mõnikord ikka kavatsen seda teha, sest sealt kuuleb tõde.Sellel teemal vaielda pole mõtet.Mis puutub kliimasse, siis thunbergide jama pole mulle vaja pähe määrida, oskan ise näha-kuulda, mis ilmas toimub.
      Pole ma mingitest numbritest eufoorias, lihtsalt konstateerisin fakti.Aga ühes võib küll kindel olla: keskvargakamp oma savisaareaegsele tasemele ei jõua enam iialgi-rahvas ei andesta valetamist, reetmist, vargusi, aga selline teie kooslus on.Võib hoopis ennustada teie kamba loojangut.Nii et mina tulen nõukaaegadest ega mõista demokraatliku riigi põhimõtteid?Väga paljud meist tulevad neist aegadest ja kindlasti ei mõista me sellist “demokraatiat”, mis lubab teie sulidel ministriteks olla, mis juurutab nn euroopalikke väärtusi, mis tuginevad pederastidele ja mustade sissetungijate võimule-seda muide vihkavad kõige rohkem ka teie endised vene rahvusest valijad-ning mis eitavad perekonda kui ühiskonna kõige tähtsamat osakest..
      Samuti ei mõista meie, miks peab sülekoerana haukuv Eesti toppima oma nina teiste riikide siseasjadesse: küll on hambus Valgevene, küll Afganistan-teie hädaminister tahab selle probleemi isegi Julgeolekunõukogusse viia.Las riigid otsustavad ise oma asjad,kui nad tahavad islami kalifaati, siis tehku, mis see teie asi on?Pealegi olete silmakirjatsejad: kogu Euroliit on islamiste täis, suurtes riikides on piirkondi, kus kehtivad juba islamiseadused-miks te vait olete?
      Muuseas, kliimaprobleemidest pole ma teiega rääkinud, nii et ärge toppige mulle oma kooliplika Thunbergi lapseluulusid.Maailma areng käib alati spiraali mööda ning küllap ta tuleb toime ka ilma teie hullu tegutsemiseta Eestimaa ilma energiata jätta.Ning teie Kiige-taolist absoluutselt läbikukkunud LGBT tegelast ministrina pole Eesti valitsused veel näinud, häbi, mida te ise ei märka.
      Lõpuks, ma ei ole teile sina, ma ei tunne teid ega tahagi tunda.

    • to oponendile 3 aastat ago

      Tervitusi Ülemiste vanakeselt, kas seda kolakat ikka mäletad veel, mille Savisaar laskis 30 tuhande maksumaksja euriku eest ehitada selleks, et üks objekt suurejooneliselt avada Tallinnas enne valimisi. Mina mäletan ja olen üsna veendunud et savisaareaegset Keskerakonda tõesti enam tagasi ei tule. Egas minagi taha teid tunda, olete väga silmakirjalik ja tige inimene, pealegi veel kehva ja valikulise mäluga.

    • Oponendile 3 aastat ago

      Ühelegi minu poolt mainitud probleemile te ei vastanud, sest pole midagi vastata.Mis puutub Savisaare Vanakesse, siis oli see totrus, aga mis see minusse puutub?
      Kuidas saate te mind iseloomustada, kui te mind ei tea?Aga minu argumentidele pole teil midagi vastata, olete kehva poole valinud.Tänases Õhtulehes kirjeldatakse, kuidas peaminister Jüri Ratas, enda jutu järgi hea ja sõbralik inimene, praalis kõrtsides rahva raha eest-muidugi: sõpru tuli ju toita ja joota, ka kahest 3-veerandisest pudelist dzhinnist, mis Kagu-Eesti reisil autos kaasas oli.
      Mälu on mul hea, seepärast pöörasingi sellele sulide ja varaste kambale selja.Nüüd sokutate kõige suuremat raiskajat ja priiskajat jälle teiseks ametiajaks tagasi, Jürikene ju ei TAHA enam, loe: ei kõlba?
      Nutke ka peatäis Afganistani valitsuse laiba juures, mille nimel lasite ka eesti poisse seal maha tappa.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.