Siseminister: sisekaitse ja teiste laiapindse riigikaitse tegevuste toetamine aitab ära hoida sündmuste eskaleerumise

Foto allikas: Siseministeerium
Valitsus otsustas toetada Siseministeeriumit 32,6 miljoni euroga seoses praeguse kriitilise julgeolekuolukorraga.

Ministeerium plaanib lisarahaga tõhustada ohu- ja reageerimisvõimekust, tugevdada piirivalvet ja elanikkonnakaitset, arendada vaatlusvõimet ning evakuatsiooni planeerimist ja võimestada võimaliku massilise ebaseadusliku piiriületuse tõkestamist.

Siseminister Kristian Jaani sõnul kinnistab mittesõjalise osa toetamine riigikaitse arengukavas väljatoodud eesmärki – pühendada senisest enam tähelepanu mittesõjalistele võimearendustele. „See ongi laiapindne riigikaitse. Nii sõjaline kui ka mittesõjaline osa moodustab ühise heidutuse ja kaitsevalmiduse. Valitsuse otsus eraldada raha lisaks Kaitseministeeriumile ka Siseministeeriumile, Välisministeeriumile kui ka Kultuuriministeeriumile, rõhutab mittesõjaliste tegevuste olulisust riigikaitses,“ märkis minister.

„Peame võtma väga tõsiselt seda, mis toimub meie partnerriikidega lähiregioonis nagu näiteks Ukraina, Leedu ja Poolaga. Reaalsed tegevused ja valmisolek on signaaliks kõigile, et võtame olukorda tõsiselt ja oleme valmis ka tegudeks,“ märkis minister.

„Seejuures oleme viimase viie aastaga oma võimeid jõudsalt arendanud. Oleme suurendanud kahekordselt PPA kiirreageerimisvõimekust ning taganud neile selleks vajaliku varustuse, väljaõppe ja sõidukid. Oleme arendanud Päästeameti demineerijate varustust ning Siseministeeriumi infotehnoloogia ja arenduskeskuse sidevõimekust.“

„Nüüd saame jätkata oma võimekuste arendamist. Meie eesmärk on ohule võimalikult varakult jälile saada, ennetada ja vajadusel tõrjuda Eesti põhiseaduslikku korda ja iseseisvust ähvardavaid ohte ning vältida võimalike sündmuste eskaleerumist,“ märkis Jaani.

8 kommentaari
  1. Sergei 3 aastat ago
    Reply

    Näib , et elame hullumajas . VÄIDE :Mis toimub Ukraina, Leedu ja Poolaga- kui midagi toimub, siis ise tegite. natsikud pukkis silmad pahupidi. Fašism Ukrainas. Eesmärk USA ja NATO poolt okupeerida Ukraina , aga seda on vaikselt täide viima hakatud 1990 a. saadik.

  2. Sergei 3 aastat ago
    Reply

    Eesti on eraldanud Ukrainale raha demokraatia arenguks- on küll demokraatia.- ajakirjanike tapmine, meediakanalite sulgemine natside rongkäigud- seda Eesti meedia ei näita- või kuidas Poraša ( Ukraina) kanal demonstreeris Ukraina bukkide ( lippude lehvides)nn. rindele tormamist- ja , Malaisia lennuk alla potsataski. Omad asjad paika !!!pääste poistele jne. Uusokupandid õhutavad sõda ja õhutamine on ka relvastuse andmine natsidele !

  3. Väga 3 aastat ago
    Reply

    naljakas ehitamisvõimekus meil. Mingite tõkete rajamiseks kulub üle 30 aasta, raudtee ehitati tsaariajal hobuste ja labidatega 2 aastaga.

  4. Sergei 3 aastat ago
    Reply

    Ei väsi kommenteerimast- Partnerriikidest. Teie relvadega tapetakse Donbassi lapsi. Sellest pole midagi – nad ju nn. venelased. Leedu ka õhutab sanktsioone Venemaa ja Valgevene vastu .Tegi end sõltumatuks ostab vedelgaasi- Aga väidetavalt ka see on nüüd Venemaalt toodud. paras hamstritele said ka näfaka Hiinalt nii, et ka Saksa kompanii pidi Leedus oma uksed sulgema.

  5. Eve 3 aastat ago
    Reply

    Meid ohustab vaid vihavaenu õhutamine ja USA sekkumine teiste riikide eiseasjadesse. USA on käinud pommitamas mitmeid riike nagu Süüria, Iraak. Iraan jt. Meie sisepoliitikas on mureks praegu suur elektrienergia hind ja koroona levik. reformierakonnal pole kunagi olnud esikohal meie rahva heaolu ia praegu on sellest tähtsam vihavarnu õhutamine ja sekkumine teiste riikide siseasjadesse kuigi Eestist ei olene midagi sellist mis oleka vaja rahu kindlustamiseks.

  6. Nojah 3 aastat ago
    Reply

    Krimm on alati olnud Venemaa osa aga kunagi linkis ukraina rahvusest Venemaa valitseja selle Ukrainale. Aga ehk tahab USA oma väed sinna viia aga üldse on arusaamatu miks ta sekkub. Enne Bideni tulekut oli rahulikum juba. Peaaegu pooled USA elanikud olid tema vastu ja toimusid verised kokkupõrked. Ukrainas Maidanil toimus ka verine võimuvahetus ja siiani on karistamata nende põhjustajad keda valmistati ette Leedus ja ühes riigis veel.Praegu tegutseb Ukrainas banderase liikumine mis meenutab fasismi. Loodame et Venemaa kannatab välja et Ukraunas mõnitatakse ja tapetakse venelasi. Venemaal elab palju ukrainlasu ja nendesse suhtutaksi ja nendesse suhtutakse hästi. Aga meie püüame veel õli tulle valada. Ei tea kas mõned tegelased on rahust tüdinenud ja tahavad sõda.

  7. Jane 3 aastat ago
    Reply

    See on raha raiskamine ja kriitiliseks teevad olukorra vaid vihavaenu õhutajad. Hea läbisaamine tagab kindlama rahu kui vihavaenu õhutamine. Aga ehk tahavad mõned tõepoolest sõda. Meil pole karta midagi sest meil ei tapeta venelasi nagu Ukrainas seda tehakse ja Vememaal pole vaja neid kaitsta. Aga ehk see sõjahüsteeria on selleks et kõrvale juhtida inimeste tähelepanu probleemidest omal maal.

  8. uskmatu-toomas 3 aastat ago
    Reply

    Selle asemel,et siin hirmu ja viha külvata võiks pr.Liimets ka Putinile Ukraina ründamise plaani tutvustada,sest tema tundub olevat ainukene kes sellest plaanist midagi tea.
    Üle poole Ukraina elanikest on venekeelsed ja kuna majanduslik olukord on hull,inimõigustest ei tasu rääkidagi,õiguskaitse olematu jne. Kas nad tegelikkuses oleksidki vastu venemaaga ühinemisele ?

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.