Tallinna linnapea Mihhail Kõlvart kuulutas välja jõulurahu

Foto/allikas: Aleksandr Guzhov/Pealinn

Jõululaupäeval, 24. detsembril kell 12 kuulutab Tallinna linnapea Mihhail Kõlvart välja jõulurahu, lugedes traditsiooni kohaselt Raekoja aknalt linnarahvale ajaloolise jõulurahusõnumi.

Jõulurahu tava ulatub juba 17. sajandisse ning kuulub Eesti, Soome ja Rootsi õigusriikluse ühisaega. Traditsioon sai alguse Rootsi kuninganna Kristiina valitsusajal aastail 1632-1654.

4 kommentaari
  1. Aitüma 3 aastat ago
    Reply

    Meie jõulud ja võõramaalase kinnitus?

  2. Soome mees lasi kalli akuvahetuse tõttu õhku oma Tesla 3 aastat ago
    Reply

    Sotsiaalmeedias levib video, milles soome mees õhkis oma elektriauto Tesla Model S, kui sai teada, et akuvahetus maksab 20 000 eurot.

    Õhkamiseks kinnitati auto külge 30 kilo dünamiiti. 2013. aastal valminud autost ei jäänud midagi järgi. See on teadaolevalt maailmas esimene juhtum, kus Tesla on niimoodi õhku lastud.

    Auto kuulus Jyväskylä mehele Tuomasele. Lõhkamise ajal olid akud autost eemaldatud. Tuomas ütles pärast plahvatust, et see oli esimene kord, kui ta oma Teslat tõeliselt nautis.

    Tuomas rääkis, et pärast auto ostmist sai ta muretult sõita vaid 1500 kilomeetrit. Siis läks auto rikki. Pärast seda pukseeriti auto Tesla teenindusse, kus see oli ligi kuu aega. Sealt öeldi, et midagi teha ei saa, ainus võimalus on osta uus aku. See oleks läinud maksma vähemalt 20 000 eurot ja selleks oleks pidanud tegema taotluse Teslale.

    Pärast seda läks Tuomas oma autole teenindusse järele ja ütles, et laseb selle auto õhku. Auto viidi Jyväskylässe ja hakati kavandama selle õhkamist.

    Plahvatuse ajaks pandi autosse Tesla omanikku Elon Muski kujutav mannekeen.

  3. Eve 3 aastat ago
    Reply

    Meil on suurepärane valitsus Tallinnas. Mis võiks veel parem olla kui Keskerskonna koostöö SDE-ga. Tallinn on heades kätes ja seda on tunda. Palju jõudu neile ja suur tänu.

    • vana 3 aastat ago

      Jah see oli hea kingitus Tallinna elanikele Jõuludeks.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.