Eesti Keskerakond annetab Ukraina heaks 10 000 eurot Punasele Ristile

Eesti Keskerakonna juhatus otsustas abistada sõjas kannatanud Ukraina inimesi 10 000 euroga, mis annetatakse Eesti Punasele Ristile.

Keskerakonna esimees Jüri Ratas sõnas, et inimestel ja organisatsioonidel kogu maailmas tuleb toetada Ukraina riiki ja rahvast. “Ukraina elanikud on sõjas väga palju kannatada saanud ning vajavad kahtlemata meie kõigi abi ja toetust. Seetõttu otsustas Eesti Keskerakond anda omalt poolt täiendava panuse, et näidata erakonna ja Eesti jätkuvat toetust Ukraina rahvale sel raskel hetkel,” ütles Ratas. “Kogu maailm peab ühiselt pingutama Venemaa juhtkonna algatatud sõjategevuse lõpetamiseks ja püsiva rahu saavutamiseks.”

Eesti Punane Rist kogub nii esemeid kui rahaannetusi ja toimetab need abivajajateni Ukraina Punase Risti kaudu. Täpsema info annetuste kogumispunktide kohta ja annetuskonto leiab Eesti Punase Risti veebilehel: https://redcross.ee/anneta/ukraina/

16 kommentaari
  1. Soo 2 aastat ago
    Reply

    Eesti Keskerakond on ka ära keeranud. Mis te jaotate meie maksumaksja raha. Ukrainas elavad venelased vajavad küll abi sest Ukraina ekstremistid tapavad ned on seda teinud juba mitu aastat. See mis seal praegu toimub od Bideni, NATO ja Brüsseli tegelaste ässitamise, vihavaenu ja provotseerimise tagajärg. Putin läks oma rahvast päästma.Ukrainas tegutseb bandeeralaste jõuk ja ausad sõdurid hakkavad relvi maha panema ja eks neid karistatakse ka. Venemaal elab palju ukrainlasi ja teisi rahvusi keda alatul kombel karistatakse sanktsioonidega.

    • See on mäng 2 aastat ago

      Tegelevad eneseõigustamiseks kohalike tsuhnaade ees!

    • Marko 2 aastat ago

      Mina loodan küll, et sa peagi leiad oma kiire otsa Putiniga. Surnuaial muidugi!

    • Raba 2 aastat ago

      Hakka või uskuma, et Suur Juht Prillikiwi puht juhuslikult Moskooviavisiitidel fsb ohvitseri Jakunini otsa komistas.

  2. Eve 2 aastat ago
    Reply

    peale seda kui Biden lasi Süüriat pommitada kinkis Liimets meie raha Süüriale. Mis te jaotate maksumaksja raha. Inimesed surevad vähki ja igasugustesse miidesse haigustesse kuna ravimite leiutamiseks raha ei anta. Minu tuttav pole veel pensionör aga on invaliid ja saab abiraha 220 eurot. Ukrainas on tähtsam venelaste tapmine kui rahva heaolu saavutamine, Ukrainlanna kes põgenes Venemaale saab Ukrainast kui eurodesse ümber panna 80 eurot pensioni. Aga ta sai Venemaal rahalist abi. Mulle meeldiks kui Keskerakonda juhiksiglane inimene sest kESKERAKONNAS ON SELLISEID PALJU KES TEGELEKS OMA RAHVA PRIBLEEMIDEGA JA JÄTAKS TEISED RIIGID RAHULE. Meil on o,al palju probleeme

    • Tippjuht Repa 2 aastat ago

      Mina ei anna oma rahast sentigi.

    • Vanasõna; Kust ohhol läbi läinud, e ole juudil enam midagi teha. 2 aastat ago

      Ei ole see nii nagu karjutakse. Anname raha, uusi riideid. Seda, et seal neid riideid müüakse, vaikitakse. Tööd nad teha ei taha ei siin ega seal.
      Meil ei jätku raha lastele kalleid ravimeiid osta. Lapsed alatoidul. Äärmiselt vaeseiid palju. Kodutuid palju. Supiköökides järjekorrad jne. Meie sõber Biden ei saada meile punast pennigi.
      Pensionid näljutavad inimesi.
      Saatke uusi riideid. Ise aga ostame riideid kaltsukatest. Seda nimetatakse kordus-kasutamseks. Kui nad on vaesed, ei teeks paha kordus-kasutamine.
      Saavad sõjas peksa, oma tegemata töö. Kui nõrk riik ja ei tule endaga toime, kadugu. Praegune jama kokku keeratud ameeriklaste tahtel. Nemad on tegelikult mõrtsukad. Tuletage meelde nende tapmised ja sõdimised.

  3. Nojah 2 aastat ago
    Reply

    Ma ei tunne enam Keskerakonda ära. Sõjas kannatanud on Ukrainas elavad venelased keellele on mitu aastat veresäunu tehtud aga nüüd muutus nende olukord kriitiliseks tänu Bideni ja EL-u tegelaste poolt saadetud sõjavarustusele ja ässitamisele. Putin läks vaid appi oma kaasmaalastele. Aga kui Ukraina lõpetab oma sõjategevuse on sõda läbi ja Venemaa viib oma väed välja.Aga Biden lüüasaamist ei kannata, ta ju pani isegi tähtpäevad paika milla päris sõjaks läheb.

    • Silmakirjateener 2 aastat ago

      Anname tuld! mardisandid said 100 000.-
      Punane Rist 10x vähem???

  4. Nii 2 aastat ago
    Reply

    Vaevalt see raha õigesse kohta läheb. Ukraina ekstremistid ja venelaste tapjad jaotavad selle omavahel ära.eks raha oleks vaja Ukrainas elavate venelaste peredele sest mitmetel on kodud hävitatud, pere toitja tapetud. Ei tea kui kaua oleks pidanud Venemaa seda pealt vaatama. Bideni, NATO ja EL-u ässitusel see sõda toimus. Kohe tuleb rahu kuivenelased rahule jäetakse ja tapatalgud lõpetatakse venelaste vastu. Aga meie riik ärgi jagagu meie maksumaksja raha teistele sest vahame ise abi. Aga Keskerakonnale ma sooviksin teistsugust esimeest- Pange raha kollu ola raskust ja siis tehke sellega mida tahate.El-u raha peaks minema rahva heaolu kindlustamiseks. ravimite leiutamiseks jne. aga mitte vihavaenu ja sõja õhutamiseks. Antakse sõjavarustust Ukrainale et rohkem saaks seal elavaid venelasi tappa. nemad on süüdi . eriti Biden kellel väheks jäi Süüria pommitamisest. Aga putin läks kaitsma oma rahvast kuigi tal polnud see pöaanis aga ta ei saanud pealtvaatajaks jääda.

    • igaüks söötku oma lapsed. 2 aastat ago

      täna nägin kauplusess nälgivat kangelast ka. Näost priske ja söönud. Ostis hulgi toiduaineid. Inimesed ei olnud temast vaimustatud.
      Kallid eestlased. Annetage meie puudust tundvate lastele.
      TÄNAN!

  5. Jah 2 aastat ago
    Reply

    Venemaa on tõepoolest nõus kohe sõda lõpetama kui saadakse kokkuöeppele et Ukrainas saavad venelased rahulikult elada ja ässitajad lõpetagu oma tegevus ja hakaku tegelema hoolitsemisega inimeste heaolu eest.

  6. Äkki Baidenile kingivad heategijad ka keskmise suurusega pommi. Ei tohi ju ihne olla. 2 aastat ago
    Reply

    Ega vene kade ole. Äkki annavad kaks.

  7. Vanasõna; Kust ohhol läbi läinud, e ole juudil enam midagi teha. 2 aastat ago
    Reply

    Ei ole see nii nagu karjutakse. Anname raha, uusi riideid. Seda, et seal neid riideid müüakse, vaikitakse. Tööd nad teha ei taha ei siin ega seal.
    Meil ei jätku raha lastele kalleid ravimeiid osta. Lapsed alatoidul. Äärmiselt vaeseiid palju. Kodutuid palju. Supiköökides järjekorrad jne. Meie sõber Biden ei saada meile punast pennigi.
    Pensionid näljutavad inimesi.
    Saatke uusi riideid. Ise aga ostame riideid kaltsukatest. Seda nimetatakse kordus-kasutamseks. Kui nad on vaesed, ei teeks paha kordus-kasutamine.
    Saavad sõjas peksa, oma tegemata töö. Kui nõrk riik ja ei tule endaga toime, kadugu. Praegune jama kokku keeratud ameeriklaste tahtel. Nemad on tegelikult mõrtsukad. Tuletage meelde nende tapmised ja sõdimised.

  8. Meil nüüd sunniviisiliselt ukraina paelad rinnas. 2 aastat ago
    Reply

    Ehk tuleb siis meelde meie puudust tundvad inimesed. Kurat. Kõht ju tühi. Toetage neid. Kes meid toetab?

  9. ...pisut vähe suure erakonna kohta 2 aastat ago
    Reply

    Ma annetasin ise telefonitsi Pagulasabile 50.- , pensionärina kuigi riik on minult pensioni 2 * varastanud ja saan igakuiselt ca 62.- vähem, seega toetan juba 9 aastat riiki. Riik seevastu võtab mulle soovituse eest, pensionärid käige tööl ja olge vitaalsed, Tulumaksu lisaks 100.- . Ma ei tahagi tagasimakset aga seakari on ka, see juurdemaksmine kui töötan pisut rohkem (TM on ka poolelt pensionilt määratud avaldusega ja ikka… ) . Nö pensionisambast igakuine intress 200.- , pension ja 500.- palka+ puhkuseraha on nii suur- kujutage ette – olete 50 aastat töötanud ja ei tohigi saada riigi keskmise palga suurust summat kalendrikuu kohta ?! , siis kui aastane ületab kokku …… euri , maksustatakse veel kõrgema TM -ga. Mitu aastat on seda 584.- peetud üheks arvestusaluseks ja tänavu 654.- töötasu alammäär. See on ka üheks määrajaks. Tagasimakstud TM on ka sissetulek ja uuesti TM maksustada ?!? aastal 2023 pensioni ja töötamisel TM tagastusseadust muudetakse . Seega saab veel ühe aasta klistiiri.
    Pensionil olles oleks normaalne, et minimaalpalga osas oleks pension maksuvaba, töötades – mis üle selle läheb – maksaksid tulumaksu ja eripensionitel oleks maksuvaba min.palk+riigi keskmine mediaanpalk summas, edasi tulumaksuga maksustatud. Minimaalpalk peab suurenema kõigil igal aastal nagu neil keeleka tegijatel – kes saavad igasuguseid riigi ametites hüvesid jms. nodi , sama % jagu – nii on pensioni osa alati maksuvaba.
    Sellise lahenduse puhul oleks tagatud väärikas -väärikam elu. Pensioni lisaks tehtud investeering- hoiulaenuühistud(riik ei taga ju sulle midagi aga TM tahab saada põrsas ning vanadekodus ju sinu eest ei maksa… – kindlustagu siis kui TM võtab , see elatusraha ja koharaha vahe(mitte pensioni vahe! just elatusraha- see , mida on muidu määratud ,et inimene peab krt. maksmise ja söögiga toimetulema:)). Kui ei taha seda teha , siis peaks olema ka investeeringu intresside laekumine TM vaba pensionärile , vähemasti aasta miinimumpalga jagu.
    Praegu on aga nii – et tööta kõvasti , aasta koefitsient ei annagi sulle 1=1 , teed 50 või rohkem aastat tööd ja oled karistusalune – nagu tööpõlgur pensionär?! Et maksa neile narkomaanidele ja persenühkijatele peale, kes peaksid kraavis olema.

    Ja siis loed – suurim erakond annetas nii väikese summa !
    Küsige, kas teie pensionäridel pole raha ? nt. Lootsman – ta tahaks ehk ise annetada 100.- või rohkem ?:)

    Osa eestimaalasi võiks nt. Veredoonorina , minna Verekeskusesse ja täita selliselt oma heatahtlikkust. Verd läheb vaja kõigile siin, samuti saabuvatel sõjapagulastel meditsiiniabi korral või vajadusel saata Ukrainasse.

    Sellist üleskutset pole veel lugenud kuskilt, seega on see minu idee.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.