Eesti Keskerakonna volikogu kinnitas üle: koostööprotokoll Ühtse Venemaaga ei kehti

Eesti Keskerakonna volikogu kinnitas üksmeelselt üle, et 2004. aastal sõlmitud koostööprotokoll erakonnaga Ühtne Venemaa on raugenud. Otsuse poolt oli 103 volinikku, erapooletuid ja vastuhääletajaid ei olnud.

Keskerakonna peasekretär Andre Hanimägi ütles, et volikogu otsusest antakse ametlikult teada ka koostööprotokolli teisele osapoolele. “Koostööprotokollis välja toodud tegevusi ei ole sisuliselt toimunud ja see dokument ei olnud meie hinnangul kehtiv. Olime seda ka varasemalt deklareerinud. Siiski pidasime praeguses olukorras vajalikuks selgelt ja üheselt üle kinnitada koostööprotokolli lõppemist ka erakonna volikogu tasandil,” ütles Hanimägi.

Andre Hanimägi sellekohast avaldust saate vaadata siit: https://fb.watch/bz0HP7d5vz/

Volikogu kinnitas tänase otsusega üle, et koostööprotokoll on raugenud ning toona protokollis välja toodud ühised huvid ei ole realiseerunud. „Lugeda kehtetuks Tallinnas 11. detsembril 2004. aastal allkirjastatud ning volikogu otsusega 19. märtsil 2005 kinnitatud Eesti Keskerakonna ja Venemaa poliitilise erakonna „Ühtne Venemaa“ koostööprotokoll. Volikogu kinnitab tänase otsusega üle, et koostööprotokoll on raugenud ning välja toodud ühised huvid ei ole realiseerunud. Antud volikogu otsusest informeerida Venemaa poliitilist erakonda „Ühtne Venemaa“,” seisis otsuses.

3 kommentaari
  1. Venemaa hoiatas Balti riike „Venemaa-vastase psühhoosi” tagajärgede eest 2 aastat ago
    Reply

    „Hoiatame Vilniust, Riiat ja Tallinnat, et neil lasub vastutus nende vallandatud Vene-vastase psühhoosi tagajärgede eest. Nõuame nende riikide pädevatelt asutustelt viivitamatute meetmete kasutusele võtmist Venemaa diplomaatiliste ja konsulaaresinduste ning nende töötajate kaitseks,” teatas Zahharova.

    Tema sõnul on Balti riikide juhtide väljaütlemised täis mitte ainult „koopalaadset russofoobiat”, vaid ka solvavaid rünnakuid Venemaa, selle juhtkonna ja rahva vastu. „Venemaa vastu jõu kasutamiseks tehakse äärmiselt ohtlikke üleskutseid. Venemaa president Vladimir Putin on sel teemal juba üsna selgelt sõna võtnud. Loodame, et tema sõnad jahutavad „tulipäid”,” märkis Zahharova.

    Ühtlasi väitis diplomaat, et Lätis, Leedus ja Eestis jätkub „bakhanaal (metsik joomapidu, orgia – toim) Venemaa välisesinduste ümber”.

    „Tänane olukord on äärmiselt murettekitav. Viimastel päevadel on meie diplomaatilised esindused korduvalt saanud kõnesid erinevat laadi ähvardustega, samuti fikseerime sagedasemaid huligaanseid tegusid, sh saatkondade vahetus läheduses toimunud miitingute ajal, nende riikide ajakirjanike avalikke üleskutseid asuda meie diplomaatiliste esinduste „piiramisele”. Taolised aktsioonid on tegelikult juba alanud Venemaa Vilniuse saatkonna ümber,” jutustas välisministeeriumi esindaja.

    Zahharova väitis ka, et Leedu pealinnas rünnati Venemaa diplomaati, kasutades selleks füüsilist jõudu, suursaadikule üritati survet avaldada. „Meie esindused on vastavad noodid juba saatnud, kuid Balti riikide võimude meetmed Venemaa välisinstitutsioonide kaitseks on selgelt ebapiisavad. Me kahtlustame, et sellist ülesannet pole püstitatud,” lisas ta.

    Zahharova hoiatas, et Venemaa jälgib tähelepanelikult, et tänasel päeval lokkav russofoobia ei tooks kaasa Balti riikide venekeelse elanikkonna massilist tagakiusamist. „Me loodame, et meie muresid võetakse kuulda,” sõnas ta.

  2. Miks 2 aastat ago
    Reply

    venekeeli oli see ДОГОВОР?
    Esitage see teade Ühtsele Venemaale vene keeles ka siin.

  3. Rattale vaja hülgerasva Bidenile pugemiseks. 2 aastat ago
    Reply

    Piruka pärast sööb või kakat.
    Reetur trügis reetmisega pukki ja reetur jääb alatiseks reeturiks. Vastavalt kasusaamiise vajadusel reedab ikka ja jälle. Pange tähele- Varsti teeb seda uuesti. Pätid ja vargad on kaitstud tema tiivaga.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.