Välisminister Liimets arutas Taani kolleegiga julgeolekuolukorda Euroopas ning kliima- ja energiakoostööd

Foto allikas: Välisministeerium

Välisminister Liimets oli 4. veebruaril visiidil Kopenhaagenis ja kohtus Taani välisministri Jeppe Kofodiga, kellega arutas julgeolekuolukorda Euroopas ning kliima- ja energiakoostööd. Samuti esines välisminister Liimets Euroopa tuleviku konverentsi raames toimunud vestlusringis „Eigtved Dialogue“, kus arutati ELi ülemaailmset mõju.

Välisministrid nentisid kohtumisel, et Venemaa jätkuv vägede koondamine Ukraina piirile ohustab kogu Euroopa julgeolekut ning vajadusel tuleb olla valmis otsustavalt reageerima, sealhulgas lisasanktsioonidega. „Samuti kinnitasime, et tugev toetus Ukrainale on praegu tähtsam kui kunagi varem ning kasutame kõiki võimalusi, kuidas neile nii poliitiliselt, majanduslikult ja julgeoleku kindlustamisel abiks olla. Oleme ühtsed NATO liitlased, kelle silmis tugineb meie julgeolek NATO-le ja tugevale Atlandi-ülesele koostööle, mis on teeninud meid väga hästi ja mida tuleb hoida,“ rõhutas Liimets.

Välisminister tänas Taani kolleegi ka praeguses julgeolekuolukorras NATO kohalolu suurendamise eest Balti regioonis ja varasema panuse eest meie turvalisuse tagamisse.

Lisaks rääkisid välisministrid Kopenhaagenis kliima- ja energiakoostööst. „Nii Eesti kui ka Taani eesmärk on avamere tuuleparkide ja energiavõrkude arendamine ning mul on väga hea meel, et selles vallas on meil Taaniga hea koostöö. Avamere tuulepargid võiksid tulevikus olla meile kõigile oluliseks energiaallikaks ja nii on pikas perspektiivis meie siht Läänemere tuuleparkide edendamine,“ sõnas Liimets.

Välisminister osales Kopenhaagenis ka Euroopa tuleviku konverentsi ürituse „Eigtved Dialog“ vestlusringis ELi ülemaailmsest mõjust koos Taani välisministri, digivaldkonda juhtiva Euroopa Komisjoni asepresidendi Margrethe Vestageri ja mõttekoja Euroopa Välissuhete Nõukogu juhi Mark Leonardiga.

7 kommentaari
  1. Soo 3 aastat ago
    Reply

    kui kõik oleksid Liimetsa-taolised siis poleks meil rahu ega julgeolekut ollagi. Igale poole ronib aga kasu sellest pole. Küll ikka meil oli varem tore Ajaleht Kesknädal kus kirjutasid oma arvamusi tublid keskerakondlased, ajakirjanikud ja teised arvamuste avaldajad. Nüüd on selle vallutanud õel Liimets kes ei sobi Keskerakonda.

  2. Nojah 3 aastat ago
    Reply

    taevas tule appi, Liimets käis isegi Hiinat taltsutamas, saatis Süüriale ja teistele riikidele meie maksumaksja raha jne. Aga teie ütlete et tast pole tolku. Aga Reformierakonda sobiks ta küll paremini oma tühja tuult tagaaetavate välisreisidega kus tema sõna ei maksa midagi.

  3. ei keegi 3 aastat ago
    Reply

    eks oma ole ikka kallis, isegi kui too kohtumiselt kohtumisele aina TRAFARETTE PEKSAB, kohe tarvis levitada; seda muide vastu Ukraina tahtmist, kelle president on üsna selgelt väljendanud, et selline möla kahjustab Ukrainat https://www.err.ee/1608482582/zelenski-pidev-sojaohust-raakimine-kahjustab-ukrainat
    aga noh, kohustus ja tahe TALDU LAKKUDA (solidaarsusest! ilmselt ja teadagi kelle) ole ikka suurem kui palavalt armastatud Ukraina heaolu!

  4. ei keegi 3 aastat ago
    Reply

    taoliste jututeemade eesmärk, mille külvamisele alasti kuningad ja kuningannad kõigest väest kaasa aitavad, on KÜLVATA PAANIKAT JA HIRMU (vastutusele võtta vihakõne seaduse alusel!):
    „Yet two days earlier, Ukraine’s government dismissed leaks from American intelligence officials that Russia was transporting supplies of blood to its troops at the Ukrainian border to treat potential casualties of war. “The purpose of such information is TO SPREAD PANIC AND FEAR t in our society,” https://www.economist.com/europe/why-ukraines-president-is-talking-down-the-threat-from-russia/21807491

  5. Enn 3 aastat ago
    Reply

    Biden on kõige suurem sõjaõhutaja. Naftariigid on juba lägipommitatud. oli juba Ukrainas rahulik kui mitte asvestada Ukrainas elavate venelaste ahistamist. ja näe imet meie topime ka oma nina sinna. Ääretult agressiivne riik on Poola. Sõda ei tuleks kui lõpetataks Venemaa narrimine. Eks Venemaa peab siis kaitsma oma rahvast. krimm on alati olnud Venemaa osa aga vene ukraina rahvusest valitseja kinkis Krimmi kord Ukrainale. nüüd sai Krimm Venemaa osaks tagasi rahva enesemääramise seaduse teel. Ainultet Kiievis toimunud verine võimuvahetus oli küll ebaseaduslik aga ega uSA-s parem polnudtoimusid ülestõusud ja vahistamised. eks neil on midagi ühist ka.

  6. Jah 3 aastat ago
    Reply

    Ukrainast sõjamoon välja. NATO eemale Venemaa riigipiirist. Jätta tuleb venelaste tapmine Ukrainas, Biden tegelegu oma riigi küsimustega. Brüsseli tegelased tegelegu riikide heaolu kindlustamisega. Ukrainas tegutseb fashistlik liikumine. Ukrainast in tehtud monstrum. Venemaa ei taha sõda see on selgelt näha.

  7. Sergei 3 aastat ago
    Reply

    Proletariaadile kama kõik kelle lennuk vahest üle lendab- aga miks asendati väidetav okupant uue okupandiga !
    Kes kaitseb neid riike keda uus okupant on hävitanud- Korea, Vietnam , Kuuba kallal- sanktsioonid tänini, Venetsueela, Nikaraagua, -oi ,oi veel hulka invasioone siis Jugoslaavia , Afaganistaan, Liibüa, Iraak, Süüria ja veel Aafrika riikides, Selle okupandi tallalakkuja on pai poiss. Kes õhutab sõda Ukrainas relva tarnetega.? – Donbassis nn. Venelased -nemad pole ju inimesed- nagu Juudid natsi Saksamaal.
    Natsid – kunagi jooksime KPÜ-Tartu Piima ( Maarahva) õiguste eest. Minu isiklik ( isiku vastu) (põhiseaduse vastane sõda maamehe vastu) asi on internetis kõigile kättesaadav. KELLEGIST,,, EV-S POLNUD IRAHVA -ISIKU ÕIGUSTE EEST KAITSET. – KUI OTSUST KURITEO KOHTA EI TEHA-, KASVAB INIMLASTEL JULGUS KURJA TEHA.
    Ainult Vladimir Putin Soome presidendile : Eestis rikutakse ka Eestlaste inimõigusi Tal oli teada ka Räpina linnapea lugu !!!

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.