Kultuuriminister Tiit Terik andis üle UNESCO tunnistuse

Priit-Kalev Parts, Tiit Terik, Aivar Ruukel. 04.02.2022 Pärnus.

Kultuuriminister Tiit Terik andis uue kunsti muuseumi külastades Soomaa haabjaehitajatele üle UNESCO sertifikaadi.

Haabjas on nüüdsest UNESCO kaitsva tiiva all kõrvuti Kihnu kultuuriruumi, Seto leelo, Võro suitsusauna ning Balti laulupidudega. Samuti tutvus Terik värskelt avatud näitusega “Värvid ei valeta”, kus on väljas Robin Nõgisto ja Pusa ehk Piret Bergmanni tööd.

Uue Kunsti Muuseumi esimese korruse saalis saab kogu küünlakuu jooksul näha Eestis ja Lääne-Siberis õõnestatud lootsikuid ning vaadata ülesvõtteid Soomaal, Siberis, Ungaris, USA läänerannikul ja Amazonase kallastel meisterdatud ühepuupaatidest.

Näitusele tulijal on mõistlik varuda aega, sest näidatavad dokumentaalfilmid kestavad kokku ligi poolteist tundi. Näha saab Maido Selgmäe dokumentaali “Ühepuulootsiku ehitamine ja kasutamine Soomaal“, Mark Soosaare filmi Jaan Rahumaast pealkirjaga „Ühepuulootsik“ ning linateost „Emavene“, mis räägib hantide ja indiaanlaste kätega tehtud kanuudest.

2 kommentaari
  1. Energia kallinemine Eestis üks suuremaid maailmas 3 aastat ago
    Reply

    Energia kallines Eestis 2021. aasta detsembris võrreldes eelneva kuuga tervelt 55,6 protsendi võrra. Sellest suurem kasv oli vaid Norras – 73,0 protsenti.

    Võrdluseks, eurotsooni keskmine kasv oli 25,9 protsenti ja OECD keskmine 25,6 protsenti. Soomes kasvas energia hind 15,9 protsenti ja see tekitas suure šoki.

    Väikseim oli kasv OECD riikides Slovakkias – 2,1 protsenti. Iisraelis oli kasv 8,4 protsenti ja Portugalis 11,2 protsenti.

    • Venemaa on võimeline Ukraina ära vallutama kahe päevaga, hukkub 50 000 tsiviilisikut 3 aastat ago

      USA luure andmetel on Venemaa võimeline Ukraina ära vallutama kõigest kahe päevaga ja selle aja jooksul hukkub 50 000 tsiviilisikut.

      Selle kahe päeva jooksul kukub ka Ukraina valitsus ning rünnak toob kaasa humanitaarkriisi koos 5 miljoni põgenikuga, vahendab Washington Post.

      USA luure analüüsi põhjal on diplomaatilised võimalused konflikti ärahoidmieks väga väiksed. Ühe allika väitel mitu korda vägesid teise riigi piiri äärde ei viida, ja seda kaks korda järjest.

      Venemaa korraldab USA luureallikate väitel Lääneriikide heidutamiseks paari nädala jooksul suure õppuse tuumarelvadega, vahendab Financial Times.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.